Danie jednogarnkowe – szybkie, proste i smaczne. Kurki prosto z lasu, młode ziemniaki i biały sos z gęstej śmietany, fety, gałki muszkatołowej, świeżo mielonego pieprzu. SKŁADNIKI
OstryKęsDanie jednogarnkowe – szybkie, proste i smaczne. Kurki prosto z lasu, młode ziemniaki i biały sos z gęstej śmietany, fety, gałki muszkatołowej, świeżo mielonego pieprzu. SKŁADNIKI
OstryKęsKluski śląskie na różowo to pomysł na urozmaicenie tradycyjnych dodatków do mięsa. Już jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na tradycyjne kluski śląskie . Dzisiaj zachęcam do
Ugotowaćczym wlewać po trochę bulion i śmietankę. Przyprawić i dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bób , ciasto francuskie , kremówka , sos , wieprzowina
https:KKuchniaMniamSkładniki: Pulpety: - 0, 5 kg mięsa mielonego z indyka - cebula - 2 ząbki czosnku - łyżeczka musztardy - 2 łyżki bułki tartej - jajko - łyżka- dwie wody - zioła prowansalskie, sól
Cook&LoveW niedziele pojechałem po truskawki na deser, który ukażę się na blogu jutro :) Ale oprócz truskawek przywiozłem bób, jak ja go dawno nie jadłem pomyślałem :) Jak
Parowar Facetaziemniaków. Oprócz ziemniaków, dodajemy jajka, cebulę, czosnek i przyprawy... Jak widać na zdjęciu mamy jeszcze groszek i marchewkę, też można dodać :) Wszystko łączymy razem.... Cebulę i czosnek wcześniej podsmażamy... ...wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub przez blender z przystawką do puree .... Formujemy kotlety, obtaczamy w mące i chwilę smażymy :) ...na złoto brązowy kolor... Obiad gotowy... dodajemy coś jeszcze, surówkę
chleba naszegoJAGNIĘCINA Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ I DUSZONYMI ZIEMNIAKAMI Czasem wystarczy kilka minut, by powstało danie, które podbije serce każdego amatora pyszności. Przyrządzenie tej potrawy zajmuje naprawdę niewiele czasu. Jagnięcina w tym wydaniu - smakowity poczęstunek dla niespodziewanych gości albo szybki, codzienny obiad. Mięso ma delikatny smak z lekko wyczuwalnym aromatem pietruszki i orzechów laskowych. Polecam, wypróbujcie to danie :) SKŁADNIKI(...)startego parmezanu kilka kropel soku z cytryny sól morska i świeżo zmielony pieprz 1-2 łyżki oliwy z oliwek 8 kotlecików jagnięcych ok. 1 szklanka mrożonego groszku 2 duże ziemniaki ok. 2 łyżki masła gałązka rozmarynu 1 szklanka wywaru mięsnego (najlepiej z jagnięciny) PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mieszamy orzechy laskowe, nasiona kolendry, natkę pietruszki, parmezan, dodajemy tyle oliwy, żeby powstała
Moja Książka KucharskaKluski śląskie praktycznie pasują do każdego polskiego obiadu. Ja szczególnie lubię je z sosem pieczeniowym. Jednak pasują idealnie również do innych dań mięsnych jak i słodkich sosów. Składniki: ugotowane ziemniaki mąka ziemniaczana 2-3 jajka 1 łyżka masła sól W tym przepisie nie podaję dokładnych ilości składników dlatego, iż tutaj będziemy się trzymać proporcji ziemniaków do mąki ziemniaczanej. Ziemniaki gotujemy
Kolejny blog o gotowaniuwiele sposobów, z cukrem czy ketchupem, gulaszem czy sosem pieczarkowym ile pomysłów tyle też przepisów, na co kto ma ochotę. Obiad, którym dogodzi się każdemu. A to przepis na złote, chrupiące placki. 5 dużych ziemniaków 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 czubate łyżki mąki szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce
Pelusiowa KuchniaFrancuska zapiekanka z ogromnymi klopsami i pysznym kremowo-serowym puree. Ziemniaki należy dobrze doprawić, to cały sekret tej zapiekanki, bo smakują zupełnie inaczej niż puree znane nam z obiadów. Klopsiki: 500g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 małe jajko 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Puree: 800g ziemniaków 2 łyżki
Szefowa kuchniWakacje nad morzem mają wiele zalet. Można spotkać rybaków rozplątujących sieci i zwijających liny, można spotkać marynarzy, którzy właśnie schodzą na ląd po długim rejsie. Wszystko
GRUBY WAŁEKKolejny z moich ukochanych smaków dzieciństwa. Co roku czerwiec upływa mi pod znakiem truskawek podawanych na setki sposobów, na ciepło, na zimno, w musie i w
Przepysznik - BLW i nie tylkoPotrawa ta, podobnie jak kakory , przywędrowała w nasze strony z Litwy. Kartacze znane są także pod nazwą „cepeliny”, chyba ze względu na charakterystyczny kształt. Danie to
Gotuj z MisiemSkładniki: 700 g karkówki, 1/2 łyżeczki kolendry, 1 łyżeczka rozmarynu, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, 1/2 łyżeczki soli morskiej, 1/2 łyżeczki papryki czerwonej, 3
Aga w kuchni