ze slonecznikiem - 4999 przepisów (strona:194/334)

Owsiane ciasteczka z miodem i orzechami 164

suszone figi, morele, jabłka, gruszki, rodzynki, żurawinę, migdały i inne bakalie. Składniki: 3 szklanki płatków owsianych (u mnie pełnoziarniste), 5 łyżek miodu akacjowego Srebrna Pasieka Rodziny Sadowskich , 3 łyżki słonecznika, 3 łyżki sezamu, 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich, 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy, 2 łyżki płatków migdałowych, 10 łyżek wody, 1 duże jajko lub 2 małe. Przygotowanie:  W misce

Aga w kuchni
Zdrowe słodkości od Pulsin :) 173

się jako urozmaicenie II śniadania. Aktualnie dostępne są 3 smaki. RECENZJA TUTAJ PROSZKI PROTEINOWE W ofercie dostępnych jest 5 wariantów białka wegańskiego i 3 białka wegetariańskiego. Wegańskie powstały ze słonecznika, ryżu, konopi, soi i grochu. Natomiast wegetariańskie z białka serwatkowego. Wszystkie białka są naturalne, bez żadnych dodatków, nie aromatyzowane, dzięki czemu masz pełną swobodę stworzyć swój ulubiony koktajl, shake

Zdrowie na języku :P
Chleb na mące pszennej - chlebowej na drożdżach 148

drożdże oraz olej. Dokładnie wyrobić na gładkie ciasto. Jeśli chcemy chleb z nasionami , to jest ten moment aby je dodać. U mnie przeważnie jest to siemię lniane, sezam lub słonecznik. Czasami też pestki dyni lub prażona cebulka.   Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia na ok 40 minut. Gdy ładnie podrośnie jeszcze raz lekko wyrobić i ułożyć w wysmarowanych tłuszczem oraz

W garach u Gosi
Bułeczki z dziurką czyli bajgle 125

łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru ( do ciasta) 2 płaskie łyżki cukru do gotowania 200ml ciepłego mleka+ 100ml ciepłej wody Jajko do posmarowania Dodatkowo: siemię lniane, mak, sezam lub nasiona słonecznika co kto lubi. Z drożdży, 3 łyżek mąki, łyżeczki cukru i płynów (woda + mleko)zrobić zaczyn. Odstawić na 15 minut aby drożdże ruszyły. Po tym czasie resztę mąki, sól wymieszać

W garach u Gosi
Chleb na żurku z nasionami 163

żytniej 100 ml naturalnego żurku bez konserwantów ( u mnie taki w butelce) wymieszany ze 100ml letniej wody dodatkowo 150 ml letniej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren siemienia lnianego 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1opakowanie drożdży instant ( 7g) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić razem z cukrem w letniej wodzie z dodatkiem 5-6 łyżek

W garach u Gosi
Łosoś i szpinak razem w pakiecie, czyli pakieciki z ciasta francuskiego na romantyczną kolację lub domową imprezę 299

kostki łososia, to możemy z tej resztki przygotować zielone spaghetti z łososiem - czyli gotujemy makaron, smażymy minutkę łososia. Mieszamy wszystkie składniki, czyli farsz szpinakowy, makaron i łososia! Możemy posypać słonecznikiem... I zapewniam - też jest pyszne! Zdrowo przyrządzone i pięknie podane... Dla wszystkich moich czytelników promocja!  10% zniżki na produkty #Ambition w sklepie Dajar na hasło ZDROWE-GOTOWANIE Polecam

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Zdrowe słodycze marki Lubs. 161

wartości jest zachowana. W dodatku batonik jest wegański i bezglutenowy. * Raw-Food Fruitbar Cocoa Mint Protein - wysokobiałkowy batonik z suszonych owoców. W składzie dominują daktyle, znajdziemy tam też pestki słonecznika, jagody goji, kakao w proszku, białko konopne i moje ulubione... ziarno kakaowca! Dzięki niemu i pestkom, batonik przyjemnie chrupie, a dodatek olejku miętowego nadaje świeżego akcentu. Coś dla fanów czekoladek

