może chcesz przygotować coś ekstra i zaskoczyć swoich gości efektownymi daniami? W dzisiejszym wpisie z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie: smakowite i fajnie wyglądające roladki z tortilli, chrupiące zapiekanki, naleśniczki zawijane z pysznym farszem, pomysłowe koreczki, soczyste kąski mięsne, kolorowe sałatki w muszlach na jeden kęs oraz wiele innych pomysłów na udane przyjęcie. Zapraszam! Roladki(...)dogi Przepis tutaj (KLIK) Prosta i pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się każdej na imprezie. Takie mini hot-dogi z pewnością zasmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Zapiekanki meksykańskie Przepis tutaj (KLIK) Chrupiące i pikantne zapieksy, które można także po upieczeniu podzielić na mniejsze porcje i podać na przyjęciu jako pyszną przekąskę. Faszerowana rolada schabowa Przepis tutaj
Blog z ApetytemLubicie zapiekanki? takie treściwe w których jest to co lubicie najbardziej? Jasne że lubicie, my zresztą też. Wrzucam do naczynia do zapiekania ulubione warzywa, potem jakiś sos i do piekarnika. Tym razem padło na kalafior, wyszło znakomicie, polecam. Zapiekanka z kalafiorem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDawno tak mi nie smakowała ryba, jak w zapiekance ze szpinakiem, makaronem i mozzarellą. Jak dla mnie obłędna w smaku. Zapomniałam sobie wcześniej odmrozić szpinak, więc go "rozbiłam". Niestety w takiej postaci nie mogłam go odcisnąć z nadmiaru wody i sos miałam zbyt rzadki. Dlatego już teraz zwracam uwagę, aby szpinak był dobrze odciśnięty. SKŁADNIKI 400-500 g polędwicy(...)temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, wsypać makaron, dodać masę szpinakową (nieco zostawić na polanie ryby) i wymieszać. Rybę umyć, pokroić na plasterki i ułożyć na górze zapiekanki, po czym doprawić ją niewielką ilością soli i pieprzu. Wierzch polać pozostałą masą szpinakową i posypać rozdrobnioną mozzarellą. Mozzarellę posypać oregano, nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika. Zapiekać około
Passions hobbies lifeTakie zapiekanki nasycą brzuchy i ugaszą głód. Polecam na chłodne jesienne dni aby się rozgrzać i nasycić. Zapiekanka makaronowa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekamień do pizzy sprawia, że każda domowa pizza nabiera tej chrupkości i przypomina pizze przygotowane w pizzerii. Na takim kamieniu można też śmiało piec chrupiące domowe bułeczki, chleb, pizzerinki, zapiekanki czy tartę galette. A jeśli lubicie grillować i kupicie grille gazowe marki Weber , Broil King , Landmann czy Campingaz, to ten kamień będzie idealny do przygotowania pyszne pizzy na grillu. Domowa(...)około 20-25 minut do wyrośnięcia. Na pizzę nakładamy sos pomidorowy, posypujemy ją warstwą sera, układamy pokrojoną wędlinę, jeszcze odrobina sera i posypujemy wszystko przyprawą do pizzy i zapiekanek. Pizzę delikatnie przekładamy na kamień najlepiej za pomocą specjalnej łopatki i pieczemy, aż do osiągnięcia stopnia zrumieniania i wypieczenia, który będzie nam odpowiadać. Smacznego Jak zrobić domowe burgery? Przygotowanie domowych burgerów
Słodkie okruszkiUwielbiam włoskie smaki. Bolognese, które kojarzy się głównie z makaronem połączyłam z ziemniakami w formie zapiekanki - wyszło pysznie! 1 kg ziemniaków 500g mięsa mielonego 1 passata pomidorowa 1 cebula sól, pieprz, bazylia, oregano olej 200g tartego żółtego sera świeża bazylia do posypania 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości i studzimy. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy(...)wcześniej sosem i serem (1/4 sera zostawiamy do posypania). Wszystkie składniki delikatnie mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy serem, zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. zapiekanka, bolognese, mięso mielone, danie obiadowe, danie mięsne, dania obiadowe, obiad
Szefowa kuchniSzybka i bardzo smaczna zapiekanka na ekspresowy obiad. Robię ją bardzo często w sezonie cukiniowym - wszyscy domownicy ją uwielbiają
Prosty przepis naBardzo prosta, bardzo pyszna, pożywna i odżywcza zapiekanka z cukinii. Polecam na obiad czy wczesną kolację, będzie znakomita. Cukiniowa zapiekanka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj pomysł na obiad – ryżowa zapiekanka z warzywami i mozzarellą. Świetnie sprawdzą się tutaj kolorowe warzywa, które aktualnie smakują najlepiej – pomidory czerwone i żółte, cukinia i czerwona cebula. Lista zakupów (na formę o średnicy 24 cm) 100 g ryżu 1 cukinia 1 duży pomidor żółty 1 duży pomidor czerwony 2 kulki mozzarelli 1 czerwona cebula 250 ml śmietany 18% Krok(...)uprzednio posmarowaną oliwą. Na to układamy na zmianę warzywa i mozzarellę. Całość z wierzchu można skropić odrobiną oliwy. Wstawiamy do piekarnika na około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego! Zapiekanka jest pyszna i niezwykle kolorowa. Świetnie sprawdzą się w niej różne sezonowe warzywa. Dodatek ryżu sprawia, że całość jest bardziej sycąca. Idealny pomysł na obiad, który przygotuje się praktycznie
Proste-przepisy.plpieprzymy i skrapiamy oliwą z oliwek. Na bakłażanie układamy pozostałe plasterki cukinii, pokrojoną w krążki cebulę oraz pozostałe plasterki czosnku. Kolejny raz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i oliwą. Wierzchu zapiekanki wykładamy plastrami pomidora. Naczynie przykrywamy i wkładamy do gorącego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę i 30 minut. Na około 40 minut przed końcem czasu zdejmujemy przykrycie z naczynia aby warzywa(...)się zarumieniły. Po wyjęciu z zapiekanki z piekarnika wierzch posypujemy kawałkami fety i listkami oregano
Qchnia po prostutartą bułką. Piekarnik nagrzany na 210, grzanie góra/dół, piec pod przykryciem 45 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu w 140C z 10 minut, gdy przestygnie koić porcje zapiekanki. Na sos użyłam 1 litr soku pomidorowego, do smaku sól czosnkowa, papryka ostra i tylko krótko zagotować, podawać wystudzony - bardzo dobry pomysł na kapuścianą zapiekankę z farszem do gołąbków, smakuje
W Mojej Kuchni Lubięół z 40 minut, następnie dodać plastry sera i w termoobiegu na 160C piec 10 minut, podawać po małym wystudzeniu np. z sałatą w śmietanie - bardzo smaczne]a zapiekanka z indykiem,cebulą, serem z ziemniaków gotowanych w łupinach, zapiekanka jest sycąca i jako tzw. danie jednogarnkowe mało wymagające pracy w gotowaniu.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię