dzięki nim podczas gotowania nie musimy stać przy kuchence. Ba! Nawet nie musimy w niej w tym czasie się znajdować – czasomierz włożony do kieszeni spodni powiadomi nas, gdy przyrządzane danie będzie gotowe. Choć to kosztowny wydatek warto mieć szybkowar. Choćby dlatego, że dzięki nim nie tylko tradycyjny sposób gotowania w wodzie wchodzi w grę, możemy także(...)inwestować w naczynia, które zagwarantują nam komfort w kuchni. Z szybkowarów możemy korzystać na kuchniach gazowych, elektrycznych, indukcyjnych, ceramicznych oraz halogenowych. Zamiast kupować mrożonki, jadać w barach, tłusto, niekoniecznie zdrowo lub rzucać się rozpaczliwe na fast food sięgnijmy po szybkowar i zadbajmy o swoje zdrowie. „Kociołek Papina” można też dodać do listy życzeń na gwiazdkę, na urodziny. Niejedna para młoda
WojnaNaSmaki.plwieloma przyprawami nigdy wcześniej się nie spotkałam i czas poszerzyć swoje kulinarne horyzonty o nowe doświadczenia na kubkach smakowych. Skworcu na pewno przyczyni się do powstania nowych i ciekawych dań, to pewne . Bardzo pozytywną , rzucającą się w oczy kwestią, jest sposób pakowania przypraw, herbat i mieszanek. Nie dość, że są indywidualnie zgrzane, to dodatkowo każda rzecz jest pakowana(...)Pasja jest na najwyższym Poziomie, a Klient na pierwszym miejscu. SKWORCU, o którym Wam opowiadam znajdziecie TUTAJ Zajrzyjcie, poszperajcie w jego szafkach , szafeczkach i na półkach, znajdziecie wiele zdrowych, aromatycznych, a przede wszystkim świeżych propozycji
Z Kuchni Do Kuchnisię nie przypaliły. To jest ten moment, kiedy w całym domu pachnie nieziemsko!!! Blendujemy podpieczone warzywa razem z marchewką z wywaru i bulionem ( tu kontrolujemy płynną ilość. Lepiej dać mniej i dolać w razie potrzeby ). Gotujemy. Doprawiamy do smaku, zabielamy śmietaną ( lekko przełamie bardzo słodki smak, który zawdzięczamy pieczonym pomidorom, cebuli, papryce i czosnkowi ) i serkiem mascarpone ( doda kremowości, aksamitności(...)obliczu gotowości pachnie w całym domu. Tak więc źródłem błogiego aromatu jest kolejno: piekarnik, garnek, miseczka/talerz/filiżanka/łyżka. Smaczna: Nie, nie jest smaczna. Ona jest przepyszna!!! Zdrowa: Nawet bardzo. Główne składniki to pomidory i czosnek - vademecum niżej. Uniwersalna: dwa machnięcia różdżką i mamy sos do spaghetti. Rozgrzewająca: lepiej działa niż koc + kubek herbaty z cytryną i miodem
Wypisz WymalujDziś szybko, zdrowo i smacznie. Połączenie kurczaka z warzywami u Nas zawsze się sprawdza. Do przygotowania sałatki użyłam przyprawy SKWORCU - pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. Jeśli chcecie wiedzieć co o tej przyprawie myślimy zapraszamy na krótką recenzję na poniżej przepisu. Sałata z kurczakiem gotowanym na parze SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1/2 główki sałaty 2 łyżeczki przyprawy(...)niedźwiedzim , którą otrzymałyśmy od firmy Skworcu w ramach współpracy. W skład tej mieszanki wchodzą: pomidory suszone, czosnek niedźwiedzi, papryka, chili i czarnuszka. Mieszanka jest świetna do sałatek, mięs, dań kuchni włoskiej i myślę że również świetnie sprawdzi się w zupach. Mieszanka jest aromatyczna, smak bardzo pomidorowy, a dodatek czarnuszki, którą ja osobiście uwielbiam rewelacyjnie współgra z całością
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZ cynamonem zazwyczaj jest tak, że albo się go nie znosi albo uwielbia, ja na szczęscie należę do tej drugiej grupy, od dziecka uwielbiałam mocno cynamonową
zdrowa vege kuchniaPo cieście bananowym z daktylami wiedziałam iż na tym jednym nie skończy się nasza przygoda z ciastami bananowymi. Dzisiejsza wersja ciasta jest bardziej wytrawna
Smaczne ZdroweKrupnik to bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa, idealna na jesienne i zimowe obiady. W tym czasie warto jadać takie wartościowe posiłki. My mamy ostatnio
Smaczne ZdroweIdzie jesień, czuje ją każdego dnia. Zimne poranki, krótsze dni i deszcz, który ostatnio towarzyszy nam prawie cały czas. Lubicie jesień? Ja lubię, choć nie tą
