Dziś propozycja na wykorzystanie warzyw :) Prosta, w miarę szybka i syta, a etapy jej przygotowania śmiało można podzielić na dwa dni. Naleśniki przecież mogą być
Kuchnia w czekoladzieBabka ziemniaczana dobra na każdą porę roku. Wiosna i latem z młodych ziemniaków przybiera innego smaku, zimą jest bardziej wytrawna i tutaj z dodatkiem dyni delikatna
Moje Małe Czarowaniebeszamelowy Sos beszamelowy jest podstawą do wielu innych sosów, ale jest przede wszystkim wspaniałym dodatkiem do zapiekanek, pieczonego mięsa i warzyw. Dodając do beszamelu świeże zioła, musztardę, śmietanę czy też ser, można wyczarować przepyszne sosy. Dzisiaj przedstawiam beszamel podstawowy. Składniki: 0,5 l mleka łyżka masła 3 łyżki mąki pszennej 2 listki laurowe 4 ziela angielskie sól pieprz łyżeczka gałki
na moim stole...zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 35-40 minut. Wyjąć posypać startym żółtym serem i ponownie piec do rozpuszczenia się sera. zapiekanka z kurczakiem i warzywami
O kuchni z uczuciemPewnie znacie już cannelloni i robiliście z niego dużo przysmaków a dziś zapraszam na mój przysmak. Cannelloni to oczywiście duże grube rury makaronowe idealne do nadziania
Moje Małe CzarowanieRyba po grecku to danie nie tylko świąteczne, ale też świetne na rodzinne przyjęcia. Sposobów przygotowania jest mnóstwo, ja robię tak jak od lat moja Mama
Kolorowy Przepisownik1 duży por, 500 g mięsa z rosołu, 3 ząbki czosnku, 1 chilli, 30 ml sosu sojowego Kikkoman, cukier, pieprz, 150 g pęczaku, 100 ml białego
królestwo garówK olejne p yszne i zdrowe danie oraz pomysł na szybki obiad lub kolację. Brak czasu lub ochoty na stanie przy rondlach nie musi wykluczać
SzczyptaSmaQOwoce morza (2) Pasty do pieczywa (9) Pasztety (8) Piekarnia (6) Pizza (3) Przetwory (9) Przystawki (43) Ryby (14) Sałatki (33) Sosy (3) Surówki (5) Torty (5) warzywa (15) Wegetariańskie (38) Zapiekanki (3) Zupy (17) Świąteczne kilmaty (8) Szukaj Technologia #uds-searchControl .gs-result .gs-title, #uds-searchControl .gs-result .gs-title *, #uds-searchControl .gsc-results .gsc-trailing-more-results
Jadło i czytadłoskładniki * 50 dag łopatki wieprzowej * 50-70 dag najlepiej małych ziemniaków * 3 średnie marchewki * 2-3 cebulki ze szczypiorem ( mogą też być sama cebula tylko więcej
Mix smakuFaszerowana papryka jest jednym z ulubionych przysmaków mojej rodzinki! Faszerowana mięsem … ryżem i dodatkiem aromatycznych przypraw czy też innych warzyw sprawdza się nie tylko na
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was zaległy przepis na kalarepki , które pokazywałam jeszcze przed wyjazdem na wakacje! Danie łatwe … szybkie i niesamowicie smaczne! Farsz jest niezwykle sycący
Ostra na SłodkoLubicie cukinię? Najczęściej przyrządzamy z niej RACUSZKI , kotleciki albo właśnie faszerujemy. Dziś mam dla Was jeden ze swoich pomysłów na jej przygotowanie – z farszem meksykańskim
Ostra na Słodkowyszukanej nazwie jednak o prostych i tradycyjnych składnikach stanowiących głównie mleko, mąkę i masło. Sos Beszamelowy jest podstawą wielu klasycznych potraw. Stanowi świetny dodatek do mięs, warzyw, dań makaronowych, lasagne, zapiekanek itp. Sos Beszamelowy (Beszamel) - Składniki: 2 szklanki mleka 2 czubate łyżki mąki 50 g masła 1 łyżka soku z cytryny gałka muszkatołowa w proszku biały pieprz pieprz
Słodka StronaTart with black lentils and carrots. Składniki . 100 g sera twarogowego 200 g mąki pszennej 100 g soczewicy czarnej 1 szklanka bulionu warzywnego 6 marchewek (50
Kulinarny karnet Christophera