Ziemniaczki zapiekane w rękawie do pieczenia z masłem czosnkowym. Mmmmm, spróbujcie ;) Idealne z Udkiem miodowo - ziołowym. Składniki: kilka niedużych ziemniaków szczypta gałki muszkatołowej KAMIS sól morska KAMIS w młynku świeżo zmielony pieprz KAMIS w młynku suszony rozmaryn KAMIS sok z ćwiartki cytryny 2 duże łyżki Masła Czosnkowo - Ziołowego z tego przepisu Wykonanie: Ziemniaki dokładnie
Blondynka Gotujeprzepis na ziemniaczki - dodatek do obiadku, do mięska. Taka smaczna propozycja, inna od tych znanych posypanych koperkiem czy smażoną cebulką. Rodzince bardzo zasmakowały i teraz często muszę takie robić. Mi tak bardzo smakują że nawet nie potrzebuję mięska i zajadam same z suróweczką.składniki:1-1,5 kg małych ziemniaków nieobranych1 łyżka tymianku Kamis1 łyżeczka mielonej gałki muszktołowej Kamissól
Monia miesza i gotujeobrać, opłukac, pokroić w ćwiartki (gdy są duże to jeszcze na mniejsze części). Włożyć je do dużej miski. Wlać trochę oleju, posypać przyprawą do ziemniaków. Posolić. Wymieszać rękami. Ziemniaczki przełożyć bo formy wyłożonej folią aluminiową. Wlać do nich około pół szklanki wody. Piec około 40 minut w temperaturze 180-190 stopni. Gdy ziemniaki się pieką, my przygotowujemy kotlety. Pierś
Fabryka pomysłówPieczone ziemniaczki to wspaniały dodatek do dań obiadowych, choć mogą z powodzeniem także służyć za osobne danie. Wtedy warto konsumować je z pysznym sosem, np. koperkowym, czy czosnkowym. Pieczone ziemniaczki mogą także spokojnie być podawane najmłodszym. Akurat te z mojego przepisu mają bardzo delikatny smak, myślę, że Waszym dzieciom także zasmakują. Pieczone ziemniaczki – w jaki sposób je przyrządzić Potrzebujesz(...)ziemniaczków (lepiej mniejszych), 2 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka roztopionego masła klarowanego, mała szczypta soli, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1 łyżeczka tymianku. Sposób przygotowania: Nastaw piekarnik na 180 stopni, grzanie góra-dół. Ziemniaczki obierz, umyj i osusz. Następnie pokrój ziemniaczki w ćwiartki. W miseczce dokładnie wymieszaj ze sobą masło, oliwę oraz przyprawy. Wrzuć ziemniaczki do naczynia żaroodpornego lub brytfanki
Natka PietruszkiWierzę w wiosnę. Naprawdę. Pomimo deszczu za oknem, wiatru, który przenika do kości, chłodu w niedogrzanych mieszkaniach. W parku gałęzie pełne są nieśmiałych, maleńkich pączków, obietnic
Gotuj z Blue RavenJemy dużo ziemniaków, dlatego szukam sposobów by je trochę urozmaicić. Oprócz ziemniaków ugotowanych tradycyjnie, pieczonych , frytek (wiem nie zdrowe, ale my je bardzo lubimy :) czy w
NA MOIM TALERZUSkładniki : 1,5 kg małych młodych ziemniaków kilka prutków zielonego koperku 4-5 zielonych łodyżek cebuli (szczypior ) sól czerwona papryka słodka mielona kilka
Przepisy i porady kulinarneDanie idealne w takie dni jakie mamy teraz, czyli pogromca upałów :) Można również bez problemu podawać je dzieciom powyżej roczku :) Składniki: 4 ziemniaki młode - duże 1/2
ClauditteMissCookingSkładniki: 5 dużych ziemniaków 4 łyżki oleju świeży tymianek, rozmaryn, pieprz, 4 ząbki czosnku 1/2 kg mięsa mielonego ( np: łopatka ) 25 ml czerwonego wytrawnego wina
Gaździnka warzyZiemniaki obrane obgotować 10-12minut,następnie posolić ,popieprzyć ,doprawić ulubionymi ziołami -u mnie pomidory suszone.Zapiec w piekarniku do zarumienienia. ........................................Zrazy zawijane wołowe
w mojej kuchniprzepyszne faszerowane ziemniaczki goszczą u nas na każdej imprezie, czyli przynajmniej kilka razy w miesiącu;-) Na jednej uroczystości ich zabrakło (pewnie z jakiegoś błahego powodu, bo już go nie pamiętam), no i zaczęło się: A gdzie ziemniaczki? Nie ma ziemniaczków? Ale jak to nie ma ziemniaczków? My chcemy ziemniaczki! FOCH!!!;-) Nie ma nic gorszego od niezadowolonego gościa na imprezie, więc(...)ziemniaczki muszą być i BASTA!!! No kochani! Tak szczerze, to jak zrobicie te rarytasowe ziemniaczki, Wasi goście Was PO-KO-CHA-JĄ!!! Słowo!;-) Do tego najlepszy jaki jadłam sos czosnkowy i tak po prostu we własnym domku można posmakować nieba. Achhh... Koniecznie trzeba ich zrobić całą piekarnikową blachę, bo dam stówkę a nawet dwie;-P, że ze stołu znikną
Restauracyjka LiterackaMało czasu w piątkowe przedpołudnie i przydałby się jakiś ciekawy obiad...Szybkie w wykonaniu i ciekawe w smaku, doskonale pasują do zimnego kefiru, szczególnie w taki
Lawendowe NieboMoi Kochani, jako, że okres świąteczny paskudnie przechorowałam i do tej pory się z tego wylizuję, to postanowiłam sobie to wszystko...odbić!Zdrowo, rzecz jasna!Dzięki
Z Kuchni Do KuchniI znowu zajrzałam do "Kulinarnych podroży Jamiego". Zaowocowało to usmażeniem wczorajszej rybki. Przepis znowu z opóźnieniem. Wiecie czemu? otóż moja Córcia idzie w tym roku do
Dzieje kuchennej WiewióryW tym roku nie wyjeżdżamy wiele. Jednak ostatnie 3 dni spędziliśmy na Podlasiu. Dom Mokoszy jest miejscem gościnnym, z wspaniałymi, życzliwymi ludźmi pełnymi pasji. Kiedyś w
Dzieje kuchennej Wiewióry