Dzisiaj na obiad polecam zapiekankę mexykańską z makaronem i mięsem mielonym. Jest bardzo smaczna i wychodzi jej aż dwa naczynia zaroodporne. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 2 cebule 400 g pieczarek 500 g mięsa mielonego 1-2 czerwone papryki 2 kartoniki pomidorów krojonych (opakowanie zawiera 390 g pomidorów ) 1 przyprawa do kuchni mexykańskiej
Kulinarne Fantazje MarioliPyszne proste zapiekanki, z mięsno warzywnym farszem. Podaje je z sosikiem czosnkowym. Smakują rewelacyjnie na ciepło i na zimno. Polecam na co dzień jak i na piknik czy imprezy.... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoZapiekanki wyszły przepyszne, bardzo nam smakowały. Przygotowałam je w pojedynczych foremkach, ale spokojnie możecie je zrobić w jednym większym naczyniu. Składniki na 3 osoby: 250 g makaronu penne 250 g szparagów około 80 g boczku szczypiorek Sos beszamelowy: 200 ml mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa, szczypta ostrej papryki ser żółty, tarty szczypiorek
Gotowanie...to proste !chwil Zobacz inne przepisy na dania na obiad inspirowane kuchnią włoską: Lasagne z warstwą szpinaku – rewelacyjny pomysł na obiad Toskański gulasz z kurczaka i warzyw – pyszne danie na obiad Zapiekanka Pepperoni – włoskie smaki w kilka chwil Calzone z mięsem i pieczarkami – pyszne pierogi drożdżowe Tagliatelle z boczkiem i suszonymi pomidorami – pyszny i szybki obiad Artykuł Gnocchi zapiekane z mięsem mielonym
e-PrzepisyKulinarneProsty przepis na zapiekankę z makaronem i kurczakiem. Obiad dla całej rodziny. Smakuje rewelacyjnie nawet na drugi dzień. Wypróbujcie przepis koniecznie, na pewno nie raz do niego wrócicie. Polecam... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkou0107 tartego sera \u017co\u0142tego,\r","s\u00f3l, pieprz,\r","czosnek granulowany,\r","odrobina oliwy z oliwej"],"name":"Tarta z \u0142ososiem i szpinakiem na cie\u015bcie francuskim","recipeCategory":"vege, zapiekanki","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Ciasto francuskie troch\u0119 rozwa\u0142kowa\u0107. Wy\u0142o\u017cy\u0107 w formie na tart\u0119 dociskaj\u0105c do dna i brzeg\u00f3w formy
Bardzo Gruby Smoknałożyć na dno formy żaroodpornej i docisnąć. ? Na ziemniaki wyłożyć warstwę kurczaka, docisnąć. ? Na kurczaka wyłożyć warstwę kurek i docisnąć. ? Z pozostałych ziemniaków wycisnąć szprycą różyczki na całą powierzchnię zapiekanki. ? Piec 30 minut w 200 st.C. Podawać na gorąco. ? Najlepiej smakuje z pomidorami z fetą (następny przepis
To co kochamcukrem na parze na gęstą, białą masę. ? Wymieszać razem dynię, makaron i masę jajeczną, dodać cynamon. ? Przełozyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem i posypanego tartą bułką. ? Posypać zapiekankę cukrem brązowym. ? Zapiekać 30 minut w temp. 180 st.C
To co kochamSposób na nielubianą brukselkę. W zapiekance z kurczakiem nabiera zupełnie nowego wymiaru smakowego. Składniki: ? 1 kg brukselki ? 2 filety z kurczaka ? 5 jajek ? 1 ser pleśniowy typu camembert, można pominąć ? 3 łyżki majonezu ? 3 łyżki śmietany 12-18% ? 1 łyżka vegety ? 30 dkg sera żółtego ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Brukselkę gotować w posolonej wodzie ok. 15 minut po czym
To co kochammojej kuchni często goszczą zapiekanki. Czasem z braku czasu, czasem z wygody, bo to jednogarnkowe danie, czasem na życzenie któregoś z domowników. Za każdym razem jest to wymysł chwili i zawartości lodówki. To mój najnowszy „wynalazek”. Okazał się wyśmienity! Szkoda tylko, że są takie niefotogeniczne. Składniki na 6-8 porcji: ? 4 filety z piersi kurczaka
To co kochamłyżeczką cukru – nie stracą koloru. ? Ułożyć warstwę brokułów na kurczaku. ? Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem, polać brokuły. ? Ser żółty porwać na kawałki i posypać na brokułach. ? Zapiekankę piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut
To co kochamAleż to było smaczne! A poza tym spektakularny efekt wizualny! Zapiekanka na bazie zielonych warzyw – cukini, szpinaku i szparagów, z dodatkiem kulek mozzarelli, w aksamitnej masie jajeczno-śmietanowej. Sos czosnkowy to przysłowiowa kropka nad i. Składniki: ? 4 małe cukinie ? 150 g świeżego szpinaku ? 1 pęczek zielonych szparagów ? 2 małe ziemniaki ? 3 opakowania sera mozzarella, kulki
To co kochamNajczęściej jadamy ziemniaki gotowane jako dodatek do obiadu. Dzisiaj proponuję zrobić prostą zapiekankę, która może być samodzielnym daniem z kwaśnym mlekiem. Składniki: ? 1 kg ziemniaków ? 1 szklanka śmietany kwaśnej 18% ? 1 szklanka mleka ? sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku ? masło do wysmarowania formy ? szczypiorek do posypania Wykonanie: ? Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem
To co kochamSezon gruszkowy w pełni więc u nas zapiekanka z makaronu i gruszek na słodko. Te składniki wyjątkowo dobrze się komponują ze sobą, a masa jajeczno-mleczna spaja i dopełnia całości. Składniki: ? 250 g makaronu np kolanka ? 4 gruszki ? 3 jajka ? 1 szklanka mleka ? cukier waniliowy ? 1 łyżka cukru ? masło i bułka tarta do formy ? cukier puder do posypania Wykonanie: ? Makaron
To co kochamZapiekanka z ziemniaków, jajek i pomidorów to moja propozycja na lekki obiad lub na kolację. Pyszna na gorąco z kwaśnym mlekiem, a dla mięsożerców może być dodatkiem do obiadu. Składniki: ? 10 ziemniaków ? 8 jajek ? 3 pomidory ? sól, pieprz do smaku ? 1 duża kwaśna śmietana 450 g ? szczypiorek Wykonanie: ? Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić w plastry. ? Jajka ugotować
To co kocham