Kiełbaskę chorizo pokroić na grubsze plasterki. Dno naczynia nasmarować olejem,ułożyć chorizo,następnie przyprawione udka kurczaka, a pomiędzy upychamy ziemniaki posypane solą ( u mnie sól pikantna), cebulę. Wierzch skropić oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 st.C. Piekłam pod przykryciem ok 1 godz,następnie jeszcze 15 min do zarumienienia kurczaka. Kiedyś robiłam takiego kurczaka bardzo często,jest pyszny
Niespełnione zdolności kulinarnemarynaty włożyć karkówkę i marynować całą noc w lodówce. Wnaczyniu żaroodpornym lub innej formie do pieczenia ułożyć plastry karkówki. Piec około 40-50 minut do miękkości mięsa, od czasu do czasu polewając mięso marynatą z sosem. Podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 640,0 kcal Tłuszcz: 50,5g Białko: 34,8g Węglowodany
Zielona Kuchniaplaster smarujemy łyżeczką majonezu, oraz ketchupu z chili. Tak przygotowane plastry karkówki wkładamy do rozgrzanego do 170-180 stopni piekarnika, pieczemy przez ok. 1 godz. i 30 minut. Karkówkę zapiekaną z serem i cebulą podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. The post Karkówka zapiekana z serem i cebulą. Karczek pod pierzynką. appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPomysł na obiad ze schabu. Schab pieczony w całości z kilkoma składnikami. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć obsmażone mięso z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Na tą samą patelnię na której smażyło się mięso wrzucić pieczarki. jeśli są małe to przekroić tylko na pół(...)Następnie wlać wodę, wymieszać i zagotować. Dodać połowę koperku, zamknąć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 1 godzinę 20 minut. W połowie czasu odwrócić schab. Do sosu wlać śmietanę, dodać resztę koperku. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego
Kuchnia Pokoleńminut z każdej strony. Na końcu pieczenia pałki z kurczaka lekko przesmarować miodem (użyłam do tego silikonowego pędzelka). Piec 5 minut następnie mięso odwrócić na drugą stronę, nasmarować miodem i podpiec kolejne 5 minut. Można podać z ziemniakami i ulubioną surówką
Zrób to smaczniezrobiłam nieco dłuższe kawałki), przełożyć do miski, skropić odrobinę olejem rzepakowym, posypać majerankiem i wymieszać. Na podpieczoną cebulę wyłożyć równomiernie ziemniaki, następnie białą kiełbasę, nałożyć pokrywy naczyń i włożyć do piekarnika na 40-45 minut. Na ostatnie 15 minut pieczenia zdjąć pokrywy, żeby kiełbasa się ładnie przypiekła
Passions hobbies lifeNaczynie przekładam do lekko nagrzanego piekarnika i piekę około 40 minut z termoobiegiem w 160 stopniach. Przez pierwsze 20 minut piekę pod przykryciem, potem bez. Kiedy danie jest gotowe roladki są rumiane, a sos gęsty. Roladki najczęściej podaję z ziemniakami purre i surówką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródwarstwie 5 cm lekko posolonej włoszczyzny w paskach. Wszystko polewamy 5 łyżkami oleju roślinnego i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-40 min. / 200 st. C. Podajemy na gorąco, mięso, warzywa i sos. Można serwować z ryżem,makaronem, ziemniakami. Smacznego
chleba naszegominut w w 180 stopniach . Kiedy stwierdziłam że warzywka już się podpiekły położyłam mozzarelle i wstawiłam z powrotem do pieca . Dosłownie chwila i mozzarella się rozpuściła. Wyjęłam posypałam natką pietruszki i podawałam na gorąco. Można śmiało podać z ziemniakami z wody lub frytkami
Różowa kuchniaziemniaki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka płatków drożdżowych szczypta soli i pieprzu czarnego oraz cayenne Przygotowanie: Ziemniaki obierz i pokrój na kształt frytek. Wymieszaj z oliwą, płatkami drożdżowymi i przyprawami. Ułóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i piecz w nagrzanym na 200*C piekarniku przez 30-35 minut
Zdrowie na języku :Pżeby ziemniaki były podobnej wielkości, wtedy równo się upieką. Ziemniaki podgotowujemy aż będą pół miękkie. Odcedzamy, dodajemy mąkę, dzięki której ziemniaki będą chrupiące, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, płatki papryki oraz zioła w ilości dopasowanej do naszego gustu. Pieczemy na blasze wysmarowanej oliwą w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut (aż się ze złocą i będą chrupiące
Pyry na Gazżeby nie wypłynął sok Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym... ... i wkładamy do piecyka zmniejszając temperaturę do 180 stopni C Pieczemy 25 minut Jeden talerz to ryba, warzywa i kasza jaglana, a drugi talerz to ryba z burakami i ziemniakami :) Smacznego :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniaformy Wykonanie: Jaja ubijamy z ksylitolem i cukrem waniliowym na puch, dodałam zmielony twaróg oraz ugotowane zmielone ziemniaki . Masło rozpuściłam i letnie dodałam do reszty składników, mąkę również dodałam na samym końcu.Formę wyłożyłam papierem do pieczenia, wyłożyłam herbatniki na dno i przelałam połowę masy.Rodzynki obtoczyłam w mące i wyłożyłam na połowie masy.Zalałam drugą połową.Wstawiłam
Różowa kuchniamożna posypać szczypiorkiem. Naczynie zawsze wkładamy do zimnego piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny. Danie podczas pieczenia można co jakiś czas zamieszać, na końcu przyprawić ewentualnie do smaku solą lub świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z ziemniakami, ryżem, makaronem lub kaszą. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili