Sposób na nielubianą brukselkę. W zapiekance z kurczakiem nabiera zupełnie nowego wymiaru smakowego. Składniki: ? 1 kg brukselki ? 2 filety z kurczaka ? 5 jajek ? 1 ser pleśniowy typu camembert, można pominąć ? 3 łyżki majonezu ? 3 łyżki śmietany 12-18% ? 1 łyżka vegety ? 30 dkg sera żółtego ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Brukselkę gotować w posolonej wodzie ok. 15 minut po czym odcedzić. ? Filety z kurczaka pokroić w kostkę 2×2 cm, przyprawić solą i pieprzem i obsmażyć na oleju. ? Ser pleśniowy po... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...