Zapiekanka jest prosta do wykonania, ale bardzo smaczna, idealna gdy w lodówce pustki. U mnie, tym razem pustki były w dekoracji gdyż wszystkie zielone i nie zielone natki zostały już zjedzone wcześniej ;) Składniki na 2 osoby: 4 duże ziemniaki 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 10/12 lub 18 % 1/3 cukinii pokrojonej w cieniutkie plasterki 50 g bryndzy(...)również obsypujemy przyprawami i na wierzch rozsmarowujemy resztę jogurtu z bryndzą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 25-35 minut. Pod koniec pieczenia ścieramy wiórki masła na zapiekankę. Smacznego
Gotowanie...to proste !Dzień dobry :-) Chyba już bardzo chcę wiosnę, bo nawet zapiekanka wyszła mi w wiosennych kolorach ha ha :-) Miałam zielony makaron ze szpinakiem, do tego ogórki kiszone, oliwki, cukinia, tylko kukurydza była żółta, a musiałam ją już zużyć. Do tego starta mozzarella, i szczypiorek :-) Wyszło bardzo smacznie i kolorowo :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makaronu ze szpinakiem(...)mieszamy drewnianą łyżką, żeby powstał nam taki misz masz. Całość posypujemy stratą mozzarellą. 3. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :-) Do zapiekanki możemy dodać kurczaka, lub inne mięso czy rybę. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym
kruche babeczkistarty parmezan (2-3 łyżki odkładamy na później) i kawałeczki szynki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gnocchi przekładamy do formy posmarowanej olejem. Wierzch zapiekanki oprószamy 2-3 łyżkami parmezanu. Gnocchi pieczemy ok. 15-20 minut, aż zapiekanka się zarumieni. Podajemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Lessate i piselli al dente. Grattugiate finemente
La grande e la piccola cuocaZapiekanki przygotowane z moim farszem są rewelacyjne, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Farsz można nałożyć również na chleb tostowy i zapiec. Polecam SKŁADNIKI : 600 g pieczarek 200 g żółtego sera 1/2 puszka kukurydzy 1 cebula 250 g szynki konserwowej lub innej por - biała część 100 g 2 duże bagietki 3 łyżki majonezu sól, pieprz, zioła prowansalskie(...)Masę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i mieszamy. Na przecięte bagietki kładziemy po około 2 łyżki farszu, równo rozsmarowujemy. Można od razu zapiekać. Polecam mój farsz na zapiekanki bo jest rewelacyjny. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku
Kulinarne Fantazje MarioliMakaron z łososiem i cukinią to jedno z moich ulubionych dań, a wychodzi najlepsze jak przygotuje je Madzia. Idealne połączenie wędzonego łososia z suszonymi pomidorami i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i na gorący wrzucamy cebulę oraz krążki pora. Smażymy kilka minut, po czym dodajemy pieczarki (niewielką część zostawiamy surowych – posypiemy nimi wierzch zapiekanki). Pod sam koniec dokładamy cukinię. Smażymy jeszcze chwilę, po czym doprawiamy całość solą oraz pieprzem. Na osobnej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i wrzucamy mięso. Smażymy do czasu(...)mieszając co jakiś czas, gotujemy, aż do zgęstnienia sosu. Doprawiamy go na koniec gałką muszkatołową, oraz solidną porcją soli i pieprzu. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki,mieszamy. Gotowym sosem zalewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy odłożonymi plasterkami pieczarek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 20-25 minut
Smaki Na TalerzuOpis Musaka: Musaka z bakłażanem to tradycyjna zapiekanka grecka. Ma właściwości prozdrowotne głównie za sprawą bakłażana, który jest bogaty w błonnik oraz obniża poziom złego cholesterolu. Poza tym, jak każda dobra zapiekanka, grecka musaka z bakłażanem jest smaczna i sycąca. Polecamy również inne nasze przepisy na obiad Polecam również wiele ciekawostek na temat bakłażana z serwisu Wikipedia . Składniki: 1 łyżka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneZiemniaczana zapiekanka z kiełbasą to pyszne, wiejskie danie. Do tej potrawy najbardziej nadają się ziemniaki typu kulinarnego B, tzw. do … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Ziemniaczana <span>zapiekanka</span> z kiełbasą pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerŚwięta, święta i po..... a co z zalegającym nam jedzeniem , które zostało ? Mam na to szybki i łatwy sposób :) Wystarczy kilka minut, odpowiednie przyprawy , dodatki i mamy pyszną Poświąteczną zapiekankę :) Kto ma ochotę? Zapraszam :) Wszystkie przyprawy które użyłam w swoim przepisie znajdziecie pod linkami lub odwiedzając sklep SKWORCU Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/(...)serem żółtym (połowa) , polewam pozostałym sosem pomidorowym. Następnie kładę warzywa i mięso. Posypuję serem. Całość wkładam do piekarnika na ok 30 min w 180 stopniach. Moja rada: Zapiekankę możemy podać z świeżą sałatą , surówką lub np. rukolą. SMACZNEGO
Gotowanie Patkimakaron rurki, wlać śmietanę, dodać pokrojony ser żółty i wszystko wymieszać przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku na 180C na termoobiegu z 20-25 minut, porcjować zapiekankę lekko wystudzoną, podać z fasolką ugotowaną i polaną tartą bułką - do tej zapiekanki wykorzystać można składniki jakie mamy w lodówce, u mnie mięso z kurczaka z rosołu..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępojemnika blendera i zmiksować - zmiksowane sery, śmietanę, mleko, mąkę wymieszać rózgą i wylać na kalafior piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, podać zapiekankę lekko wystudzoną - zapiekanka z dodatkiem ziemniaków i kalafiora, marchewki jest idealną potrawą na smaczny obiad, kolację..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięTego lata odkryłam jak smaczna może być młoda cukinia na surowo, dlatego i tym razem postanowiłam nie podsmażać jej do makaronowej zapiekanki, ale wykorzystać na surowo i zjeść taką lekko al dente;) Domyślam się, że takie rozwiązanie nie wszystkim przypadnie do gustu – nam smakowało bardzo. Taka zapiekanka to prosty i nieskomplikowany pomysł na obiad lub kolację na ciepło
Smaki Na TalerzuDania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na dynię jeszcze trwa, wi ę c zapraszam Was na kolejny przepis z dynią w roli głównej. Jeżeli lubicie zapiekanki i sos serowy, ten przepis powinien przypaść Wam do gustu ;) Kawałeczki dyni owinięte plasterkami boczku zapieczone w kremowym sosie serowym, do tego świeża bagietka, sa ł ata z sosem winegret, kieliszek białego(...)Avvolgete ogni spicchio di zucca con una fettina di pancetta. Oleate una teglia e disponetevi le fette di zucca con pancetta. Kawałki dyni zalewamy sosem serowym. Zapiekankę pieczemy w piekarniku ok. 40-45 minut do uzyskania złotego koloru. Podajemy od razu po przygotowaniu. **** Distribuite la salsa al formaggio sulle fette di zucca. Infornate il gratin per circa
La grande e la piccola cuocaSzynka, jajka, pomidor, ser i chleb tostowy podane razem, ale w niecodziennej formie – w formie zapiekanki. Jak łatwo się domyśleć nie jest to propozycja obiadowa, a prędzej kolacyjna. Nie jest to jednak opcja na wykwintną kolacją, a raczej taką jedzoną w zaciszu domowym ze swoimi najbliższymi. Na spód naczynia dodatkowo dorzuciłam od siebie chleb tostowy. Nie wzięłam pod uwagę(...)zrumienienia) do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Śmietanę mieszamy z dwoma rozbełtanymi jajkami. Dodajemy startą na małych oczkach mozzarellę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowaną mieszankę wylewamy na zapiekankę. Na wierzchu rozkładamy zrumienione grzanki. Na nich w kilku miejscach rozkładamy wiórki masła (nie za dużo). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Inspiracja
Smaki Na Talerzu