Dziś mam dla was przepis na pyszną zapiekankę ,prostą do zrobienia. Obiad dla całej rodziny. Pyszny kremowy serowy sos, pulpeciki z białej kiełbasy i mięciutkie ziemniaczki.... pychota.... spróbujcie koniecznie. Gwarantuje że posmakuje
Swojskie jedzonkoDzień dobry :-) Dziś przepis na pyszną zapiekankę z makaronem, brokułem i łososiem. Do tego czarne oliwki i starta mozzarella. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 300 g makaronu u mnie kolorowy 300-400 g łososia 1 brokuł oliwki czarne starta mozzarella sól pieprz 1. Brokuł gotujemy al'dente, tak samo makaron. Z łososia okrawamy skórę
kruche babeczkiZapiekanki należą do moich ulubionych dań obiadowych. Są proste w przygotowaniu, można je dowolnie modyfikować i dostosowywać do swoich smaków, a także wykorzystywać produkty, które akurat zalegają w lodówce. W mojej znalazłam łososia, szpinak oraz serek śmietankowy i tak powstał poniższy przepis. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaśląskie też kupujesz: mrożone, albo świeże. My, jak zawsze, polecamy domowe wyroby: sos marinara, mega prosty do zrobienia (przepis znajdziesz tutaj ) i własnoręcznie robione, drobniutkie kluseczki śląskie , które w zapiekance wyglądają jak gniocchi. Przepis na zapiekane kluski śląskie jest wzorowany na Cookingclassy.com Składniki: 2 porcje klusek śląskich (według tego przepis u) lub gniocchi (według tego przepisu ) 0,7 l passaty
Niedzielny kucharzforemki. Spód ciasta smarujemy ketchupem rozkładamy warstwę sałaty . Potem wykładamy nadzienie mięsne, lekko dociskamy. Resztę ciasta wałkujemy wycinamy ozdoby i rozkładamy je na mięsie. Ciasto smarujemy resztą jajka. Zapiekankę pieczemy w 190 C około 45 minut
Smaczne mojeZapewne wielu z Was lubi gołąbki. A co powiecie na gołąbki w formie zapiekanki? Doskonały pomysł na obiad i to mniej pracochłonny, bez długiego zawijania. Mnie ten przepis bardzo przypadł do gustu, były gołąbki a ja nie musiałam spędzić zbyt wiele czasu w kuchni. Taki obiad na pewno zachwyci wszystkich wielbicieli gołąbków :) Idealna propozycja również do podania jako ciepłe danie
Zrób to smaczniedodajemy posiekaną natkę pietruszki i zdejmujemy z ognia. Do naczynia żaroodpornego przekładamy farsz z patelni . dodajemy ugotowany ryż oraz groszek konserwowy. Całość mieszamy. Na koniec połowę sera dodajemy do zapiekanki i mieszamy, a pozostałą część posypujemy po wierzchu dania. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni zapiekamy 20 minut pod przykryciem, a następnie ok 5-7 minut
Kulinarne przygodyDokładnie mieszamy. Na wierzch układamy kawałki mozzarelli. Zapiekamy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez około 30 minut. Smacznego! Spróbuj także: pieczone warzywa z pokruszoną fetą, zapiekanka ziemniaczana z patelni. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pieczony batat i ziemniaki
Natka Pietruszkipokrusz ser pleśniowy, posyp parmezanem. Wstaw do piekarnika nastawionego na 210 stopni na 20 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia włącz funkcję grill, żeby ładnie przypiec wierzch. Podawaj zapiekankę w łupinach. Smacznego! Artykuł Dynia makaronowa zapiekana z sosem al ragu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzdnie. Ziemniaki rozłóż równomiernie w taki sposób, aby plasterki nachodziły na siebie. Oprósz solą, zalej mlekiem i polej śmietanką. Piecz przez godzinę w temp. 180 stopni – aż zapiekanka ładnie się zrumieni. Kulinarna Polska z przyjemnością objęła patronat medialny nad książką. Ponadczasowe książki mistrza Marka Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy wybór
Kulinarna Polskapyszne danie jest pożywne, smakowite i aromatyczne. Idealne na jesienne dni, polecam serdecznie. Zapiekanka z warzyw. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniestopni. Wysmaruj foremkę do pieczenia olejem. Włóż do niej mięsną masę, dociśnij. Wyrównaj. Krok 4 Przełóż do miseczki keczup i sos worchester. Wymieszaj. Nałóż łyżką sos na wierzch mięsnej zapiekanki i równomiernie rozprowadź. Wstaw foremkę do piekarnika. Piecz 60 minut. Pod koniec pieczenia możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni, żeby glazura mocniej się skarmelizowała. Wyjmij z piekarnika, przestudź, wyjmij
Niedzielny kucharzstopni. Wysmaruj foremkę do pieczenia olejem. Włóż do niej mięsną masę, dociśnij. Wyrównaj. Krok 4 Przełóż do miseczki keczup i sos worchester. Wymieszaj. Nałóż łyżką sos na wierzch mięsnej zapiekanki i równomiernie rozprowadź. Wstaw foremkę do piekarnika. Piecz 60 minut. Pod koniec pieczenia możesz zwiększyć temperaturę do 200 stopni, żeby glazura mocniej się skarmelizowała. Wyjmij z piekarnika, przestudź, wyjmij
Niedzielny kucharzWiększość przygodę w kuchni zaczyna właśnie od tego dania. Ale czy można je podać inaczej niż tradycyjnie? Powiedzmy w formie zapiekanego tortu? Pewnie że tak. Myślę, że taka forma zapiekanki nie tylko sprawdzi się jako ciekawa odmiana na obiad, ale jako nietypowa wersja na przyjęcie ze znajomymi, gdy będziecie chcieli ich czymś zaskoczyć, a jednocześnie nie zmęczyć się za bardzo
Bernika - moj kulinarny pamietnikmożna poprzekładać kapustą) i wyłożyć resztę kapusty. Na patelnię wlać 1/2 szklanki wody, wypłukać i przelać do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niegrube plastry. Poukładać na wierzchu zapiekanki. Ziemniaki przykryć wiórkami masła i posypać resztą majeranku. Naczynie żaroodporne przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec przez około 60 minut. Po tym czasie zdjąć przykrycie
Danka Pichci