zimą do obiadu, uwielbiam gorący kompot do obiadu lub deseru nie tylko zimą, przygotowuję je często ze świeżych owoców. Po ten z suszu najczęściej sięgamy w okresie świątecznym. Domowy kompot z suszu (i nie tylko) wspaniale gasi pragnienie, latem podaję wersję ze świeżych sezonowych owoców z kostkami lodu. Domowe i zdrowe orzeźwienie. Aby przygotować kompot wystarczy zalać owoce
Zasmakuj Kuchnisię za bardzo zastanawiać, co zrobić na obiad. Jednymi słowy lenia mam Dzisiaj więc kolejny pomysł z serii: Co dziś będzie w cieście francuskim Składniki: 1 opakowanie prostokątnego ciasta francuskiego 350 – 400 g filetu z indyka garść posiekanej, świeżej natki pietruszki 1 jabłko 2 łyżki smalcu gęsiego (warto dodać sobie zdrowego tłuszczu) garść posiekanych orzechów włoskich 1 żółtko
gutfutkiedy już naprawdę nie mam pomysłu na obiad, a potrzebuję zrobić coś w miarę szybko to decyduję się na kombinację takich klopsików z różnymi dodatkami. Tym razem lekko duszony jarmuż z kaszą orkiszową i do tego warzywa (na zdjęciu trochę skromnie, ale zazwyczaj jem ich więcej :D). Jeśli cenicie sobie zdrową kuchnię i lubicie naturalne smaki to polecam przyrządzanie
FitKotlepszą wersję (domowe ptasie mleczko - klik) . Zdrowe odżywianie to nie tylko sałata i kiełki, to o wiele, wiele więcej. Uwierz, że da się chudnąć i nie śnić po nocach o pizzy - grunt to znaleźć kompromis :) Uczą nas myślenia o jedzeniu tylko i wyłącznie w kategoriach kalorii . Śniadanie - 200 kcal obiad 500 kcal...A co z jakością jedzenia
Powiedz dietom niemają w sobie dodatkowo bardzo zdrową kaszę jaglaną). Kluski mogą być serwowane zarówno jako danie obiadowe jak i na deser, podwieczorek. Mnie osobiście najbardziej smakują właśnie w wersji na słodko, polane masełkiem i posypane ksylitolem. Mniam, ich smak jest po prostu cudowny. Dla mnie to jeden z najlepszych obiadów, polecam wszystkim kaszomaniakom ale nie tylko, być może to danie
Smaczne ZdroweDzisiaj na obiad polecam szparagi. Zdecydowanie wolę te zielone, które są łatwiejsze w obsłudze. Pamiętam swoje pierwsze doświadczenia, dawno temu ze szparagami. Miały być białe szparagi pod beszamelem. Wyglądały cudnie, ale zjeść się ich nie dało :( , były niemiłosiernie twarde. Dlatego jak szparagi, to zielone. Pyszne, zdrowe i aromatyczne. Polecam. SKŁADNIKI: na 1 porcję 8 zielonych szparagów 1/2 łyżeczki
Kuchnia w opałachwarzyw (nie ważne czy to zwykła kanapka, czy obiad) oraz 40 minutowy wysiłek fizyczny przed kolacją... Może Was zdziwić dlaczego przed kolacją. Otóż gdy rozpędzimy nasz organizm do poziomu spalania (bo dopiero spalamy jakiekolwiek kalorie po 20 minutach wysiłku) z łatwością automatycznie spalimy całą kolację. :) Tak trochę Was wprowadziłam w tajniki zdrowego żywienia, wszystkiego Wam nie zdradzę od razu
Zainspiruj się kuchniąwkawiarence.pl Bez cukru, bez glutenu, bez nabiału – alergia pokarmowa co jeść w takim razie? Ten, kto nie miał do czynienia z alergią pokarmową może poczuć
W Kawiarencewłożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą z oliwek, dodać suszone lub świeże zioła takie jak tymianek, majeranek czy oregano, wymieszać i włożyć do piekarnika na kwadrans. Otrzymujemy dodatek do obiadu lub świetną bazę na kremową zupę. Lubię, gdy w koktajlu jest coś do pochrupania. Tym razem postawiłam na blanszowane, ekologiczne migdały, które podobnie jak nasiona dyni, pestki słonecznika i sezamu(...)ziarna, przed wykorzystaniem, najlepiej podprażyć na suchej patelni, wtedy wydobędziemy z nich to, co najlepsze! Najważniejszym krokiem, zanim jeszcze zaplanujemy codzienne menu śniadaniowe, jest wybranie najlepszego sklepu ze zdrową i ekologiczną żywnością. Od dłuższego czasu już nie muszę się już o to martwić, bo takie miejsce znalazłam w sieci. W sklepie znajdują się tylko i wyłącznie wysokiej jakości
Moja smaczna kuchniaOto doskonała para w sezonie. Młode ziemniaki wszyscy uwielbiamy, młody czosnek zaś ma szczególny aromat, który czuć już podczas odrywania ząbków. Podczas zapiekania cudownie się karmelizują
Roślinna - blog wegańskiBrak czasu, brak przerwy, brak snu. Zna to dobrze zbyt wielu z nas. Praca, kariera, studia, dom, rodzina, porządki...Wyścig szczurów. Jak przy tym odżywiać się
Gawron w rosoleZnowu makaron:) Ale czy znacie kogoś kto nie lubi potraw z jego głównym udziałem? Ja nie:) Tym razem do powstania dania zainspirowała mnie przesyłka od firmy
Ania i Marcin gotująDzisiaj mamy dla Was propozycję na pyszny i lekki obiad - makaron z cukinii z krewetkami, z czosnkiem, ostrą papryczką i świeżymi ziołami. Pyszne! Składniki: (dla
Plate of JoyKolejny poniedziałek. Weekendowa rozpusta (w sensie kulinarnym oczywiście) za nami. Czas podjąć codzienne obowiązki i zapewnić najbliższym coś normalnego i zdrowego do jedzenia. W przypadku małych
Kuchnia po mojemuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeśli lubicie frytki, a martwicie się o ich wysoką wartość kaloryczną to polecam wam wersję pieczonych frytek z
Marta GotujeImprezowe przekąski większości z nas kojarzą się z chipsami, paluszkami, krakersami, ciasteczkami i innymi, niestety niekoniecznie zdrowymi produktami. Tak się ostatnio zastanawialiśmy z Pawłem czy
W kuchni KatieDziś po raz kolejny leczo, tym razem z dużą ilością cukinii i z dodatkiem mięsa mielonego. Uwielbiam tego typu gulasze warzywne, są zdrowe i
karmelowyPogoda w Trójmieście niestety nie dopisuje.. nie można wyjść ani na ulubione rolki, rower, czy pobiegać… Całe szczęście już lada dzień wylatuję na Sycylię
Be Fit Be StrongJuż jutro wraz z moim mężczyzną wyjeżdżamy na krótkie wakacje do Władysławowa. Nie mogę się doczekać! Tak dawno nigdzie razem nie byliśmy.. Ten semestr dał
Be Fit Be StrongW końcu długo wyczekiwany weekend. Już nie mogłam doczekać się dnia, kiedy w końcu się wyśpię. Przyznam się Wam, że jestem nocnym Markiem, zawsze siedzę do
Be Fit Be Strong