zapiekanka - 10615 przepisów (strona:260/708)

GNOCCHI ALLA SORENTINA 99

kawałkami mozzarelli.  To jedno z tych dań, w których z prostych składników otrzymujemy pyszne danie typu comfort food, dzięki któremu można poczuć się jak we włoskiej restauracji. Do zapiekanki możecie użyć domowych lub kupionych kopytek, a sos pomidorowy przygotować ze świeżych pomidorów lub krojonych pomidorów z puszki.  Same kopytka zawierają minimalną ilość mąki, dzięki czemu gotują się krótko

cool and minty
Tofu zapiekane w makaronie risoni 83

zapiekankę z tofu od dawna miałam ochotę. Lubię je wykorzystywać w kuchni, bo daje duże możliwości i jest świetną inspiracją do eksperymentowania. Na blogu znajdziecie trochę pomysłów na wykorzystanie tofu. Proszę się częstować. Nie ma tu przepisu na tofurnik, bo zwyczajnie mi nie smakuje. Jestem wielką fanką serników, a tofurnik - nawet taki wykonany przez mistrza (P. - kolejny raz przepraszam

Weekendy w domu i ogrodzie
KARCZEK ZAPIEKANY Z KISZONĄ KAPUSTĄ + FILMIK 71

Dzisiaj przepis na zapiekankę z kiszoną kapustą i karkówką wieprzową. Podałam ją z pysznymi ziemniaczkami. Danie wyszło przepyszne, polecam.  SKŁADNIKI :  1,5 kg karkówki wieprzowej  pikantny ketchup  sól, słodka i ostra papryka do smaku  1 kg kiszonej kapusty  4 duże cebule  1 marchew pieprz, jarzynka

Kulinarne Fantazje Marioli
Pizza z pieczarkami 70

Pizza z pieczarkami, pizza rodem z PRL-u. Dzisiaj nazwalibyśmy ją zapiekanką, kiedyś była to pizza . Była bardzo popularna, pieczono podobną w większości polskich domów. Inna była nieznana, albo bardzo mało znana. Pamiętam pierwszą, no może jedną z pierwszych pizz sprzedawanych w Warszawie, w „pizzerii” na Nowomiejskiej. Pieczona była na gofrach! Na wypieczonych gofrach układano farsz i zapiekano

królestwo garów
Zapiekanka z kaszy jaglanej 139

jaglanej 1 marchewka 2 jajka 1 kulka mozzarelli light 3-4 gałązki selera naciowego 1/2 papryki sól, pieprz słodka i ostra papryka 1 łyżeczka ostrego sosu … Czytaj dalej Zapiekanka z kaszy jaglanej

czarrna od kuchni
PIERSI Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z WARZYWAMI I SEREM + FILMIK 87

Pyszne nadziewane piersi z kurczaka i zapieczone z mieszanką warzywną. Jest to pomysł na szybki i niecodzienny obiad. Polecam tą zapiekankę.  SKŁADNIKI :  4 pojedyncze piersi z kurczaka  2 opakowania mieszanki warzyw ( 450 g 1 sztuka ) przyprawy - sól, pieprz, jarzyna, przyprawa do kurczaka, bazylia, czosnek granulowany, słodka papryka 400 g pieczarek  250 g żółtego sera

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka z kaszą gryczaną i kurczakiem 94

wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Posypać tartym żółtym serem. Zapiec w piekarniku w 180st.C przez 20-25 minut, przez pierwszą połowę pieczenia zapiekanka powinna być przykryta pokrywką lub folią.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Naleśniki z kurczakiem i warzywami zapiekane z żółtym serem 67

u017c\u00f3\u0142ty,\r","odrobina oliwy z oliwek."],"name":"Nale\u015bniki z kurczakiem i warzywami zapiekane z \u017c\u00f3\u0142tym serem","recipeCategory":"dania m\u0105czne, dania mi\u0119sne, zapiekanki","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Usma\u017cy\u0107 nale\u015bniki .\r","Kurczaka pokroi\u0107 w kostk\u0119, posypa\u0107 przyprawami.\r","W garnku zeszkli\u0107 cebul\u0119 na oliwie.\r","Papryk

Bardzo Gruby Smok
Pizza o smaku żurku w wersji wegańskiej 77

można połączyć pizzę i żurek? Można Powstanie wówczas zaskakująca zapiekanka, w której główną częścią będzie aromatyczny sos o smaku żurku. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Do miski wsyp mix mąk do pizzy, wlej ciepłą wodę, olej i dodaj sól. Przy pomocy drewnianej łyżki wymieszaj wszystkie składniki. Miskę przykryj ściereczką i odstaw

Eat me! Fit me!
Zapiekanka makaronowa z warzywami 90

dowolnego makaronu, u mnie bucatini, stąd efekt pustych rurek 🙂 1 marchewka 400 g cukinii 1 słoik karczochów w zalewie 1/2 pora, można wykorzystać zieloną część 1 … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z warzywami

czarrna od kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z wędzoną rybą 73

Zapiekanka ziemniaczana z wędzona rybą , z wędzoną makrelą. 1 kg obranych ziemniaków, 180 ml mleka, 2 jajka, gałka muszkatołowa, masło, 200 g oczyszczonej z ości wędzonej makreli, 1 cebula, sól, bułka tarta, Rybę posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić na 1 łyżce masła. Przestudzoną cebulę wymieszać z rybą. Jajka rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Ugotowane ziemniaki odcedzić, odparować

królestwo garów
Makaronowe muszle zapiekane ze szpinkaiem i ricottą 68

jedna przy drugiej na przecierze pomidorowym. Na wierzchu posypać drobno startym cheddarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180/190 C i zapiekać ok 30 minut. Po wystawieniu z piekarnika gorącą zapiekankę posypać jeszcze niewielką ilością startego cheddara

Monia miesza i gotuje
Karnawałowa zapiekanka makaronowa 76

roku karnawałowe imprezy organizujemy w domu, najlepiej przygotować coś wystrzałowego i szybkiego jak np zapiekanka z makaronem cavatappi w kształcie imprezowych korkociągów. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, ale zachwyca smakiem i z pewnością sprawdzi się na karnawałowej imprezie albo jako pomysł na szybki obiad.  Składniki: makaron cavatappi Primo Gusto passata pomidorowa - polecam śródziemnomorską doprawioną ziołami oliwki zielone lub czarne

Cynamonowe szczęście
Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą i boczkiem 91

Jeżeli lubicie klasyczne smaki będzie Wam smakowało. Sprawdzi się też podsmażona następnego dnia na patelni.                             Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą i boczkiem Składniki: 1 kg ziemniaków 2 pory (białe części) 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka oliwy 100 g wędzonego boczku 200 ml śmietany

Smaczny zeszyt
Filety z mozzarellą, szpinakiem i białym serkiem 90

niezwykle smacznym. Na wierzchu tworzy się chrupiąca skorupka z mozzarelli a pod spodem jest kremowy biały serek. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Jedna z najprostszych zapiekanek i przy tym jedna z najsmaczniejszych. Filety zapiekane z mozzarellą wcześniej są krótko marynowane, dzięki czemu nabierają aromatu ziół, a potem zapieczone pod kołderką z dwóch rodzajów sera, przedzielonych mięciutkim

Niedzielny kucharz