zapiekanka - 10615 przepisów (strona:268/708)

Pasztet z makaronu włoskiego 110

Pasztet z makaronu to zapiekanka z makaronu z mięsem. Świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Przepis Haliny Kulzowej i Marii Gałeckiej z książki Kuchnia polska z 1939 roku. W przepisie podano, że należy użyć makaronu grubego – co autorki miały na myśli? Piekłam pasztet z trzema rodzajami makaronu i uważam, że najlepsze jest tagliatelle – czyli wstążki o szerokości

królestwo garów
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i brokułami 192

Dziś pomysł na zapiekankę z łososiem i brokułami w roli głównej. Idealnie sprawdzi się na rodzinnym obiedzie bądź podczas spotkania ze znajomymi. Możecie przygotować ją nawet dzień wcześniej, a zapiec dopiero przed podaniem. Jest pyszna, aromatyczna i pięknie się prezentuje, a co najważniejsze znika z talerzy w zastraszającym tempie! Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Kurczak pieczony na ryżu z warzywami 380

Kurczak pieczony na ryżu z warzywami Obiad jednogarnkowy, który praktycznie robi się sam. Przygotowanie dania zajmuje dosłownie chwilę, wystarczy przyprawić mięso, wsypać ryż oraz warzywa do

Blog z Apetytem
ZAPIEKANKA CHŁOPSKA 116

Zapraszam Dziś na Pyszny Obiad -------Zapiekankę Chłopską , z ziemniakami ,mięsem mielonym,serem żółtym i pysznym szczypiorkiem. Będzie mi bardzo miło jeśli udostępnisz przepis innym ;* 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗❤❤❤❤❤  A teraz przepis :  SKŁADNIKI NA 4 OSOBY :  * 6 ziemniaków  *1 cebula  *1/2 pęczka szczypiorku  *500 g mięsa mielonego dowolnego  * 1 ząbek czosnku  *15 dag sera żółtego

Gotowanie Patki
Gnocchi pod warzywami zapiekane z mozzarellą 124

Ziemniaczane kluseczki pod kołderką z warzyw polane aromatycznym sosem pomidorowym o smaku ziół włoskich, zapieczone pod delikatnym serem mozzarella.  Zapiekanki rozgrzewają i sycą, są idealne na zimowe obiady , znikają  z talerzy w kilka minut. Ta jest  smaczna i aromatyczna , raz spróbujesz i odtąd będzie to twoje ulubione danie, zresztą zapewne nie tylko twoje ;) Polecam. SKŁADNIKI

Wanilia i Kardamon
Cesarska kolorowa zapiekanka z łopatki i warzyw 190

Szukacie pomysłu na zagospodarowanie wieprzowej łopatki, a macie dość gulaszu czy pieczeni? Polecam pyszne i niestandardowe danie, czyli kolorową zapiekankę, łopatkę przekładaną warzywami w pysznym sosie. Danie eleganckie, syte, idealne na codzienny obiad, jak i obiad rodzinny, bardziej wystawny. Do tego proste i niedrogie. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanka Ryżowa Z Warzywami Z Patelni I Pomidorami 140

Najpierw wykładamy połowę ryżu z warzywami i posypujemy częścią tartej mozzarelli, a następnie resztę ryżu. Pieczemy w 180 stop przez około 25-30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy zapiekankę resztą mozzarelli. Ja jeszcze starłam dupkę rolady ustrzyckiej

Gotowanie...to proste !
Grzanki ostatniej szansy: Bruschetta z papryką 91

Bruschetta to po prostu taka grzanka – zapiekanka, którą pewnie każdy z nas doskonale zna. Włosi udoskonalili nieco tę grzankę, smarując najpierw pieczywo oliwą i czosnkiem. Nie da się ukryć, że zdecydowanie poprawia to smak zwykłej grzanki i nadaje jej głębszego smaku. Takie chrupiące przekąski to u nas w domu typowe danie ostatniej szansy na […] Artykuł Grzanki ostatniej szansy

Wiszniówka
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami 153

Zdjąć z ognia w momencie zagotowania się pomidorów. Do naczynia żaroodpornego przełożyć ugotowany makaron oraz połowę żółtego sera. Wymieszać. Następnie dodać przygotowane mięso mielone z sosem i ponownie wymieszać. Zapiekankę posypać pozostałą częścią sera. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. ( Do momentu, aż ser się zarumieni. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego

Kulinarne przygody
DOMOWE ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I MASCARPONE 188

bagietkach układam pieczarki, posypuję serem. Na wierzchu układam serek mascarpone (nakładam łyżeczką po 2-3 niewielkie porcje). Piekę w 220 stopniach z funkcją grilla przez 4 minuty. Gotowe zapiekanki polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem

JejKuchnia
Muszle makaronowe nadziewane leśnymi grzybami. 152

Dziś zapraszam Was na pyszną makaronową zapiekankę. Tym razem nadziałam muszle.. Wyszło naprawdę smacznie! Składniki; ok 15 muszli makaronowych 40 dag leśnych grzybów (mogą być oczywiście mrożone) 1 cebula 1 mały por pół szklanki groszku konserwowego sól i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej pietruszki 1 łyżka masła   Sos; 1 puszka pomidorów bez skóry 1 garść rukoli

Radość kipiąca uśmiechem.
Grzanki ostatniej szansy: Bruschetta z papryką 97

Bruschetta to po prostu taka grzanka – zapiekanka, którą pewnie każdy z nas doskonale zna. Włosi udoskonalili nieco tę grzankę, smarując najpierw pieczywo oliwą i czosnkiem. Nie da się ukryć, że zdecydowanie poprawia to smak zwykłej grzanki i nadaje jej głębszego smaku. Takie chrupiące przekąski to u nas w domu typowe danie ostatniej szansy na […] Artykuł Grzanki ostatniej szansy

Wiszniówka
Pełnoziarnisty makaron zapiekany z pulpecikami,cukinią i szpinakiem 104

bulion warzywny. Gotujemy 3-4 minuty i dodajemy koncentrat pomidorowy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Całość gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Na końcu dodajemy do sosu oregano. zapiekanka: Makaron pełnoziarnisty (najlepiej penne) gotujemy al dente. Ugotowany makaron mieszamy z pulpecikami i sosem, umytym szpinakiem (całe liście), oraz pokrojoną cukinią.  Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym

Bon appetit mon amie
pyszne ,sycace kulki z bulki na kapuscie kiszonej 118

polać po wierzchu śmietaną. Piec oko ło 1 godziny w 170- 180 ° C. na 15 minut przed końcem wyj ąć i umieścić ser raclette na wierzchu kulek. Włożyć ponownie zapiekankę z powrotem do piekarnika , aż ser się roztopi:)) ps. u mnie jeszcze dodane cieniutkie plasterki lekko wędzonej szynki pod ser dane. My lubimy to jeść z chrzanem

mojej kuchni
Papardelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 179

Papardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!