przyrządziłam pieroga. Generalnie powinnam użyć świeżej ryby, ale akurat miałam pod ręką kawałek uwędzonego przez tatę łososia, więc go wykorzystałam i to był jak się okazało fantastyczny pomysł, bo zapiekanka pięknie pachniała wędzonką, co dodatkowo łechtało nasze kubki smakowe. Jeżeli kochacie jeść ryby tak jak i ja polecam z całego serca tej przepis. Pieróg z wędzonym łososiem 2 op gotowego
Pieguskowa Kuchniatłuszczem, spód wyłożyć kromkami bułki. Na nich rozłożyć wiśnie, przykryć warstwą bułek i ponownie wiśniami. Na wierzchu rozłożyć resztę bułek, polać masą jajeczno-waniliową i odstawić na 15 minut. Zapiekankę obłożyć płatkami masła, piec 30-40 minut w temp. 180 stopni. Wyjąć i gorącą oprószyć obficie cukrem pudrem. Najsmaczniejsza od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Artykuł Pudding z wiśniami pochodzi
Pieguskowa KuchniaWszystko to zapieczone w sosie pomidorowym. Lekko, wiosennie i smacznie. Zamiast ricotty można użyć twarożku z wiaderka, a szpinak polecam mrożony (trzeba go dobrze odcisnąć z nadmiaru wody) . Taka zapiekanka jest świetną propozycją na imprezkę – można ją zrolować dzień prędzej, a zapiec na kilka chwil przed przyjściem gości:-) ROLOWANA LAZANIA ZE SZPINAKIEM, RICOTTĄ I KARCZOCHAMI 8 płatów makaronu
Pieguskowa KuchniaTaki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków
Kuchnia PokoleńUwielbiam zapiekanki. Zawsze jest to idealne rozwiązanie na obiad lub kolację w ok 30 min. A jak wiecie brokuły uwielbiam. Składniki: 1 brokuł (500 g) 2-3 jaja 2 łyżeczki mąki 2 łyżki majonezu przyprawy do smaku (sól, pieprz, bazylia) Przygotowanie: brokuła podzielić na małe różyczki i ugotować al'dente ułożyć w naczyniu żaroodpornym w misce wymieszać
Gotowanie z pasjąwszystkie składniki mamy w domu. Inaczej wyprawa do sklepu murowana, bo zapiekane tortille i tak warto zrobić, a goście będą zadowoleni. Połączenie chili con carne czy zupy meksykańskiej z zapiekanką - zadowoli podniebienia nawet najbardziej wybrednych. Składniki: tortille 6 sztuk ok 0,5 kg mięsa mielonego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku zielonego 1/2 puszki fasoli czerwonej lub białej 1/2 papryki
Gotowanie z pasjąCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Bardzo prosta i smaczna zapiekanka, do której przygotowania użyłam kaszy jęczmiennej perłowej Młyny Stoisław . Idealnie wpasowała się pomiędzy mięsem a warzywami :) Moja rodzina zajadała z apetytem, może i Wam zasmakuje. Polecam Składniki: 3x100g kaszy
W garach u Gosikoniec przepisów na zapiekanki. Tym razem będzie w wersji dietetycznej, bo jest w niej dorodna cukinia, pyszne marchewki, pachnące zioła. Może jeden wyjątek stanowi ser mozzarella, ale i on ma mniej kalorii niż żółty. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieWystarczy przełożyć go na deskę, pokroić w mniejsze lub większe kawałki, a każdy z uczestników biesiady sięgnie po niego jeśli będzie miał ochotę. Wykorzystałam ciasto drożdżowe takie jak do zapiekanki z cebulą, pissaladiere , którą już kiedyś Wam pokazywałam. Ale jak widzicie farsz można zrobić inny i placek będzie równie pyszny. Ten placek drożdżowy to coś jak pizza na grubym, puszystym
Smaczna PyzaZapiekanka z kiełbasą i makaronem Składniki: 0,5 kg kiełbasy np śląskiej 250 g makaronu świderki 1 średnia cukinia 2 pomidory 200 ml śmietany 18% pęczek koperku 1 ząbek czosnku 150 g sera żółtego 1 cebula oregano, bazylia Wykonanie: makaron gotujemy Al dente, kiełbasę kroimy w półksiężyce i podsmażamy na patelni z cebulą. Pod koniec smażenia dodajemy cukinie i pomidory
W Moim Magicznym DomuAgnieszkę i Marcina Bielec. Takie pyszności produkują na terenie gminy Korycin :) http://www.serykorycinskie.com.pl/ Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania wegetariańskie , Obiad , Tarty i kruche ciasta , Zapiekanki Tagged: brokuł , cukinia
https:KKuchniaMniamZapiekanka z ryżem, warzywami i kurczakiem. Całość polana śmietaną i posypana żółtym serem. Ryż ugotować w osolonej wodzie (dodać 1/2 łyżeczki soli). Od brokuła odciąć różyczki i ugotować je do miękkości
Bulliorolada się przypiekła. Po upieczeniu odstawić na 10 min i pokroić w grube plastry polewając sosem pomidorowym. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: kapusta , przecier pomidorowy , ser żółty , sos , wieprzowina
https:KKuchniaMniamjeszcze upały od jutra :-(. Już myślę co tu na obiad robić, żeby nie używać dużo kuchenki a piekarnika to już w ogóle. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną zapiekankę z bakłażanem, makaronem razowym, indykiem, brokułem i kukurydzą. Pyszna wyszła, polecam. Miłego dzionka :-) Składniki: 1 średni bakłażan 1/2 opakowania makaronu razowego u mnie penne 1 brokuł 300 g filetu
kruche babeczkiwyłożyć połowę ugotowanego makaronu. Ser pokruszyć widelcem i posypać makaron Wyłożyć na makaron, a następnie ułożyć warstwę truskawek i drugą część makaronu. Śmietanę wymieszać z cukrem i zalać nią zapiekankę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż truskawki puszczą sok, a śmietana się zapiecze. Makaron zapiekany z truskawkami
O kuchni z uczuciem