zapiekanka - 10615 przepisów (strona:460/708)

Makaron muszle nadziewany warzywami w sosie pomidorowym 355

trudne, więc z pewnością każdy amator włoskiej kuchni sobie z nim poradzi. Przygotowując to danie nie zapomnijcie o podgotowaniu makaronu, nie będzie wtedy wysuszony po zapiekaniu. Jeśli lubicie makaronowe zapiekanki z serem, możecie posypać całość parmezanem lub mozzarellą. Ja tym razem przygotowałam wersję wegańską, bez sera i po zapieczeniu wyszła przepyszna! Polecam na niedzielny obiad :) Makaron conchiglioni z cukinią

Pełna Lodówka
Zapiekana owsianka z bananami i jabłkiem 130

chwilkę do delikatnego przestygnięcia (jest naprawdę gorąca!). W tym czasie na patelni upraż płatki migdałów aż nabiorą cudownej złocistej barwy i aromatu, po czym posyp nimi chrupiący wierzch zapiekanki. Ja uwielbiam cynamon, więc na koniec posypuję jeszcze ½ łyżeczki, Tobie proponuję zrobić tak samo

Roślinna - blog wegański
Relacja po: Żarcie na kółkach - Zjazd Food Trucków 97

wcześnie tyle się naczekaliśmy? Cheeseburger z Soul Food Burger - to na niego tak długo czekaliśmy. Był dobry, choć z Warszawskich burgerowni nadal najbardziej lubię Barn Burger ! I na koniec: zapiekanki z pieca nad Wisłą

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Męską ręką: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 140

kolejny się chwalę... Mężem i jego zapiekanką ziemniaczaną, która była przepyszna! :) Uprzedzając jakiekolwiek pytania: tak, ona była krojona łyżką cedzakową

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Rybny przekładaniec 132

wygładzają zmarszczki, a witaminy z grupy B przyśpieszają metabolizm, zapobiegają chorobom skóry i koją nasze nerwy... Warto dbać o to, by być szczęśliwą kobietą ;) Rybny przekładaniec to prosta zapiekanka z orientalną nutą, w tym przepisie z dorszem i łososiem. Czas przygotowania: 40 minut Porcje: 4 Składniki: 400 g płat łososia bez skóry, 400 g płat dorsza bez skóry, 2 limonki

SzczyptaSmaQ
Śmietankowe pieczarki, z kiełbaską lub bez 126

Pieczarki ze śmietanką to specjalność mojego taty. Tak przyrządzony sos wspaniale smakuje z makaronem, jak również z pieczywem. Nadaje się także jako sos do zapiekanek. W zależności od upodobań smakowych można dodać kiełbaskę lub sobie ją podarować. W obu wersjach smakuje pysznie :) Składniki: 3/4 kg pieczarek *2 kawałki kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 30g margaryny Ok.1 łyżeczka natki pietruszki

Smakowy Raj
Szpinakowy sos na gęsto 132

miesięcy temu, gdy wyszłam za mąż, zaczęłam moje pierwsze szpinakowe kombinacje :) musze powiedzieć, że bardzo go polubiłam i teraz używam go, gdy tylko mogę do różnego rodzaju sosów, pizzy, zapiekanek, kotletów i innych takich :) Polecam więc gorąco jeść szpinakowe listki pod każdą postacią :) Sos szpinakowy jest daniem dobrym samym w sobie, ale można go również konsumować z makaronem, ziemniakami, kaszą

Smakowy Raj
Dzienny jadłospis z 2 lutego z przepisami 147

Przepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Znowu bezmięsnie, ale za to pysznie :) Śniadanie: Chleb z białym i żółtym serem, papryką i pekińską. Do picia zielona herbata. Obiad: Zapiekanka ryżowa z jabłkami i cynamonem Do picia kompot z dyni Deser – kolacja: Super szybkie angielskie pączki + kawa zbożowa. I wystarczy tego słodkiego obżarstwa :) R E K L A M A google

Smakowy Raj
Placki ziemniaczane skąpane w grzybowym sosie 157

podobnych rzeczy. By nie jeść w kółko tego samego, postanowiłam zrobić placki ziemniaczane z sosem grzybowym, który nadaje się również do spożycia z chlebem, makaronem, czy do zapiekanek. Pozdrawiam i życzę przyjemnego eksperymentowania :) Sos grzybowy: ¾ kg grzybów (leśnych lub pieczarek) 1 łyżka słodkiej śmietany lub mleka 1 średnia cebula Sól Pieprz Natka pietruszki 1 łyżka mąki Placki ziemniaczane

Smakowy Raj
Tagliatelle z wołowiną i karmelizowanymi pomidorkami ze smażonymi boczniakami. 134

Wołowina to z pewnością moje ulubione mięso. W każdym wydaniu staram się jak najwięcej jej wykorzystywać, od bulionu, przez zapiekanki, po wyszukane pieczenie. Dziś coś szybkiego z dodatkiem boczniaków. O makaronie będzie. Jeżeli czytaliście poprzedni post, wiecie, że jajek mi zabrakło, więc makaron gotowy będzie...a szkoda. Czego użyłem? -300 gram wołowiny na moich oczach u rzeźnika zmielonej -kilka dużych

BaRepas
Makaron zapiekany ze szpinakiem 410

dente, do naczynia żaroodpornego wkładamy masło układamy warstwami makaron na przemian ze szpinakiem zapiekamy w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec zapiekania układamy na zapiekance pokrojoną w plastry mozzarellę i wkładamy na parę minut do piekarnika. Gdy ser się rozpuści podajemy na gorąco dekorując świeżą lub suszoną bazylią. Smacznego

kgwjanczewo
Zapiekanka z brukselką, z OpenCard w Starym Lwowie 130

oleju. Wysmaruj naczynie do zapiekania olejem. Ułóż kolejno warstwy: kasza gryczana, brukselki przecięte na połówki, cebula i czosnek. Wymieszaj jajka, śmietanę, zioła, sól, pieprz i równomiernie polej sosem zapiekankę. Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj do momentu, aż ser lekko zbrązowieje (zazwyczaj trwa to 40 minut). Podawaj z sosem, np. pomidorowym. W starym Lwowie faktycznie niskie ceny, ale za to równie

Qlinarnie i Qlinarnie