pergaminem ułożyć ziemniaki, całe pomidorki, plastry cukinii, różyczki brokuła i posiekany czosnek. Przygotować sos. Masło stopić w rondelku, dodać mąkę, i mieszając, wlewać wodę. Mieszać aż sos będzie gładki, bez grudek. Wkruszyć ser pleśniowy, dodać ser topiony i dobrze rozprowadzić w płynie. Wlać słodką śmietankę, dodać natkę pietruszki, zioła, sól i pieprz i po zagotowaniu wyłączyć. Składniki zapiekanki zalać sosem
Czerwień i błękitSól i tłuszcz. To na pewno nie jest jedzenie, za które będzie Wam wdzięczna Wasza wątroba! Ale jaka pyszka… Tydzień wcześniej kończycie zatem z masłem
GRUBY WAŁEKPieczarki, cebula, czosnek, śmietana – kilka podstawowych składników a powstaje pyszny sos. Danie uniwersalne, z dużym potencjałem. Możemy podać go z ziemniakami, kaszą, makaronem. Dobrze komponuje się z kopytkami i kluskami śląskimi. Będzie też pysznym dodatkiem do zapiekanek czy kotletów. Sos jest wegetariański. Zabielałam go mąką pszenną, ale w wersji bezglutenowej można użyć mąki ziemniaczanej. Danie to bierze udział
Dorota Smakujewiecie czym zaskoczyć swoich najbliższych, zróbcie tę zapiekankę. Lekko słodka ze słonymi akcentami. Nie tylko smaczna ale i bardzo sycąca. Składniki 500 g ziemniaków 500 g szpecli 500 jabłek 2 sztuki kory cynamonu 200 ml śmietanki 40% 1 jajko 4 łyżki mąki kilka plastrów szynki konserwowej kilka plastrów wędzonego sera cukier trzcinowy 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie Jabłka
R'n'G KitchenSkładniki: 3/4 małej główki białej kapusty 50 dkg zmielonej łopatki wieprzowej 2 słoiki pomidorów z cukinią 3/4 kg ziemniaków 25 dkg sera żółtego 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Zapiekanka kapuściana
czarrna od kuchniDawno nie było u mnie zapiekanek! Smaczna i bez większej pracy... więc na letnie dni idealna! Zapraszam! Składniki; 1,5 kg ziemniaków pół główki białej kapusty 50 dag schabu bez kości 3 cebule 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki ketchupu przyprawa do ziemniaków, sól, pieprz, Przygotowanie; Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Kapustę obrać z wierzchnich liści
Radość kipiąca uśmiechem.razem z oregano. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, cukinii, cebuli. W misce roztrzepujemy jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy je ze śmietaną. Zalewamy masą jajeczną warzywa. Dodajemy pokruszona fetę i pokrojone w plasterki oliwki. Zapiekamy 30-40 minut w temperaturze 180°C, aż wierzchnia warstwa nabierze złotego koloru. Zapiekankę dekorujemy npapryką pokrojoną w cienkie paseczki. Artykuł Zapiekanka
I LOVE LIFEgrana padano Zapiekanka powinna smakować zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Zadowoli szczególnie osoby, które dbają o siebie i zwracają uwagę na to co jedzą. Składniki: podwójna pierś z kurczaka (500 g) 300 g pieczarek 200 - 300 g groszku mrożonego lub jak u mnie z puszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 - 400 g ziemniaków 100 - 150 g sera żółtego
Kuchcik gotujeKorzenny warzywniak z brokułem. Pomysł na obiad lub kolację. Samodzielny posiłek lub dodatek do kaszy, mięsa, makaronu. Na ciepło lub na zimno. 1 seler, 2 buraki
KucharzycaArtykuł Łopatka pieczona z ziemniakami i papryką pochodzi z serwisu emame kitchen .
ememe kitchenArtykuł Łopatka pieczona z ziemniakami i papryką pochodzi z serwisu emame kitchen .
ememe kitchenZdrowa wersja hiszpańskiej klasycznej tortilli z ziemniakami – pieczona, a nie smażona. Bogata w smaki i aromaty, a to za sprawą różnych składników. Placek i ładnie
Niedzielny kucharzZdrowa wersja hiszpańskiej klasycznej tortilli z ziemniakami – pieczona, a nie smażona. Bogata w smaki i aromaty, a to za sprawą różnych składników. Placek i ładnie
Niedzielny kucharzZdrowa wersja hiszpańskiej klasycznej tortilli z ziemniakami – pieczona, a nie smażona. Bogata w smaki i aromaty, a to za sprawą różnych składników. Placek i ładnie
Niedzielny kucharzSkładniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, natka pietruszki 1/2 pęczka, kucharek 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, boczek wędzony 25 dag, cebula 4 sztuki, ząbki czosnku 8
W Mojej Kuchni Lubię