desperacko dopraszające się o zużycie stały się główną inspiracją dla dzisiejszych babeczek. Mocno dojrzałe owoce w połączeniu ze słuszną ilością cynamonu i kawałkami orzechów to idealny przepis na zdrowe (tak przynajmniej możemy sobie wmawiać ;) i pyszne muffinki. Składniki: 1,5 szklanki mąki żytniej szklanka brązowego cukru pół szklanki oliwy z oliwek pół szklanki mleka jajko 2 duże łyżki
sama złodyczwarsztatów „Super babki i fajne ciacha” , które prowadziłam z okazji Walentynek.Ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych, żurawiny (mogą być rodzynki) oraz mielonego siemienia lnianego są nie tylko zdrowe, ale do tego bardzo smaczne. Dodatek gorzkiej czekolady jest przysłowiową kropka na i, gdyż czekolada nie tylko podnosi wartość smakową tych ciasteczek owsianych jest też ozdobnym dodatkiem. Na blogu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięznacie inna nazwę? Przepis dostałam od znajomej. Postanowiłam wypróbować. Podstawą ciasta jest kasza gryczana i ser oraz lane drożdżowe ciasto. Już pisałam o kaszach ,że są bardzo zdrowe więc wprowadzam do naszej diety więcej kasz. Czego potrzebujemy: Na ciasto 1/2 kg maki 5 dag drożdży pół kostki masła 2 łyżki cukru 2 szklanki mleka 2 jajka
W kuchennym oknie EwyWarto od czasu, do czasu poświęcić trochę czasu , by wyprodukować własne wędliny. Jesteśmy pewni ,że są zdrowe, bez konserwantów, a w dzisiejszej dobie, to raczej unikatowe. Moja kiełbasa powstała dziś, jest jeszcze ciepła. Gotowa do jedzenia Czego potrzebujemy: 1 kg. łopatki 30 dag karkówki 30 dag piersi indyka 25 dag słoniny ze skórką
W kuchennym oknie EwyMyślę że pomysły na surówki mamy przeróżne , często inspirowane tym , co mamy. Warto jednak po nie sięgać, mają sporo witamin i na pewno są zdrowe. Moja surówka była podana do obiadowego dania faszerowany filet z indyka . A oto przepis na surówkę. Czego potrzebujemy: 1/2 główki małej białej kapusty 1 marchewka 2 jabłka koperek lub natka pietruszki majonez
W kuchennym oknie Ewyłatwo skusić. Płatki żytnie dostałam jakiś czas temu od rodziców, część wykorzystałam do wypieku chleba, a dziś pomyślałam, że jeśli już są to trzeba je spożytkować. I powstały zdrowe ciacha . Czytaj więcej
FarmażonyDzisiaj przepis na bardzo proste, pyszne i zdrowe ciasteczka owsiane z mąki razowej z czekoladą i orzechami włoskimi. SKŁADNIKI
Moje Kuchenne RewelacjeMamy pyszne i zdrowe twistery
Moje Kuchenne Rewelacjeskładników można zrobić ciekawe i wykwintne danie, które kosztuje mniej niż 5 zł za porcję. Nie wymaga ono także wielkiego wysiłku, a smakuje wybitnie. Co więcej, jest to zdrowe i pełnowartościowe danie – nie zawiedzie ani miłośników mięsa ani zwolenników warzyw. Łączy ono w sobie nutę polskości z włoskimi smakami, a takie połączenia są zawsze w dziesiątkę! DRUKUJ LISTĘ
Nerds KitchenSzparagi są cudownym warzywem, nie dość, że zdrowe, to i smaczne. W dodatku można przyrządzać je na wiele sposobów – zupa szparagowa przecierana/ krem jest jednym z nich. Sezon na szparagi niedługo się kończy, więc warto ją przyrządzić. Jednak dla nas wykorzystanie tak szlachetnego warzywa w całości do zupy jest lekką przesadą, dlatego przyrządzamy ją tylko z końcówek szparag
Nerds Kitchentemp 180 C i pieczemy ok. 30 min. Ciasto wyjmujemy, posypujemy jeszcze jednym tartym Michałkiem. Ciasto jest najlepsze gdy jest jeszcze ciepłe, chociaż to nie jest zbyt zdrowe! Smacznego ! The post Ciasto z jeżynami i michałkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczas żeby spędzić w kuchni tyle czasu, ile by się chciało... ;-) Dlatego wczoraj musiałam zrobić coś prostego i "na szybko", a że wyszło całkiem smaczne, a do tego zdrowe to postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Przepis na 2 porcje (ja ugotowałam do sosu 1,5 szklanki makaronu- mierzone na sucho). Składniki: 2 łyżki oliwy 1 duża
kuchnia do kwadratunajgęstszą konsystencję, dzięki czemu utrzyma resztę składników na swoim miejscu. Oczywiście można użyć również innych składników - polecam banany (świeże i suszone), konfiturę śliwkową albo owoce w zalewie. Zdrowe, lekkie i jednocześnie smaczne śniadanie
My Culinary ArtPrzekładamy kotleciki do żaroodpornego naczynia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, na 20-25 minut. Zrobione! :) Podałam kotleciki z dwoma małymi gniecionymi ziemniakami (ponieważ ziemniaki są zdrowe i o wiele mniej tuczące niż makaron lub ryż!), odrobiną buraczków i sałatą polaną jogurtem naturalnym ze szczyptą pieprzu
My Culinary ArtBób wrzucamy do osolonej i posłodzonej cukrem wrzącej wody. Gotujemy 15 - 20 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy (nie jest to konieczne, ponieważ łupinki są bardzo zdrowe, ale ja ich wyjątkowo nie lubię :)) 2. W czasie gdy nasz bób się gotuje, przygotowujemy resztę składników. Przy pomocy obieraczki, wycinamy z marchewki "makaron". Bekon smażymy na patelni bez dodatku
My Culinary Art