Przysmaki Karolkiwszystko dzięki guaranie. Ja ją nazywam "naturalną amfetaminą". Wprawdzie nie udowodniono, aby uzależniała, ale działa mocno pobudzająco. Nie raz korzystałam z jej pomocy na nocnej zmianie. Naprawdę nie da się po niej zasnąć, ale jest i minus tego wszystkiego, jeśli nie zmrużyłam przez nią całej nocy i potem funkcjonowałam w dzień, to później to co nie spałam musiałam porządnie odespać(...)nadał fajnego smaku, polecam. Wracając do guarany, proszę Was tylko abyście z nią nie przesadzali! A Ci z Was, którzy mają problemy z sercem, niech ją omijają. Ja jestem zdrowa i jeszcze młoda i nie mam pojęcia jak mocno podnosi ciśnienie. Dawka dzienna to max 2 łyżeczki dziennie. Piszę to wszystko jako ciekawostkę kulinarną. Kochani, pamiętamy wszystko
Blondynka GotujeDziś ponownie poznęcamy się nad tymi, którzy nie lubią podrobów – będzie wątróbka drobiowa, moim zwyczajem z indyka. Chociaż możecie użyć również wątróbki z kurczaka – wówczas należy
Kulinarna Pokusauruchamiać wielofunkcyjnego robota, zakładać kilku końcówek na niewielkie ilości do zmiksowania, a potem myć i tak to wszystko. Do czego mi był dziś potrzebny, do czego niezawodny? Do bardzo zdrowego ratatouille! Zainspirowana książką Marka Zaremby "Jaglany detoks" i stęskniona za ..Sycylią, gdzie fenkuł w dużych ilościach jadamy 3 razy w tygodniu...zabrałam się za robotę. Przenieście się ze mną(...)pastę pomidorową, tymianek i wsyp wcześniej obsmażony fenkuł. Dodaj pomidory, szczyptę kurkumy i gotuj chwilkę ,aż warzywa zmiękną. Serwuj na ciepło , na dzikim ryżu , z listkami bazylii. Danie to możecie przechowywać dość długo w lodówce. Fenkuł jest jedną z ważniejszych roślin leczniczych. Z pomocą blendera ręcznego, udało mi się to danie przygotować
Z Kuchni Do Kuchnipęczek pietruszki zielonej, bądz nawet dwa ( pokrojony). Można dodać trochę selera naciowego listków. 2 szklanki octu JAMAR 10% 3 szklanki oliwy lub oleju jaki lubicie np.rzepakowy, słonecznikowy itd. Ja dałam pół na pół oliwę i olej. 2 łyżki soli 3 łyżki cukru 2 łyżki papryki mielonej słodkiej KAMIS WYKONANIE: Najpierw wydrążyć w przekrojonych wzdłoż ogórkach gniazda nasienne aby powstały łódeczki(...)odstaw na kilka tygodni w ciemne miejsce. Dolewaj oleju bo ten niknie. Mogą leżec w ten sposób przyrządzone calymi latami a im dłużej leżą ,tym olej ostrzejszy.Wykorzystuj jako zdrowy dodatek do pikantnych potraw.Poprawia krążenie przede wszystkim.ale uważaj z ilością! Spróbuj teraz wytworzonej przez noc zalewy i zadecydouj dopiero czego dodać i jak chcemy aby nasza sałatka smakowała, ja musiałam dolać
Z Kuchni Do KuchniUwielbiam zupy i sałatki. Zupy jem również latem, gdy inni ratują się lodami, a temperatura przekracza spokojnie 30'C ;) a sałatki utrzymują mnie w przekonaniu, że tak naprawdę zdrowo się odżywiam :) dodatkowo fakt, że można zaszaleć z kreatywnością podczas ich przygotowywania, czyni je interesującymi :) Dzisiejszym gościem jest tzw. szynka parmeńska, czyli Prosciutto di Parma! Czy często pojawia się na Waszym(...)porze dnia, a nawet zaskoczyłam nią teściów na wieczornej kolacji :) Jakoś nigdy nie przepadałam za łączeniem warzyw, mięsa i owoców, ale w tej konfiguracji jestem kooompletnie zakochana! Koniecznie dajcie znać, jak ją wypróbujecie! Smacznego
Kitchens Alphabetwyczarować wykwintny świąteczny obiad. Kruchą i mięciutką gęsią pierś podałam z kluskami śląskimi. Na Węgrzech dni św. Marcina obchodzone są 8 i 9 listopada, więc bardzo nie zgrzeszyłam serwując danie już wczoraj :) Nasze kubki smakowe doznały trzęsienia ziemi, więc pewnie jeszcze do jutra nie ochłonę zwłaszcza, że inne gęsie przysmaki zamierzam degustować na "Święcie gęsi(...)trakcie pieczenia od czasu do czasu mięso podlewamy wytopionym tłuszczem.P.S. Wytopiony tłuszcz przelejcie do słoiczka i schowajcie do lodówki, tłuszcz z gęsi jest wspaniały :) a przy tym bardzo zdrowy, posłuży Wam do smażenia
Delicious Titbits