zapiekanka - 10615 przepisów (strona:260/708)

Zapiekanka ziemniaczana z wędzoną rybą 69

Zapiekanka ziemniaczana z wędzona rybą , z wędzoną makrelą. 1 kg obranych ziemniaków, 180 ml mleka, 2 jajka, gałka muszkatołowa, masło, 200 g oczyszczonej z ości wędzonej makreli, 1 cebula, sól, bułka tarta, Rybę posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić na 1 łyżce masła. Przestudzoną cebulę wymieszać z rybą. Jajka rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Ugotowane ziemniaki odcedzić, odparować

królestwo garów
Makaronowe muszle zapiekane ze szpinkaiem i ricottą 64

jedna przy drugiej na przecierze pomidorowym. Na wierzchu posypać drobno startym cheddarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180/190 C i zapiekać ok 30 minut. Po wystawieniu z piekarnika gorącą zapiekankę posypać jeszcze niewielką ilością startego cheddara

Monia miesza i gotuje
Karnawałowa zapiekanka makaronowa 70

roku karnawałowe imprezy organizujemy w domu, najlepiej przygotować coś wystrzałowego i szybkiego jak np zapiekanka z makaronem cavatappi w kształcie imprezowych korkociągów. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, ale zachwyca smakiem i z pewnością sprawdzi się na karnawałowej imprezie albo jako pomysł na szybki obiad.  Składniki: makaron cavatappi Primo Gusto passata pomidorowa - polecam śródziemnomorską doprawioną ziołami oliwki zielone lub czarne

Cynamonowe szczęście
Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą i boczkiem 85

Jeżeli lubicie klasyczne smaki będzie Wam smakowało. Sprawdzi się też podsmażona następnego dnia na patelni.                             Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą i boczkiem Składniki: 1 kg ziemniaków 2 pory (białe części) 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka oliwy 100 g wędzonego boczku 200 ml śmietany

Smaczny zeszyt
Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem 81

niezwykle smacznym. Na wierzchu tworzy się chrupiąca skorupka z mozzarelli a pod spodem jest kremowy biały serek. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Jedna z najprostszych zapiekanek i przy tym jedna z najsmaczniejszych. Filety zapiekane z mozzarellą wcześniej są krótko marynowane, dzięki czemu nabierają aromatu ziół, a potem zapieczone pod kołderką z dwóch rodzajów sera, przedzielonych mięciutkim

Niedzielny kucharz
Zapiekanka ziemniaczana z pulpetami z bialej kiełbasy 80

Dziś mam dla was przepis na pyszną zapiekankę ,prostą do zrobienia. Obiad dla całej rodziny. Pyszny kremowy serowy sos, pulpeciki z białej kiełbasy i mięciutkie ziemniaczki.... pychota.... spróbujcie koniecznie. Gwarantuje że posmakuje

Swojskie jedzonko
Zapiekanka makaronowa z łososiem i brokułem 87

Dzień dobry :-) Dziś przepis na pyszną zapiekankę z makaronem, brokułem i łososiem. Do tego czarne oliwki i starta mozzarella. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 300 g makaronu u mnie kolorowy 300-400 g łososia 1 brokuł oliwki czarne starta mozzarella sól  pieprz 1. Brokuł gotujemy al'dente, tak samo makaron. Z łososia okrawamy skórę

kruche babeczki
Zapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem 68

Zapiekanki należą do moich ulubionych dań obiadowych. Są proste w przygotowaniu, można je dowolnie modyfikować i dostosowywać do swoich smaków, a także wykorzystywać produkty, które akurat zalegają w lodówce. W mojej znalazłam łososia, szpinak oraz serek śmietankowy i tak powstał poniższy przepis. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Zapiekane kluski śląskie w sosie pomidorowym 75

śląskie też kupujesz: mrożone, albo świeże. My, jak zawsze, polecamy domowe wyroby: sos marinara, mega prosty do zrobienia (przepis znajdziesz tutaj ) i własnoręcznie robione, drobniutkie kluseczki śląskie , które w zapiekance wyglądają jak gniocchi. Przepis na zapiekane kluski śląskie jest wzorowany na Cookingclassy.com Składniki: 2 porcje klusek śląskich (według tego przepis u) lub gniocchi (według tego przepisu ) 0,7 l passaty

Niedzielny kucharz
ZAPIEKANKA z podwójnym mięsem i kapustą kiszoną 81

foremki. Spód ciasta smarujemy ketchupem rozkładamy warstwę sałaty .   Potem wykładamy nadzienie mięsne, lekko dociskamy. Resztę ciasta wałkujemy wycinamy ozdoby i rozkładamy je na mięsie. Ciasto smarujemy resztą jajka. Zapiekankę pieczemy w 190 C około 45 minut

Smaczne moje
ZAPIEKANKA GOŁĄBKOWA 57

Zapewne wielu z Was lubi gołąbki. A co powiecie na gołąbki w formie zapiekanki? Doskonały pomysł na obiad i to mniej pracochłonny, bez długiego zawijania. Mnie ten przepis bardzo przypadł do gustu, były gołąbki a ja nie musiałam spędzić zbyt wiele czasu w kuchni. Taki obiad na pewno zachwyci wszystkich wielbicieli gołąbków :) Idealna propozycja również do podania jako ciepłe danie

Zrób to smacznie
Zapiekanka z ryżem i mięsem mielonym 78

dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zdejmujemy z ognia. Do naczynia żaroodpornego przekładamy farsz z patelni . dodajemy ugotowany ryż oraz groszek konserwowy. Całość mieszamy. Na koniec połowę sera dodajemy do zapiekanki i mieszamy, a pozostałą część posypujemy po wierzchu dania. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni zapiekamy 20 minut pod przykryciem, a następnie ok 5-7 minut

Kulinarne przygody
Pieczony batat i ziemniaki z cebulą 49

Dokładnie mieszamy. Na wierzch układamy kawałki mozzarelli. Zapiekamy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez około 30 minut. Smacznego! Spróbuj także: pieczone warzywa z pokruszoną fetą, zapiekanka ziemniaczana z patelni. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pieczony batat i ziemniaki

Natka Pietruszki
Dynia makaronowa zapiekana z sosem al ragu 75

pokrusz ser pleśniowy, posyp parmezanem. Wstaw do piekarnika nastawionego na 210 stopni na 20 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia włącz funkcję grill, żeby ładnie przypiec wierzch. Podawaj zapiekankę w łupinach. Smacznego! Artykuł Dynia makaronowa zapiekana z sosem al ragu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Ziemniaki pieczone w mleku. Genialny przepis z nowej książki Marka Łebkowskiego 65

dnie. Ziemniaki rozłóż równomiernie w taki sposób, aby plasterki nachodziły na siebie. Oprósz solą, zalej mlekiem i polej śmietanką. Piecz przez godzinę w temp. 180 stopni – aż zapiekanka ładnie się zrumieni. Kulinarna Polska z przyjemnością objęła patronat medialny nad książką. Ponadczasowe książki mistrza Marka Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy wybór

Kulinarna Polska