zdrowe - 8490 przepisów (strona:361/566)

polędwiczki w miodzie i warzywach 213

Składniki: na 4 porcje: 2 polędwiczki wieprzowe 2 czerwone papryki 4 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine Monini Delicato lub Classico 1 szalotka 2 średniej wielkości

Luźna Kuchnia
Zielone Tortille 215

Składniki: na 24 porcje 8 placków tortilli 25 dkg sera żółtego 3 filety z kurczaka 1 sałata lodowa 1 dojrzałe owoce awokado 1 ogórek zielony 2

Luźna Kuchnia
Filety z kaczki w sosie jabłkowo- żurawinowym 177

Składniki: na 4 porcje 4 filety z kaczki 6 dużych jabłek 1 kubek suszonej żurawiny cynamon 1 kubek cydru lubelskiego przygotowanie: filety z kaczki 

Luźna Kuchnia
Polędwiczki wieprzowe z sałatką z pieczonych buraczków 184

Składniki: 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa 3- 4 buraki 1 czerwona cebula 8 łyżek sosu sojowego 8 łyżek czerwonego octu winnego pieprz słodka papryka 5 łyżek

Luźna Kuchnia
Miodowe Pałeczki z kurczaka 587

Składniki: 8 pałeczek z kurczaka( podudzi) 2 łyżki kurkumy 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 8 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki octu winnego

Luźna Kuchnia
Faszerowane Kieszonki 211

Składniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka

Luźna Kuchnia
Zapiekanka Ziemniaczana Z Sosem Serowym 218

Składniki 6- 8 średniej wielkości ziemniaków 1 cebula 1 czerwona cebula sól  pieprz 3 łyżki słodkiej papryki 0,5 kubka słodkiej śmietany 30% pęczek szczypiorku

Luźna Kuchnia
Schab z nieTYPOWĄ salsą i clafoutis z fetą 189

Choć Clafoutis to tradycyjny podawany na ciepło, oprószony cukrem pudrem francuski deser, pochodzący z regionu Limousin we Francji   od XIX wieku pieczony z

Luźna Kuchnia
Zupa KREM z Porem i Parmezanem 143

składniki: na 4 porcje 2 pory 1 kubek tartego parmezanu 0,5 kubka śmietany 30% 2 litry rosołu z kury 1 serek topiony typu emmentaler lub

Luźna Kuchnia
Odżywczy zielony shake 173

Grasz w zielone ? Masz zielone ? Ja mam :D Mam zdrowy, odżywczy shake z banana, awokado i szpinaku. Połączenie zaskakujące, ale bardzo smaczne. To porcja energii w jednej szklance. Składniki: 1 banan 1/3 dojrzałego awokadu garść liści szpinaku 150 ml mleka 2% kilka kropli soku z limonki lub cytryny Wykonanie: Banana i awokado obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Szpinak umyć. Wszystkie

kolorowotorcikowo
Banany- na dobry humor i nie tylko. 92

Banany- na dobry humor.   Mają delikatny miąższ,który jest bardzo łagodny dla przewodu pokarmowego,bardzo rzadko wywołuje alergie. Banany są źródłem tryptofanu ( podobnie jak indyk

Przepisy i porady kulinarne
Mleko sojowe - obniża poziom złego cholesterolu. 93

Mleko sojowe - doskonałe na obniżenie złego  cholesterolu. Aby otrzymać to mleko, nie trzeba doić żadnego zwierzęcia. Mleko sojowe to płyn pochodzenia roślinnego,wytwarza się je

Przepisy i porady kulinarne
Truskawki - smak lata. 122

Truskawki - smak lata.   Truskawki zawierają znacznie więcej witaminy C niż cytryna czy inne owoce cytrusowe. Wystarczy zjeść 20 truskawek dziennie,aby zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na

Przepisy i porady kulinarne
Śliwki - polecane kobietom po trzydziestce ! 85

                                    Śliwki - polecane kobietom po trzydziestce ! Sezon na nie

Przepisy i porady kulinarne
Awokado - zdrowie dla cery i serca ! 81

Awokado - zdrowie dla cery i serca! Chociaż ma dużo kalorii, jego wartości odżywcze są nie do przecenienia. Jego miękki miąższ nadaje się do smarowania chleba. Nazywane

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania