udka kroimy i dodajemy do zupy. Wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy jogurt i ponownie miksujemy. Podajemy z uprażonymi pestkami dyni i słonecznika, kleksami jogurtu oraz grzankami. SMACZNEGO
Mój Smak na ŻycieWarzywa i owoce należy jeść przetworzone np. gotowane lub parowane, rozdrobnione, w postaci soków lub przecierów. Produkty przeciwwskazane: Pieczywo - świeże, razowe, żytnie, chrupkie, z dodatkiem ziaren np. słonecznika, soi. Nabiał - tłuste mleko, tłusty biały ser i twaróg, śmietana, żółtka jajek, ser żółty, sery dojrzewające, sery topione. Mięso - tłuste mięso wieprzowe, baranina, dziczyzna, gęś, kaczka, podroby. Wędliny - boczek, baleron, salami
Codzienne Gotowaniewyszło mi 16 dużych batonów . ~ Energetyczne batoniki musli ~ Składniki: 300g płatków (u mnie owsiane) 150g suszonej żurawiny 80g pestek dyni 60g wiórków kokosowych 60g mielonych migdałów 40g pestek słonecznika 40g poppingu z amarantusa (1szkl.) 30g sezamu 30g brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 70g masła 320g miodu 1 łyżka tahini (opcjonalnie) + dowolne dodatki np. kakao, cynamon Suche składniki oprócz
Kuchenny Skrawek NiebaHappy http://rawandhappy.eu/ . Ja mam dzisiaj możliwość testowania Gryczanek , super zdrowej przekąski . 1 . Pierwsza jest o smaku czekoladowym : w jej skład wchodzą : kiełkowana polska kasza gryczana , daktyle , rodzynki,kiełkowany słonecznik , surowa masa kakaowa, kasza jaglana, wiórki kokosowe, kiełkowany amarantu, siemię lniane i szałwia hiszpańska . Jest żródłem magnezu a przede wszystkim biopierwiastków . 2. Owoce leśne. 3. Z dodatkiem miodu . Zapraszam
Sama słodycz i szczypta chilismakują wyśmienicie. Składniki: -3,5 szklanki mąki 650 -4 dkg drożdży -łyżeczka cukru -250 ml ciepłej wody -łyżeczka soli -4 łyżki oleju -nasiona białego i czarnego sezamu, słonecznika, dyni i siemienia lnianego Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy 50 ml wody, 4 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do wyrośniętych drożdży dolewamy pozostałą wodę, dodajemy sól i pozostałą
Maminek kulinarnyzasmakuje również moim dzieciom :) Teraz codziennie mnie pytają kiedy zrobię te batoniki.... bo w ciągu dwóch dni zniknęły. Składniki: 270 g banana (waga po obraniu) 50 g słonecznika 50 g sezamu 20 g otrębów owsianych 1 szklanka płatków owsianych (górskich) 1/2 szklanka płatków jaglanych 70 g żurawiny 60 g miodu 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: żurawina do posypania
Delicious Titbitsjajka 1.2 łyżki mąki w zależności od jakości ziemniaków Olej kokosowy do smażenia Kawałek pora 1 łyżka siemienia lnianego mielonego Ziarenka do posypania , siemię lniane , słonecznik Wykonanie: Ziemniaki obieramy , myjemy i ścieramy na tarce
Sama słodycz i szczypta chiliłyżki ryżu , następnie po 1 łyżce jabłek i znowu 1,5 łyżki ryżu. Wierzch polewamy jogurtem wymieszanym z cukrem waniliowym i posypujemy mieszanką ziarenek , słonecznik , siemię , migdały, cynamon. Zapiekamy w temperaturze 190 stopni około 20 minut . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipleśniowy i chwilkę jeszcze gotować aż ser sie rozpuści. Potem garnek zestawić z ognia. Wszystko zmiksować blenderem na gładki krem. Gotową zupkę podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie prażony słonecznik. Polecam też inne zupki krem z cukinii: Zupka krem z cukinii z serkiem topionym Zupa krem z cukinii z koperkiem
Monia miesza i gotujedrożdży - 1 płaska łyżeczka soli - 1 i 1/2 łyżki oleju - 450 g mąki pszennej - 100 g mąki z pełnego przemiału - garść ziaren siemienia lnianego - garść ziaren sezamu - garść ziaren słonecznika - garść płatków owsianych - 400 ml wody Przygotowanie: Drożdże mieszamy z niewielką ilością letniej wody. Wszystkie suche składniki łączymy, dodajemy olej, resztę mleka oraz rozmieszane drożdże. Całość dobrze mieszamy i odstawiamy
Zainspirowana w kuchnikroimy na małe kawałki. Grzanki można też robić bez dodatku tłuszczu. Suszymy je na patelni lub w piekarniku. Zupę podajemy z łyżką słodkiej śmietany, można również posypać ziarnami słonecznika lub dyni
Apetyczna babeczkaSkładniki: 5 średnich ziemniaków 200 g dyni 200 g cukinii cebula 3 łyżki ziaren słonecznika 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 jajka sól, pieprz Wszystkie warzywa zetrzeć na tartce na drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron, na rumiano. Jest to mój przepis autorski
kulinarnyswiatdomimakaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 250 g mała puszka kukurydzy 1 ogórek 4 rzodkiewki pół czerwonej papryki pęczek koperku pęczek szczypiorku kilka liści sałaty pekińskiej 3 łyżki słoneczniku 5 łyżek majonezu sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy w naczyniu na 15 minut następnie odcedzamy i kroimy. Paluszki krabowe i warzywa kroimy
Podróż w kulinariaserka typu APETINA do obtoczenia: papryka słodka( kupiona tutaj ) curry ( kupiona tutaj ) vegeta( kupiony tutaj ) przyprawa do kurczaka ( kupiona tutaj ) żurawina- pokrojona( kupiona tutaj ) małe plasterki wędliny słonecznik( kupiony tutaj ) pieprz migdały( płatki lub słupki)( kupiony tutaj ) pistacje- drobno pokrojone( kupiony tutaj ) koperek- drobno pokrojony estragon-pokrojony szczypiorek -drobno posiekany Wykonanie: Ser Apetina rozdrabiamy widelcem i mieszamy na gładką masę
Podróż w kulinariawdzięcznie zastępują talerzyki. Można nakładać w nich różne nadzienia, pasty oraz sałatki. Zapraszam! Składniki: 2 cykorie filet z kurczaka 1 avokado serek Apetina Classic 4 łyżki kukurydzy 3 łyżki słoneczniku 4 garści szpinaku 5 suszonych pomidorów w oliwie oliwa z oliwek przyprawa curry ( kupiona tutaj ) Wykonanie: Odrywamy delikatnie liście cykorii, myjemy je i osuszamy. Filet z kurczaka oczyszczamy a następnie
Podróż w kulinaria