ziemniaczane - 3000 przepisów (strona:172/200)

Tort Pomarańczowo - Waniliowy z Miętową Nutą 158

Jakoś wybrnęłam i powstał taki oto awaryjny tort i do tego bardzo dobry:) Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 100 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Biszkopt:Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Dno tortownicy o średnicy około 25-26 cm wyłożyć papierem do pieczenia

Blondynka Gotuje
Mini Torcik Cukierkowy 133

białka ubić na sztywno 1/3 szklanki cukru - ciągle ubijając dodać: 2 żółtka z łyżką wody Wszystko razem wymieszać łyżką z: 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek barwnik czerwony Białka ubijam na sztywno, wsypuję cukier i miksuję do momentu, aż cukier przestanie "chrupać" na koniec dodaję żółtka oraz barwnik

Blondynka Gotuje
Mini Torciki Improwizowane 145

jajek: 2 białka ubić na sztywno 1/3 szklanki cukru - ciągle ubijając dodać: 2 żółtka z łyżką wody Wszystko razem wymieszać łyżką z: 1/3 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek Białka ubijam na sztywno, wsypuję cukier i miksuję do momentu aż cukier przestanie "chrupać" na koniec dodaję żółtka. Do masy

Blondynka Gotuje
Tęczowy Tort Urodzinowy 1133

cienki biszkopt: 2 białka ubić na sztywno 1/3 szklanki cukru - ciągle ubijając dodać: 2 żółtka z łyżką wody Wszystko razem wymieszać łyżką 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek barwniki w żelu Wilton: fioletowy,zielony, żółty Wykonanie: Białka ubijam na sztywno, wsypuję cukier i miksuję do momentu

Blondynka Gotuje
Eklerki z Waniliowym Creme Patissiere 150

TRAKCIE PIECZENIA, BO EKLERKI OPADNĄ!!!!!!! Waniliowy Creme Patissiere: 600 ml mleka ziarenka z jednej laski wanilii 6 dużych żółtek 100 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Wykonanie: Mikserem z końcówkami do ubijania białek ucieramy do białości cukier z żółtkami, na końcu wsypujemy wymieszane mąki i miksujemy krótko. W rondelku zagotować mleko z ziarenkami wanilii

Blondynka Gotuje
Dwukolorowy Sernikobrownie z Musem Truskawkowym 189

pełne łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego ( ja podobnie jak autorka użyłam sera w wiaderku President) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 niepełna szklanka cukru 4 jajka ziarenka z jednej laski wanilii lub 3 łyżki cukru wanilinowego 100 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady Mus truskawkowy: 400 g mrożonych

Blondynka Gotuje
Ciasto Biedronka 182

oleju robi swoje. Biszkopt: 6 jajek, białka i żółtka oddzielnie 1 szklanka drobnego cukru 80 ml oleju słonecznikowego (użyłam bardzo dobrej jakości olej firmy Biooil) 100 g mąki ziemniaczanej 220 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę o wymiarach 25*35 cm wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy

Blondynka Gotuje
Leśne Orzeźwienie 208

Składniki: 2 białka ubić na sztywno 1/3 szklanki cukru - ciągle ubijając dodać: 2 żółtka z łyżką wody Wszystko razem wymieszać łyżką z: 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek Wykonanie: Białka ubiłam na sztywno, wsypałam cukier i miksowałam do momentu, aż cukier przestanie "chrupać" na koniec dodałam żółtka

Blondynka Gotuje
Tort Urodzinowy Mój :) 201

waniliową. Wyszedł pyszny! To słowa mojego syna i wszystkich, którzy mieli możliwość posmakowania tego tortu. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Jajka - żółtka oddzielamy od białek

Blondynka Gotuje
Orzechowy tort kajmakowy 472

laskowych 8 g cukru waniliowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia (można pominąć) szczypta soli  Nastawić piekarnik na temperaturę 160 - 170ºC. Mąkę przesiać (dałam pól na pół mąki ziemniaczanej i pszennej), dodać zmielone orzechy i ew. proszek do pieczenia. W oddzielnej misce, ubić białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Cały czas ubijając dodawać cukier (~1/3 szkl.), cukier

coolinarnastrefa.blogspot.com
Napoleonka na krakersach 543

kilka godzin (a najlepiej całą noc). Napoleonka na krakersachPRZEPIS/forma: 35x25 cm lub mniejsza/Składniki 3 szkl. mleka 2 żółtka 1/2 szkl. cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 masła roślinnego (125 g) 1 budyń waniliowy (40g) ekstrakt waniliowy  krakersy (ilość zależna od foremki, tutaj wystarczyły 2 opakowania) Przygotowanie W 1 szkl. mleka rozrobić  mąki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort czekoladowy 23122

jajek  3/4 szkl. cukru  2/3 szkl. maki tortowej  1/3 szkl. kakao  Krem 3 szkl. mleka  5 czubatych łyżek mąki pszennej 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobnych wiórków kokosowych  7 łyżek cukru 3-5 łyżek serka waniliowego, gęstego  1 małe masło roślinne (250 g)  1/2 kostki masła  4 łyżki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym 836

sera śmietankowego (użyłam sera z wiaderka president) 2 łyżki cukru pudru (można zwiększyć do 4 łyżek jeśli ktoś lubi słodsze wypieki) 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki maki ziemniaczanej 4 jajka 200-300 g białej czekolady (dałam 2 tabliczki) 2-3 łyzki mleka Mus brzoskwiniowy 4 połówki brzoskwiń galaretka brzoskwiniowa z cukrem 0,5 szkl. gorącej wody Przygotowanie Spód

coolinarnastrefa.blogspot.com
Pani Walewska (Pychotka) 1765

szkl. cukru 3 łyżki budyniu śmietankowego bez cukru dodatkowo: orzechy włoskie lub płatki migdałów Krem budyniowy 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 torebka cukru waniliowego (16 g) 2 żółtka laska wanilii 200 g masła Przygotowanie Ciasto kruche. Musimy upiec dwa placki kruche, posmarowane konfiturą porzeczkową i bezą, obsypane z wierzchu orzechami/migdałami

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania