Riggatoni faszerowane mięsem mielonym pod serowo-śmietankową pierzynką

Riggatoni faszerowane mięsem mielonym pod serowo-śmietankową pierzynką

Riggatoni faszerowane mięsem mielonym pod serowo-śmietankową pierzynką

U mnie makaron dobry na wszystko, a w takim wydaniu to już szczególnie. Makaron cudownie wilgotny od śmietanki, dobrze doprawione mięsko mielone, a do tego wszystkiego przepysznie zapieczone sery. 400 g łopatki wieprzowej 250 g makaronu riggatoni 1 ząbek czosnku 1 średnia cebula 3 trójkątne serki topione 100 g sera mozzarella 150 g sera gouda 200 g śmietanki 30% sól i pieprz 1 łyżka oleju 1 łyżka masła  Mięso z łopatki zmielić wraz z cebulą i czosnkiem. Mięso doprawić solą i pieprzem, a następnie smażyć na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.