zdrowe - 8490 przepisów (strona:415/566)

Fasola to samo zdrowie dla .... Brazylijczyka 104

Zdaniem Brasileiro podstawą zdrowego odżywiania jest kilka łyżek fasoli dziennie. Jeśli Brasileiro czuje się osłabiony to wie, że to dlatego iż jego organizmowi nie dostarczono prawdziwych składników, a do takich właśnie należy fasola, której kilka odmian Brazylijczycy spożywają na co dzień:feijão preta czyli fasola czarna (ta z której przygotowujemy feijoadę), feijão mulatinho czyli tzw. fasola brązowa, raczej niedostępna

Smaki Brazylii
Sałatka z tortelloni 308

Małe włoskie pierożki, kształtem przypominające nasze wigilijne uszka idealnie nadają się na sałatkę. Sałatki mają taką zaletę, że cokolwiek do nich damy, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku – zawsze się udają i za każdym razem są niepowtarzalne. Tak, jak proponowana sałatka z tortelloni.     Składniki:                                                                   - 2 opakowania tortelloni z dowolnym nadzieniem- mała czerwona papryka- 1 pomidor (obrany)- 3 ząbki czosnku- pęczek szczypiorku

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka owsiano bananowe 125

słodko, ale zdrowo – ciasteczka owsiano bananowe. Kolejna porcja łakoci, które dostarczą nam nie tylko kalorii, ale cennych składników i witamin.       Składniki:        - 2 szklanki płatków owsianych- 1,5 szklanki mąki tortowej- 0,5 szklanki cukru białego (lub brązowego)- 0,5 szklanki cukru pudru- 2 banany- 1 jajko- 175g masła- 150g orzechów laskowych- 0,5 łyżeczki soli- płaska łyżeczka proszku

mojewypiekiinietylko
Koktajl „Radość o poranku” 120

dnia, ale wcale nie jest powiedziane, że tylko zaczynamy dzień od niego. Pożywny, orzeźwiający będzie tak samo pysznym dopełnieniem na zakończenie każdego dnia. Wystarczy klika minut i mamy gotowy, zdrowy napój do posiłków… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Koktajl „Radość o poranku” appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Sałatka Waldorf 228

Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo. Sałatka  Waldorf. Jest to, moim zdaniem… i nie tylko, genialny sposób na podanie niezbyt może lubianego i docenianego w naszej kuchni  warzywa,  jakim jest seler. Dobór odpowiednich składników, a mianowicie jabłek i orzechów włoskich (bez tych składników nie może się obejść) sprawia, że seler wchodzi na wyżyny smakowe, uszlachetniony właśnie przez te dodatki.   Składniki

mojewypiekiinietylko
Kefir malinowy z grzybka tybetańskiego 170

procedury opieki nad grzybkiem, w właściwości zdrowotnych, przepisów kulinarnych znajduje się na stronie Grzybek tybetański kefirowy. Wytrwałym i dociekliwym polecam lekturę, a ja zacytuję jedynie sposób przygotowania kefiru:„Aby zdrowo hodować grzybka i efektywnie produkować kefir z jego ziaren należy unikać kontaktu z metalem, a używać wyłącznie przedmiotów szklanych, plastikowych lub drewnianych. Do tego celu potrzebne są tylko:Starter ziaren

mojewypiekiinietylko
Śledzie po kaszubsku 551

Rybnym królem w kuchni kaszubskiej jest śledź- łatwo dostępny, tani, smaczny i zdrowy. Podobno mieszkańcy tego regionu potrafią przyrządzić z niego ponad sto potraw. Prezentuję więc tradycyjne danie regionalne prosto z Kaszub w postaci śledzi w sosie pomidorowym z cebulą. Bajecznie pyszne, proste w przygotowaniu, są bardzo lubiane i popularne nie tylko na Kaszubach, ale w całej Polsce. Ten przysmak

