Kolejny przepis na zapiekankę gyros z mięsem mielonym, pamiętam gdy zrobiłam ja pierwszy raz kilka lat temu smak był obłędny, zapomniałam o nim na kilka lat. Warto było odświeżyć ten przepis jest to mega pyszny i serowy domowy fast food. Z tego przepisu wychodzi duża porcja na wielkie naczynie żaroodporne lub na 3 mniejsze porcje. Czytaj więcej
PychotkaaaJakiś czas temu pokazywałam już jak zrobić zapiekanki na chlebie tostowym, ale tamte były na bazie jajek. Tutaj bardziej tradycyjnie 😉 Składniki: chleb tostowy pieczarki cebula czerwona papryka cienkie kiełbaski śląskie ser żółty masło lub sos pomidorowy do posmarowania Sposób przygotowania: 1. Kromki chleba tostowego posmarować masłem lub sosem pomidorowym. 2. Pieczarki pokrojone w plasterki, a cebulę w kostkę podsmażyć
Kuchnia domowa Anismażona z pieczarkami i cebulą Wiejski garnek z ziemniakami i kiełbasą – pyszny obiad dla całej rodziny Kiełbasa po cygańsku – proste i smaczne danie na ciepło Błyskawiczny makaron z kiełbasą Zapiekanka warzywna z kiełbasą (z Warzywami na Patelnię) Artykuł Kiełbasa pieczona z warzywami – tani przepis na obiad dla każdego pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneZrobiłam ostatnio niewielką porcję tej zapiekanki na kolację. Jaka ona była pyszna!!! Mówię wam, po prostu niebo w gębie. Podaję ilość składników, jakich ją przygotowałam, ale gorąco zachęcam do podwojenia składników. Naprawdę warto 👍 Składniki: (na małe naczynie do zapiekania) 4 nieduże ziemniaki 4 duże pieczarki 100 g wędzonego łososia spora garść świeżego szpinaku masło klarowne oliwa z oliwek kawałek mozzarelli
Kuchnia domowa AniIdealne szybkie domowe zapiekanki z boczkiem, świeżą kolendrą, cudownie smakują :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldIdealne szybkie domowe zapiekanki z boczkiem, świeżą kolendrą, cudownie smakują :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldprzygotowane w frytownicy powietrznej . Musze przyznać, że odkąd ta maszyna jest w moim posiadaniu to nie ma dnia byśmy jej rodzinnie nie używali, fajnie sprawdza się nawet do zrobienia zapiekanek z bułki z serem. Pieczarki lubię faszerować a dziś przygotowałam pyszny farsz wegetariański a nawet wegański z pora, marchewki, ryżu i czosnku. Po nałożeniu farszu do kapeluszy grzybów obtoczyłam
Dorota Smakujesoli łyżeczka cukru 35 g świeżych drożdży niepełna szklanka ciepłej wody (tak 4/5 szklanki) 3 łyżki delikatnej oliwy lub oleju Dodatki: ser mozzarella przecier pomidorowy przyprawa do pizzy i zapiekanek plasterki ulubionej wędliny kawałek cebuli sól, pieprz szczypta cukru Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru i wszystko mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy nasze rozrobione drożdże, dodajemy
Słodkie okruszkiRyż zapiekany z jabłkami i cynamonem to wielu osobom dobrze znana, ale nadal magiczna kompozycja smaków, która doskonale sprawdzi się podczas chłodniejszych dni. Ta prosta zapiekanka na słodko wspaniale urozmaica codzienne menu. Wystarczy kilka składników, chwila czasu i mamy zdrowy, Czytaj więcej
Di gotujeu0142y\u017ceczki proszku do pieczenia,\r","2 jajka,\r","1,25 szklanki mleka,\r","6 suszonych pomidor\u00f3w"],"name":"Muffinki serowe z suszonymi pomidorami","recipeCategory":"muffinki, \u015bniadania, zapiekanki","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Mas\u0142o rozpu\u015bci\u0107 w rondelku. Ostudzi\u0107.\r","Fet\u0119, ser ple\u015bniowy i suszone pomidory pokroi\u0107 na ma\u0142e fragmenty.\r","Wszystkie
Bardzo Gruby Smokjuż zaczynamy to opowiem co to parmigiana. Jest to danie kuchni włoskiej i jest to zapiekanka z bakłażanów i sera w sosie pomidorowym. A tutaj zrobimy klopsiki zamiast plastrów bakłażana w oryginale. Jak napisał autor sos można zrobić kilka dni wcześniej aby było jeszcze szybciej a będzie smacznie to zapewniam. Mnie natomiast zapewnił o jakości tego dania sam Yotam Ottolenghi
Moje Małe Czarowaniezrobić tę zapiekankę najpierw trzeba nasmażyć naleśników, takich elastycznych aby potem łatwo było je zawinąć do środka. Obiad wyszedł znakomity, pachnący z chrupiącym wierzchem i samymi pysznościami w środku. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecukinie \u015bredniej wielko\u015bci,\r"," sos pomidorowy lub passata pomidorowa\r","mozarella,\r","s\u00f3l, pieprz,\r","oregano, s\u0142odka papryka\r","oliwa"],"name":"Cukiniowe pizzerinki","recipeCategory":"inne, warzywa, zapiekanki","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Cukini\u0119 dobrze umy\u0107, odkroi\u0107 ko\u0144ce. Dobrze osuszy\u0107 (r\u0119cznikiem papierowym).\r","Pokroi\u0107 na ok 1,5 cm plastry
Bardzo Gruby Smokform-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam też inne przepisy z cukinią: Makaron z cukinią i bakłażanem Drożdżowe bułeczki z cukinią Zapiekanka z cukinią – frittata z cukinią Frytki z cukinii Placki z cukinii Tarta z pomidorami bakłażanem i serem mozzarella Makaron z fetą i warzywami Kotleciki z cukinii z serem feta Makaron
nietylkopasta.pljednolity sos. Zalej nim gnocchi z cukinią. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 20 minut. W tym czasie sos powinien gęstnieć, a wierzch zapiekanki ładnie się zrumienić. Wyjmij z piekarnika i odstaw na około 5 minut, aby całość delikatnie przestygła. Przed podaniem oprósz wierzch drobno posiekaną natką pietruszki. Zobacz też inne przepisy na obiad
okolicepalnika.pl