dodałam pełnoziarnistą, wlałam kefir (użyłam własny z grzybków kefirowych), do tego starte jabłka, jajka, ksylitol, soda, trochę oleju kokosowego do smażenia i mamy smaczne, bardzo zdrowe placuszki (ciasteczka) na drugie śniadanie lub na podwieczorek. Możemy je śmiało przygotować dzień wcześniej, one tylko na tym zyskają, na drugi dzień smakowały nam jeszcze bardziej. Z podanych składników wyszło
Smaczne ZdroweRacuchy robiłam po raz pierwszy w życiu dopiero w tym roku, latem. Wczoraj był drugi raz, tym razem z jednej mąki (a nie mieszanek, jak to
Zdrowa Kuchnia SowyOmlety z bananem już robiłam, ale prezentowane dzisiaj są, mimo tych samych głównych składników, zupełnie inne, i w smaku i wyglądzie.Zrobiłam dwie wersje, różnią się
Zdrowa Kuchnia SowySzybka, pyszna i zdrowa. Dla mnie idealna na śniadanie, ale pasuję też jako przekąska czy na kolację. Smacznego!Składniki :* dowolny mix sałat* pomidor malinowy* pół zielonego ogórka* 2 jajka ugotowane na twardo* pierś z kurczaka* łyżka oliwy z oliwek* łyżka przyprawy do kurczaka* sos czosnkowyPrzygotowanie :Mięso natrzeć przyprawą i usmażyć. Jajka i pomidora pokroić w ósemki, ogórka
Magiczne Życie MartyChyba nic nie robiłam do tej pory z czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zup. Ale jak zobaczyłam na straganie taką
Zdrowa Kuchnia SowyMąka z ciecierzycy stała się ostatnio numerem jeden w mojej kuchni. Wcześniej używałam jej jako jednej z mąk bezglutenowych w moich mixach do wypieku placków, naleśników
Zdrowa Kuchnia Sowydomu mam. Syn Sączyślin i Sączysmark Starszy. Z dobrym kinem w parze idzie oczywiście dobre żarełko. Popcorn. Paluszki. Coca- Cola. Nie tym razem! To śniadanie w końcu. Musi być zdrowe. Tym bardziej, że zagilony Stwórca na horyzoncie. Postanowiłam go zarazić moją zmorą. I uleczyć zarazem. Pieczona owsianka. Podejście drugie. 6 łyżek płatków owsianych szklanka mrożonych truskawek
bastalenaRobiłam kiedyś, potem o rzodkwi zapomniałam, a ostatnio zakupiłam i dzisiaj była powtórka. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNajpierw uwiodła mnie nazwa. Szakszuka. Sz...ksz... cudownie szeleszcząca w ustach:) A wczoraj reszta, czyli samo danie. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDo tej pory naleśniki bezglutenowe robiłam zawsze (podobnie jak ciasta, chleby i inne wypieki) z samodzielnie przygotowanej mieszanki mąk bezglutenowych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMam na blogu już przepis na jajka faszerowane na ciepło, zamieściłam go jednak bardzo dawno; robię takie jajka bardzo rzadko, choć mój mąż upomina się o
Zdrowa Kuchnia SowyCrumble to jeden z moich ulubionych deserów. Z reguły robię z rabarbarem, ale dzisiaj zrobiłam z jabłkami, bo miałam na zbyciu. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyOd niedawna zaczęłam jeść na śniadanie coś zupełnie innego niż dotychczas. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy