Witamy! Dziś za oknem mamy nieco chłodniejszy dzień i niestety przez jakiś czas będziemy musieli pożegnać się z wiosenną, cieplutką aurą! My jak zwykle humory poprawiamy
Symfonia Smakówsię, co mogę z niej zrobić. Przepis znalazłam na blogu stolik w kropki i od razu wiedziałam, że to jest to, co chciałabym ugotować. Na pewno nie jest to danie powiązane z tradycyjną polską kuchnią, chociażby ze względu na dodatki, aromaty, zioła. Podstawą dahl z soczewicy jest soczewica i biała cebula. Wszystko idealnie się uzupełnia(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/dahl-soczewicy/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('1871b3cc5006fa1914ee2b1afadd3535').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: zdrowe na tlusty czwartek przepisy The post Dahl z soczewicy appeared first
dom-agi.plwielkanocnego sernika tęczowego był dla mnie ponownie sernik zebra. Był tak pyszny, że przy okazji świąt postanowiłam przedstawić go w nowej, tęczowej odsłonie. Tym razem zamiast mąki ziemniaczanej dałam budyń waniliowy. Kolejną zmianą jest główny składnik, czyli twaróg. Oczywiście, jak poprzednio, zrobiłam twaróg domowy, ale… wyszło mi za mało. Wobec tego dodałam, co miałam w lodówce i oczywiście nadawało się(...)spróbować. A czekać było warto. Nawet w pochmurny dzień można kulinarnie przywołać tęczę i cieszyć oczy barwą, a podniebienie smakiem. Z okazji Świąt Wielkanocnych wszystkim życzę świąt spokojnych, zdrowych, barwnych i smacznych niczym sernik tęczowy. Sernik tęczowy bierze udział w akcji Wielkanocne Smaki. Wydrukuj przepisThe post Sernik tęczowy appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoPamiętacie mój wpis o warsztatach z Gorenje? Pisałam tam o pysznych daniach które przygotowaliśmy i obiecałam parę słów na temat sprzętów z których korzystaliśmy. O daniach, a właściwie jednym, będzie później, teraz trochę o produktach firmy i o samej firmie. Gorenje to firma słoweńska, należy do ośmiu największych producentów dużego AGD w Europie. Swoją działalność rozpoczęła(...)dużą ilość gotowych programów - wystarczy wybrać rodzaj jedzenia i wagę i wcisnąć guzik - proste prawda? funkcja szybkiego nagrzewania - bardzo przydatna gdy czas nas goni - a dla miłośników zdrowej żywności są piecyki w których możemy przygotować domowy jogurt. Jest jeszcze jedna niezwykle wygodna rzecz a mianowicie bardzo łatwo wyjąć możemy wewnętrzną szybę piekarnika i ją wyczyścić! Każdy
Stare GaryRosół. Wydawać by się mogło, że nie ma nic prostszego. Każdy ma własny przepis na tę zupę. Sztuką jest jednak ugotowanie rosołu idealnego. Wraz z przepisem
CoolinarniePLwszystko. Białko, z którego jest zbudowana, zawiera aż 18 aminokwasów, w tym 8 niezbędnych, które organizm ludzki przyswaja. Mówi się, że jest to najwyższa ich koncentracja, jaką da się znaleźć w żywności. Czytałam opinie, że spirulina może nie przyswajać się tak dobrze, jak mówią - ze względu na obecność ściany komórkowej - obecnie jednak udowodniono, że ściany te są na tyle cienkie(...)dzięki zawartości fenyloalaniny i cukrzycy W JAKIEJ POSTACI NAJLEPIEJ SPOŻYWAĆ? Spirulinę możemy dostać w aptekach, bez receptry, w formie tabletek. Dostaniemy ją również w sklepach ze zdrową żywnością - np. TUTAJ w formie sproszkowanej, którą możemy zastosować w kuchni na kilka sposobów. Można spożywać koktajle owocowe z jej dodatkiem, a także dodawać ją do sosów i dipów
Katsuumikuchnia.wp.plNazywany jest zdrowym cukrem i naturalnym słodzikiem. Cukier brzozowy, inaczej ksylitol, ma taki sam smak i konsystencję co zwykły cukier. Odkryto go pod koniec XIX wieku – obecnie przeżywa renesans popularności. Wskazany jest dla diabetyków, osób odchudzających się, chorych na grzybicę, osteoporozę, a także w profilaktyce różnych schorzeń.Na początek nieco naukowych informacji. Ksylitol to organiczny związek chemiczny, słodki(...)pieczywa, likierach czy mrożonych rybach.Ksylitolem możemy zastąpić biały cukier we własnym domu. Świetnie nadaje się do słodzenia herbaty lub kawy oraz dosładzania wypieków, deserów, konfitur, napojów i innych dań. Uwaga – cukier brzozowy nie nadaje się do pieczenia ciast drożdżowych (drożdże na nim nie wyrastają)*. Jest odpowiedni do gotowania, pieczenia, mrożenia – zakres temperatury w jego przypadku jest bardzo szeroki.Prowadzone
Smaczne Zdroweorganizmu. W dorosłym życiu, gdy wkoło jest prawdziwe zatrzęsienie leków i tabletek na wszystko (ból, sen, nastrój, rozbudzenie, stres, miłość,...) staram się nie popaść w szał i nie dać wciągnąć w wir reklam, które atakują zewsząd i praktykuję tą metodę nadal :) Jednak gdy już COŚ mnie dopadnie i stara się rozłożyć na łopatki, atakuję! Jak przystało na fighterkę ;) Pierwszym(...)cukrem lub miodem. Odstawiamy przynajmniej na noc, najlepiej na dobę, by cebula z czosnkiem puściła sok. Pijemy po łyżce syropu co 3 lub 4 godziny. Podczas osłabienia nieoceniona jest zdrowa, zrównoważona dieta bogata w warzywa (witaminy, minerały), łatwo przyswajalne białko i obfitująca w dużą ilość płynów. Jak już wspomniałam, warto zostać w domu, odpocząć, zregenerować organizm
Taste Of My DayTo jedna z tych potraw, która praktycznie robi się sama. Wymaga jedynie wstępnego pokrojenia składników a potem wymieszania wszystkiego razem i włożenia do piekarnika. Prosta, lekka
Karo in the KitchenJak wiecie w mojej kuchni dominuje makaron, ale ostatnio mam coraz większą chęć na lekkie sałatki. Stąd moja propozycja na coś szybkiego i pysznego. Można ją
Magiczne Życie Martycieszyć macierzyństwem, a nie umartwiać"- tak oto podsumowała pani doktor dietę matki karmiącej podczas domowej wizyty. Jedno trzeba przyznać, początki ćwiczą silną wolę matki. Zwłaszcza po takim rozpasaniu, jakiemu dałam upust, będąc w ciąży. Ale jak się chciało karmić cycem, to buzia w dzióbek :PA więc...pieczone, gotowane, broń Boże smażone. Kiełbasy i mięsiwa tak. Nabiał(...)obserwować. Obserwować wszystko- pierdy, kupę, brzuszek, skórę. Nowe produkty wdrażać pojedynczo, w odstępach co najmniej czterech dni, aby był czas na akcję- reakcję. I nie panikować. Nie przesadzać. Zdrowy rozsądek przede wszystkim. A na pocieszenie powiem, że ta "męka" nie trwa wiecznie ;)Wszystko w waszych... piersiach
bastalenaTak naprawdę istnieje wiele rodzajów bulionów. Już dosyć dawno temu opublikowaliśmy przepis na bulion mięsno-warzywny , gdyż jest on prawdopodobnie najbardziej typową i najczęściej stosowaną jego
Kulinarna Pokusapierwszej kolejności, oliwki dołączyły chwilkę później, ananas dopasował się idealnie ale brakowało tym razem tego "CZEGOŚ". Kolejne składniki tworzyły bajeczne połączenie, ale to jeszcze nie było to czego danego dnia szukałyśmy. Postawiłyśmy więc na... czarny kawior. I to właśnie on był poszukiwany. To właśnie on okazał się przestępcą, który bezkarnie łaził za nami krok w krok. Czarny kawior, pseudonim "coś(...)oznacza, że musiała wyjść genialnie! :) Robi się ją szybciutko, zjada jeszcze szybciej. Koszt nie jest zawrotny a bałaganu nie ma. Same plusy! A, no i oczywiście jest zdrowa, a w naszym chorym świecie to jest plus jakich mało. Zwykle gdy zdrowie i smak stoją na szali to jedna strona znacznie przeważa, a tu obie stanęły w równowadze
Wypisz Wymaluj