Idealny na upały, orzeźwiający chłodnik z botwinki z warzywami i dużą ilością zieleniny to pyszna, zdrowa, pełna witamin i łatwa w przygotowaniu zupa. Jest doskonałą propozycją na szybki i lekki obiad, najlepiej smakuje z dodatkiem ugotowanych na twardo jajek lub z ziemniakami. Składniki na 4 porcje : pęczek botwinki z buraczkami sok z 1/2 cytryny 2 szklanki bulionu 1 litr kefiru pęczek szczypioru z dymki pęczek rzodkiewek pęczek koperku 4 ogórki gruntowe 4 jajka ugotowane na twardo łyżka cukru czarny pieprz ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...