Dziś będzie nie tylko smacznie , ale i zdrowo.Mam dla Was przepis na przepyszną , delikatną rybę przygotowaną na parze … z farszem szpinakowym z dodatkiem suszonych pomidorów
Ostra na Słodkomnie aroniami!Na początku było 3 kg … a na drugi dzień dołożyła kolejne 2 kg.W związku z tym , że alkoholu nie piję postanowiłam przyrządzić z nich sok – zdrowy , pyszny sok , który umili nam chłodniejsze , jesienne wieczory , al też orzeźwi , kiedy upał doskwiera!Przepis podstawowy dostępny na kilkunastu stronach internetowych zmodyfikowałam dodając cukier waniliowy – to był strzał
Ostra na Słodkowolnym ogniu ok. 20-25 minut.Gotowe!Smacznego!Co z tą kaszą jaglaną?Jest lekkostrawna i bardzo odżywcza. Zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy.Zapewnia zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci oraz utrzymuje naczynia krwionośne w dobrym stanie, zapobiegając odkładaniu się w nich cholesterolu.Wpływa także na przemianę materii, ułatwiając odchudzanie. Zawiera dużo witamin z grupy
Ostra na Słodkohiszpański omlet z dodatkiem ziemniaków.Dziś mam dla Was przepis na tę pierwszą wersję , którą śmiało można przyrządzić w domu za ułamek ceny sklepowej.Faszerowana warzywami jest świetnym pomysłem na zdrowy obiad lub też przekąskę w pracy.Mięsożercy śmiało mogą wzbogacić ją o dodatek kurczaka czy też mielonego mięsa.Jak ją zrobić?Zobaczcie! SKŁADNIKI :( 8 szt )* mąka pszenna – 2 szkl
Ostra na Słodkotylko z truskawkami , ale i chrupiącymi prażonymi płatkami migdałów , kokosem i waniliowym białym serem.Pycha!Na prawdę pycha!Oprócz tego bardzo zdrowo i sycąco.Taka zapiekanka jest świetnym pomysłem na letni obiad , albo słodki podwieczorek.Podstawowy przepis pochodzi ze starego zeszyciku cioci , u której kasza jaglana gości kilka razy w tygodniu – zarówno na obiad , jak i desery.Ja oczywiście musiałam urozmaicić
Ostra na Słodkochyba każdemu. Są miękkie, delikatne i bardzo pyszne! Podałam je z dodatkiem kaszy gryczanej, sałatki z buraczków i ogórków konserwowych. To prosty i zdrowy pomysł na obiad dla całej rodziny. Polecam szczególnie dla dzieci. Post Pulpeciki w sosie z warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeniespodzianki. Z każdą łyżką smak wydaje się inny (ale nie możemy go rozpatrywać w kategoriach "lepszy-gorszy"). Przyjemnie jest natrafić na coś chrupiącego między zębami (i jeszcze smacznego, zdrowego i przeznaczonego do jedzenia) gdy odpływamy konsumując kremowe cudo, które i na gorąco i na zimno będzie wspaniałe w smaku. Nareszcie możemy z dumą i czystym sumieniem powiedzieć, że zupę
Wypisz WymalujZdrowy, pełnowartościowy posiłek dla każdego amatora makaronu :)Składniki:makaron razowypuszka tuńczyka w oleju lub sosie własnympuszka pomidorówcebulapieprz, sól, oreganoew. kilka pomidorów suszonych, kaparów, oliwek (najlepiej czarnych), małych marynowanych cebulekWykonanie:Cebulę przesmażamy do zeszklenia na łyżce oleju.Dodajemy pomidory i dusimy je z cebula na wolnym ogniu.Gdy pomidory się rozpadną, możemy dodać kilka dodatkowych składników jak oliwki, kapary, mini cebulki oraz oregano
Taste Of My Daytakiej odsłonie mięso jadłam po raz pierwszy. Zazwyczaj w kuchni azjatyckiej panierowane mięso smażymy na głębokim tłuszczu. W tym wypadku kurczak pieczony jest w piekarniku, dzięki czemu unikamy niezdrowego smażenia w dużej ilości oleju.Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowymSkładniki
Mania Gotowaniazrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)Składniki
Anioły w kuchniwśród zbóż, która może być stosowana do potraw, sałatek czy ciast." * Tak jak wczoraj obiecałem, dziś danie dla mięsożerców :) co zresztą widać na załączonym wyżej obrazku :)Będzie i zdrowo i z mięskiem :) Czyli tak jak lubię najbardziej :) Składniki : 4 łyżki ziarna amarantusa bio 1 filet z piersi kurczaka natka pietruszki szczypiorek 3 łyżki
Parowar FacetaSoczewica jako jedyna ze strączkowych jest łatwo przygotowywalna, bo nie trzeba jej wcześniej namaczać i jak Wam przyjdzie ochota na pyszną, odżywczą i sycącą zupę, to
Nie Bo Piekłorazowe tylko dlatego, że mają dodany karmel aby były ciemne. W chlebie robionym w domu razowość aż skrzypi w ustach jak piasek. Polecam przeciwnikom białego pieczywa, wielbicielom zdrowego jedzenia, wszystkim w sumie polecam :)Oczywiście jak to chlebek domowy wypiek będzie świeży i smaczny przez kilka dni.1 1/3 filiżanki wody o temperaturze około 20 stopni1 łyżka oleju roślinego1 łyżeczka soli2
Z butelką mleczka w tlewięc staram się nie kupować gotowego. Choć nie przeczę, czasem lenistwo wyciągnie rękę na sklepową półkę ;)Dzisiaj jednak będę namawiać do przygotowania własnego, domowego majonezu - zdrowo, smacznie i jaka radocha, że własnoręcznie zrobiony :) Święta już niebawem, fajnie byłoby podać sałatkę z takim własnie majonezem :)Składniki:2 żółtka,1 i 2/3 szklanki dobrego oleju
Codzienna kuchnia niecodziennaZapiekanka z tuńczykiem, oliwkami i warzywami to pożywny, zdrowy, a także smaczny i kolorowy obiad. Połączenie oliwek z tuńczykiem to idealna kombinacja, a reszta warzyw wraz z makaronem doskonale ze sobą komponuje.Zapiekanka z Tuńczykiem i Oliwkami - Składniki:400 g makaronu100 g żółtego seraok. 60 g oliwek (czarne, zielone)opakowanie mrożonej mieszanki warzyw: kalafior, brokuły, marchewkaok. 100 g papryki konserwowejdowolny
Słodka Strona