Poranek na słodko
Batony FIT 136

niżej proporcje są orientacyjne. Można dość dowolnie modyfikować poprzez dodanie ulubionych składników (np. orzechy, migdały, suszone owoce). 1,5 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki pestek dyni 1/2 szklanki ziaren słonecznika 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki ziaren sezamu 3/4 szklanki rodzynek 1/3 szklanki mleka 4 łyżki miodu 2 dojrzałe banany 1 jajko Banany rozgnieść widelcem. Miód rozpuścić w garnku

Bullio
Chleb razowy z ziarnami 165

zachowuje świeżość. 300 g mąki pszennej razowej 50 g mąki żytniej razowej 150 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 300 ml wody 50 ml mleka 80 g ziaren słonecznika 60 g pestek dyni 40 g ziaren sezamu 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soli Dodatkowo: masło do wysmarowania formy otręby pszenne do wysypania formy ziarna sezamu

Bullio
WOLL Szafir Lite - patelnia idealna? 170

gwarancji na równość dna oraz 2 letniej gwarancji na uchwyty i powłoki. Na p i erwszy ogień poszedł kurczak z brokułami - pełna obaw, żeby nie zepsuć tego cuda podprażyłam słonecznika, a następnie przeszłam do przygotowania sosu. Cebulka się ładnie zeszkliła, na całej powierzchni patelni, nie tylko na środku. Dorzuciłam kolejne składniki i przygotowałam nasz obiad z zadowoleniem obserwując jak ładnie

Cynamonowe szczęście
Zupa krem z pomarańczowych warzyw 123

jeszcze doprawić do smaku jak potrzeba i jeszcze raz zmiksować. Zupa jest dosyć gęsta więc jeśli takiej nie lubicie można dolać bulionu. Gotową zupkę podałam z grzankami i prażonym słonecznikiem, jak ktoś lubi można też do gorącej zupy dodać trochę sera pleśniowego

Monia miesza i gotuje
Chleb owsiano-orkiszowy z pestkami dyni 137

wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do  podłużnej  foremki,wierzch posmarować mlekiem. Piec ok. 1 godzinę w temp. 180 stopni. Polecam również mój chleb owsiany z siemieniem lnianym i słonecznikiem http://elka72.bloog.pl/id,345671775,title,Chleb-owsiany,index.html

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasteczka owsiane 209

ostropestu 2 jajka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy do piernika 1 łyżka mleka szczypta soli Dodatkowo: rodzynki, żurawina, posiekane orzechy, pestki słonecznika, wiórki kokosowe. Wszystkie suche składniki wkładamy do miski i mieszamy. Jajka mieszamy i dodajemy do suchych składników. Dodajemy dodatki. Jeżeli masa jest zbyt sucha dodajemy mleko. Mieszamy wszystko łyżką. Masa

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Co Lila jadła w środę ? 25 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 120

oleju lnianego (zamiast oleju możesz dodać masło). Na drugi dzień zupa została zmiksowana na krem, który smakował Lilianie  jeszcze bardziej. II Danie 16:00 Kasza kuskus z cebulką, słonecznikiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Super szybkie i super lekkie danie.  Podwieczorek 17:30 Domowe ferrero rocher, przepis znajdziesz tutaj>>> . Kolacja 19:00 Bułka i twaróg

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Chleb na zakwasie pszenno - żytni 163

wody 900 g mąki typ 650 120 g mąki żytniej razowej 550 g wody 30 g świeżych drożdży 1 1/3 łyżki soli 1/3 szkl. mieszanki nasion (słonecznik, dynia, siemię lniane itp.) W dużej misce wymieszać łyżką pierwsze trzy składniki. Miskę przykryć folią i zostawić w ciepłym miejscu na około 12 godzin. Po tym czasie: Drożdże rozpuścić w wodzie. Wlać

Posadzone i zjedzone

Proponowane wyszukiwania