ze slonecznikiem - 4999 przepisów (strona:195/334)

Owsiano-kakaowe ciasteczka 150

Produkty 1 i 1/2 szklanki mąki owsianej, 2 szklanki płatków owsianych, 1 łyżka kakao, 2 jajka, 100 g masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki posiekanych orzechów, 1 szklanka nasion słonecznika, 1/2 szklanki pestek dynia, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie Do miski wsyp wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj. Masło roztop w rondelku. Gdy ostygnie wlej je do suchych składników

Fit&Fast Kitchen
Delikatna sałatka z płatkami róż i eksandowaną quinoą 182

smaku kwiatów. Oczywiście wszystko posypane lekką ekspandowaną quinoą :) Składniki: 3 łyżki ekspandowanej białej quinoy listki z wewnętrznej części sałaty lodowej (jasnozielone i chrupiące) 2 garście płatków róż płatki kwiatu słonecznika kwiaty aksamitki wąskolistnej 1 łyżka wody różanej 2 łyżki oleju z awokado Wykonanie: Młode listki i kwiaty wrzucamy do miski, skrapiamy wodą różaną i olejem, posypujemy ekspandowaną quinoą

Quinoa Raz!
Ciastka owsiane z dynią 206

powaliły mnie na kolana. Składniki: 500 g musu z dyni 5 łyżek miodu 1,5 szklanki płatków owsianych 4 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki suchego maku 2 łyżki ziaren słonecznika 100 g suszonych moreli 50 g suszonej żurawiny ½ łyżeczki gałki muszkatołowej mleko - jeśli mus z dyni jest gęsty Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto powinno być żadzie wiec w razie potrzeby

Mama Gotuje
Domowe ciasteczka bananowe z nasionami (idealna przekąska do szkoły i pracy) 127

też brzmią świetnie. Możliwości są nieograniczone! Oprócz tego aż cztery przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> . Przepis na ciasteczka bananowe z nasionami Składniki banan płatki owsiane górskie słonecznik rodzynki siemię lniane nasiona chia Wykonanie Banana rozgniatamy widelcem i wsypujemy wybrane dodatki w dowolnej ilości. Formujemy ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Tym razem zrobiliśmy ciasteczka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę ? 24 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 150

Zupa ziemniaczana z ciecierzycą.  II Danie 16:00 Babciny obiadek. Schab, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka.  Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowe z owsianką, słonecznikiem, siemieniem lnianym i nasionami chia. Kolacja 19:00 Chleb z olejem lnianym, pomidorem i sałatą. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę?  1 Co Lila jadła

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
sałatka szopska 243

Bułgarii. Pogoda wymarzona, woda i plaża cudowne, wspaniały relaks! Warzywa i owoce niezwykle smaczne i soczyste, przede wszystkim figi, zrywane z drzew rosnących dziko właściwie wszędzie i pola słoneczników... Jedną z najmilej wspominanych chwil tych wakacji był tzw. "wieczór bułgarski". W pięknej restauracji, położonej w samym środku lasu mieliśmy możliwość obejrzenia występów zespołu ludowego, obserwowania mistycznego spektaklu chodzenia po rozżarzonych

6niebo
Zupa krem z pora 144

Gotować, aż wszystkie warzywa będą zupełnie miękkie, następnie zdjąć z gazu i dokładnie zblendować na krem. Podawać na ciepło z kleksem śmietany. Można również posypać uprażonym na suchej patelni słonecznikiem

Simply Food
ZUPA KREM Z ZIEMNIAKA 97

wielką  miłośniczką, latem uwielbiam chłodniki, wiosną warzywne, a jesienią najbardziej zupy krem.  Dzisiaj przepis na rozgrzewający krem z ziemniaków, do którego można dodać śmietankę, prażone ziarna słonecznika, a zamiast boczku, podsmażaną szynkę. A Wy jaką najbardziej lubicie zupę?  Składniki: 1 litr bulionu warzywnego  1 duża cebula 500 g ziemniaków  3 ząbki czosnku  kawałek boczku

Kukuleczki
Sałatka owocowa z serem pleśniowym 133

garść winogron 2 figi 60 g sera pleśniowego ziarna słonecznika, sezamu, dyni kilkanaście listków rukoli kilka roszponek oliwa sok z cytryny Winogrona kroimy na pół, figi na małe cząsteczki, dodajemy listki roszponki i rukoli i pokrojony w kostkę ser. Posypujemy ziarnami, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy oliwą

Gotowanie jest łatwe
Dietetyczne ciasteczka bez mąki, zbóż, cukru i mleka 98

bakaliowe i zdrowe ciastka  - bardzo proste i szybkie do wykonania. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 50 g sezamu 100 g płatków migdałowych 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g nasion słonecznika 50 g nasion chia 3 białka jaja 4 łyżki miodu 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowy chleb, który zawsze się udaje 171

Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI: 370 g mieszanki mąk bezglutenowych - u mnie oczywiście AGLUTEN (klik) 10 g mielonego siemienia lnianego 1 łyżka babki płesznik( można zamienić na siemię lniane) 3 łyżki słonecznika 1/2 łyżki soli 1 łyżka cukru 20 g świeżych drożdży 400 ml letniej wody Drożdże rozpuść w 1/2 szklanki wody( odlej z przygotowanych 400ml). Wszystkie składniki umieść w misce

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowy chleb z ziarnami 355

mąki gryczanej 260 g mąki ryżowej 190 g mąki gryczanej białej 40 g skrobi kukurydzianej (mazeiny) 25 g świeżych drożdży 550 ml ciepłej wody 80 g ziaren: słonecznik, dynia, siemię lniane ( u mnie Mix Omega) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Drożdże z cukrem rozpuść w pół szklanki wody ( odlej z podanej porcji). Mąki wymieszaj razem, dodaj sól, wodę

Kuchnia bezglutenowa
Pasta z zielonego groszku 176

migdałów, czosnek, serek śmietankowy - całość zmiksować. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. *********************** RADA: do pasty zamiast serka śmietankowego, możecie dodać połówkę awokado, migdały zaś można zastąpić ziarnami słonecznika. Smacznego

kolorowotorcikowo
Chleb bez mąki z kaszy pęczak 112

Chleb bez mąki z kaszą pęczak Składniki: Kasza owsiana pęczak Risana – 200g Amarantus – ½ szklanki Siemię lniane – 50g Słonecznik – ½ szklanki Pestki dyni – ½ szklanki Płatki owsiane – ½ szklanki Jagody goji – ½ szklanki Białko z jednego jaja Woda – 3-4 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Szczypta soli Wykonanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 25 minut. Następnie mieszamy z nasionami, wodą, białkiem jaja

Kuchnia Bon Appetit

Proponowane wyszukiwania