ziemniaki pieczone - 9045 przepisów (strona:195/603)

Pulpeciki mięsno ryżowe w sosie pomidorowym otulone cukinią. 158

warzyw. Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki, owijamy paskiem cukinii, spinamy wykałaczką i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy sosem pomidorowym i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 30min w 180C.  Podajemy z ziemniakami, kaszą lub po prostu z kromką chleba.... Smacznego! #zdrowaradośćżycia  #kupiec

Radość kipiąca uśmiechem.
Ziemniaki pieczone z rokpolem 118

garnuszku roztop masło. Do ciepłego dodaj przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy i zioła, wymieszaj. Obtaczaj każdego ziemniaka, trochę mikstury wlej też pomiędzy warstwy. Ułóż ziemniaki rozcięciami ku górze w naczyniu żaroodpornym.  Piecz w piekarniku w temp. około 200°C przez godzinę (w połowie  czasu posmaruj pozostałą miksturą - bo mam nadzieję, że trochę Ci zostało). Wyjmij

Delicious Place
Ryż z kalafiora – szybko, tanio i fit! 277

swoich ulubionych wytrawnych ryżowych zapiekanek – nie trzeba go wtedy smażyć czy gotować, dodajemy tak, jak jest – surowy. Można go użyć zarówno jako dodatek – zamiennik ziemniaków, makaronu i zwykłego ryżu, np. do pieczonej piersi kurczaka, ryby , dowolnego curry czy gulaszu , ale i nadziać nim gołąbki czy warzywa naszykowane do zapiekania.   Mogłoby się wydawać, że skoro ryż z kalafiora

Karo in the Kitchen
Biała kiełbasa i ziemniaki z pieca 152

sprężynki. Płuczemy w zimnej wodzie i naciągamy na długie wykałaczki. Na dnie naczynia układamy białą kiełbasę, zwilżamy oliwą. Czosnek tłuczemy w moździerzu, dolewamy oliwę i przyprawy. Ziemniaki smarujemy dokładnie i układamy na wierzchu. Pieczemy ok 45 min w temp

Gotowanie jest łatwe
Frytki z batatów z piekarnika 99

sosy, które przełamią słodycz batata (zobaczcie sos czosnkowy ). Osobiście frytki z batatów z piekarnika podaję posypane gruboziarnistą solą – pycha! Zobaczcie też: Chipsy z fioletowych ziemniaków Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Pieczona ciecierzyca z puszki – zdrowa przekąska Frytki z batatów z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 2 małe Czas gotowania: 30 minut Składniki duży batat łyżka oleju rzepakowego gruboziarnista

Kuchnia Bazylii
Zapiekanka pasterska - Shepherd's Pie 183

ziemniaków dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło, mleko. Doprawić gałką muszkatołową i całość dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso. Na wierzch wyłożyć puree z ziemniaków. Jajko rozkłócić, posmarować nim wierzch zapiekanki. Piec 20 minut w temperaturze 200st. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 423,1 kcal Tłuszcz: 19,3g Białko: 25,9g Węglowodany: 32,8g Smacznego

Zielona Kuchnia
Szynka pieczona z warzywami z aksamitnym sosem i zasmażaną kapustą 145

patelni umiesczam olej, dodaję mąkę – robię zasmażkę. Dodaję zasmażkę do kapusty.   Podaję pokrojoną w plastry szynkę polaną aksamitnym sosem. Obok zasmażana kapusta i ziemniaki z masłem i śmietaną.   Artykuł Szynka pieczona z warzywami z aksamitnym sosem i zasmażaną kapustą pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
ŁOSOŚ zapiekany z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI w LIŚCIACH WŁOSKIEJ KAPUSTY 128

kostkę łososia i podgotowane (odcedzone) ziemniaczki. Jajka zmiksować ze śmietaną, wymieszać z koperkiem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masę wylać na rybę z ziemniakami. Liście kapusty zawinąć na wierzch zapiekanek. Piec 20 minut w temperaturze 180°C (z termoobiegiem). Upieczoną w kapuście rybę wyjąć ostrożnie na talerze, uważając by nie połamać brzegów kapusty. Brzegi mogą się trochę przypiec

Dietolog
LENIWE GOŁĄBKI 130

Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami. Artykuł LENIWE GOŁĄBKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Maselko ziolowe z pieczonym czosnkiem 154

Masełko ziołowe z pieczonym czosnkiem 100 g masła 82% tłuszczu 2 ząbki czosnku solidna garść natki pietruszki (lub innych ulubionych ziół), może być również łyżeczka suszonej natki pietruszki pół łyżeczki soli Czosnku nie obieramy z łupin i pieczemy go ok 20 minut w 200 st.C. Ja zazwyczaj piekę kilka ząbków przy okazji np. piekąc ziemniaki czy inne warzywa. Masło

Dzieje kuchennej Wiewióry
Frytki z piekarnika 486

oleju sól do smaku Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki. Wrzucamy do miski i mieszamy z solą i 2 łyżkami oleju. Ziemniaki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozkładamy równo tak, by nie leżały na sobie. Frytki pieczemy przez ok. 30 minut. W trakcie pieczenia trzeba je dwa razy obrócić, by nabrały pięknego

Dieta bez mleka
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej 1075

łączny czas pieczenia to 25 minut pod przykryciem + 55 minut bez przykrycia). Podczas pieczenia przemieszać karkówkę z 2-3 razy. Podawać np. z pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! Zobacz przepis na: chrupiące ziemniaki z piekarnika – przepis tutaj KLIK lub na chrupiące ziemniaczki z grilla – przepis tutaj KLIK sałatki do grilla – najlepsze przepisy karkówka w marynacie miodowo

Kulinarne Przeboje
Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej 1107

łączny czas pieczenia to 25 minut pod przykryciem + 55 minut bez przykrycia). Podczas pieczenia przemieszać karkówkę z 2-3 razy. Podawać np. z pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! Zobacz przepis na: chrupiące ziemniaki z piekarnika – przepis tutaj KLIK lub na chrupiące ziemniaczki z grilla – przepis tutaj KLIK The post Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej appeared first

Kulinarne Przeboje
Cygańska potrawka ze skrzydełkami 164

oraz przypraw przygotować sos,dokładnie wymieszać. Sosem zalać skrzydełka i pozostałe składniki. Naczynie z potrawką przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego do około 200 stopni piekarnika. Piec około 70 - 80 minut. Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub chlebkiem - co kto woli :). Smacznego

Nie tylko w kuchni
Zupa krem z pieczonego czosnku czyli Zupowy Wtorek odc.88 199

zupę.  Nie wygląda za to jak smakuje! i jak pachnie!  Jest banalna w przygotowaniu i szczerze mogę Wam ją polecić. Zupa krem z pieczonego czosnku 2 główki czosnku 500 g ziemniaków sól, pieprz oliwa 600 ml wywaru warzywnego tymianek ew. grzanki i starty ser Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Główki czosnku umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem razem

Dzieje kuchennej Wiewióry