Smakowity Blog Kulinarny
KREMOWA GRECJA W PIEKARNIKU 132

chcieli otwierać okien, by nie stracić tego zniewalającego aromatu. W mgnieniu oka przenosimy się do świata aromatów, smaków i kolorów. Budzą się w nas Greckie korzenie... Lekko i apetycznie, zdrowo i kolorowo, aromatycznie i nie za drogo - czy to nie brzmi jak kulinarny ideał? Pora chyba dać się uwieść. Nas zapach z piekarnika zniewolił. Serca podbite, umysł zawładnięty, wszyscy najedzeni

Wypisz Wymaluj
Ryzowy Mus Truskawkowy czy Lody? bezmlecznie i bezglutenowo 168

śniadanie, deser, podwieczorek czy lekka kolację. Lekko i pysznie, sezonowo, truskawkowo ale przede wszystkim bardzo zdrowo!!! bezglutenowo, bezmlecznie i bez cukru. Moje dzieciaki były zachwycone!Pomysł podpatrzyłam w ekscentrycznym parowarze, troszkę go zmodyfikowałam, część musu stała się lodami a drugą zjedliśmy tak po prostu :) idealna alternatywa dla nadmiaru ugotowanego ryżu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Recenzja patelni Positano Granitium firmy Ballarini 175

powłoka non-stick Granitium gwarantuje, ze :  patelnię będziemy używać do końca świata i jeden dzień dłużej, bo ma wyjątkowo długi okres użytkowania   ugotujemy szybko i zdrowo- żegnaj zbędny tłuszczyku!nawet jak nieopatrznie posrysujemy powierzchnię nożem czy widelcem, to i tak się nic nie stanieprzy ręcznym myciu, nie będziemy musieli szorować, bo to, co ewentualnie się

Mia Cucina Sofieta
Zupa krem ze szczawiu (szczawiowa) 155

wlewamy śmietankę. Doprawiamy pieprzem. Gdy przestygnie miksujemy zupę, podajemy z połówkami jajka i ziemniakami albo z grzankami. Proszę nie martwić się dekoracją zupy - mniszek lekarski jest bardzo zdrowy :)Zupa krem ze szczawiu

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlety jajeczne z sosem cebulowym 140

oliwie albo na klarowanym maśle, zalewamy odrobiną wody i gotujemy około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wszystko miksujemy w blenderze i gotowe! Sos jest bardzo zdrowy bo nie zawiera mąki ani śmietany :)  Kotlety jajeczne z sosem cebulowym

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa z zielonej soczewicy 138

Można powiedzieć, że to taka zupa eksperymentalna wymyślona naprędce :) Dałam do niej co miałam pod ręką i wyszło pysznie, pożywnie i zdrowo :)Składniki:2,5 litra dowolnego wywaru - u mnie tradycyjnie ze skrzydełek150 g zielonej soczewicy1 marchewka1 pietruszkakawałek selerapół szklanki suchego makaronuduża garść pokrojonej w kostkę papryki (u mnie mrożona)1 cebula1 mały porziele angielskieliść laurowyrozmaryn2 łyżki koncentratu pomidorowegosól, pieprzSposób

Kuchnia domowa Ani
W święta wszystko gada ludzkim głosem, nawet pasztet bez mięsa. Pasztet z soczewicy. 181

swojemu, albowiem mi jakoś mdło internety brzmiały. Na początek won poszły przepisy zakładające mielenie czegokolwiek. Potem odrzuciłam przepisy zawierające 37 różnych przypraw, bo co za dużo to nie zdrowo. Na końcu obraziłam się na przepisy zawierające jakieś wynalazki z alchemii typu kąpiele wodne i okadzanie melisą oraz modły z kadzidełkami. Nawet nie wiecie, na jakie cuda wpadają ludzie bez mięsa

ladykitchen
Jak wybrać dobrego karpia ? 552

cechuje się delikatnym mięsem i nadaje się na dzwonka. Karp duży 2-2,5 kg ma mięso twardsze i mniej soczyste, z którego dobrze robi się filety.Jak wygląda zdrowy karp?Zakup:Przy zakupie karpia w pierwszej kolejności warto zwrócić uwagę na zbiornik, woda powinna być czysta, zimna i bez piany a dobry karp powinien pływać grzbietem do góry. Jeśli

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania