Dziś coś z kuchni sezonowej z racji tego, że od jakiegoś czasu można już dostać świeżą cukinię. Składniki: 800 g młodej cukinii 1 cebula 2 ząbki
Kuchnia domowa AniA może nie powinnam tego nazwać pizza, ale francuski krążek z dodatkami lub jeszcze inaczej? Może i tak, jednak pizza brzmi bardziej kusząc. Najważniejsze, że
Dieta moja pasjaDzisiaj mam dla Was propozycję zapiekanki bez mięsa. Pomidory, bakłażan i cukinia w śmietanowym sosie zapiekane z serem Lazur. Składniki: 1 średni bakłażan 1 młoda cukinia 1 duże podłużne pomidory sól, pieprz, suszony czosnek, słodka papryka, zioła do pizzy olej 120 g sera Lazur (użyłam złocistego) Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka
Czerwień i błękitSkładniki: 300 g makaronu (u mnie mafaldine Lubelli); 1 mała cebula; 1 mała cukinia (o wadze około 200 g); 125 g wędzonego boczku; 3 żółtka jaj
Gospodyni MiejskaPikantna chrupiąca kruszonka z sezonowymi miękkimi warzywami: cukinia i pomidor, Jest idealna jako dodatek do drobiu,ryżu,, a nawet makaronu. forma 15x15cm, lub 20x20cm.Polecam
w mojej kuchniCzasem są takie dni, że mi się zwyczajnie nie chce stać przy garnkach, mieszać, gotować smażyć itp itd, wtedy przygotowuję dania jak moja dzisiejsza propozycja - proste
Cynamonowe szczęściewersji musaki, a w dzisiejszym wpisie dzielę się z Wami przepisem na musakę z ziemniakami, bakłażana i mięsa mielonego w sosie pomidorowym. W Grecji w tej zapiekance często obok bakłażanów pojawia się cukinia. A znajdziemy i taką, w której brak ziemniaków. Grecy do przygotowania musaki najczęściej używają mielonej jagnięciny i baraniny, ale śmiało można użyć mięsa wołowego czy wieprzowego. Grunt
W kuchni Katieplastry. Ułożyć je na wierzchu. Przykryć naczynie pokrywką. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z surówką. ------- Podobne: Zapiekanka "nawinie" Kokardki z dynią i cukinią Szybkie danie z kaszy jaglanej
Weekendy w domu i ogrodzieściekał mi po plecach, przeklinałam sama siebie, że mam głupie pomysły, ale w momencie pierwszego kęsa, zapomniałam o upale i rozkoszowałam się wyborną zapiekaną. Sama zapiekanka wyszła na bogato, mnóstwo warzyw: cukinia, papryka, pomidory, pieczarki, mięso mielone wszystko obsypane grubą warstwą żółtego sera i polane sosem beszamelowym . Przepysznie, polecam serdecznie. Składniki: 500 g mięsa mielonego 400 g makaronu (takiego jaki
na moim stole...SKŁADNIKI 1 cebula 2 cukinie wielkości ogórka 6 jajek sól i pieprz 2 oliwy z oliwek do smażenia ( lub innego oleju ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z cukinii odciąć
zielonacukinkamożna użyć zwykłego majonezu i dodać 1-2 zmiażdżone ząbki czosnku.Polecam też inne brokułowe przepisy:Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowymMakaron w sosie serowym z brokułemMakaronowa zapiekanka z wędzonym łososiem, brokułem i cukinią
Monia miesza i gotujefinalnym efekcie jest troszkę „wyblakła”, za to smak wszystko rekompensuje;) Do zapiekanki wybrałam mieszankę ziemniaków – zwykłe i fioletowe. Dodałam 3 cebule, ale Wam proponuję byście od razu dali 4. Nie pożałujecie:) 7 ziemniaków (w tym u mnie 3 fioletowe) 1-2 cukinie 3-4 czerwone cebule 6 pomidorów 125 ml oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanej natki(...)pietruszki (opcjonalnie) sól morska i czarny pieprz do smaku (dużo) 1/2 op. sera feta Ziemniaki obieramy, kroimy na cienkie plasterki. Rozkładamy na dnie dużej blaszki lub naczynia żaroodpornego. Cukinię myjemy, wraz ze skórką kroimy na cienkie plasterki. Przekładamy do ziemniaków. Cebulę kroimy na cienkie krążki. Dodajemy do pozostałych warzyw. Pomidory myjemy, odcinamy wierzch i każdy trzemy na tarce bezpośrednio
Smaki Na Talerzudoskonałe na syte śniadanie, to też kolejny pomysł na wykorzystanie cukinii w codziennym jadłospisie. Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią Składniki dla (3-4 osób): 5 jaj 1 cukinia (około 350g) 1 pomidor 50g sera gouda Oliwa Sól pieprz Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią Przygotowanie: Cukinię myjemy, następnie kroimy w ćwierć plasterki o grubości około(...)jest zapieczenie omletu, czyli frittaty w piekarniku w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 170 0 C przez około 35min. Smacznego Frittata – przepis na włoski omlet z cukinią Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Zapiekane bagietki z awokado i łososiem Artykuł Frittata – przepis na włoski omlet
Księga-Smakutortilli Czekoladowy muffin z ananasem Drożdżowe pierożki z truskawkami Piernikowe babeczki dyniowe Batatowe pancakes Podwójnie czekoladowy omlet z ricotty Omlet z serka wiejskiego Sernikowa zapiekanka makaronow a Parfait z truskawkami Piernik z cukinią Sernik jęczmienny Bananowy sernik sojowy bez sera Czekoladowe muffinki z soczewicy Pieczona quinoa po wiedeńsku Smażone knedle z ricotty Czekoladowe ciasto w 100% z mąki kokosowej nadziane
Poranek na słodkoMagda Ciekawa zapiekanka makaronowa to taka, której różnorodność dodatków sprawia, że każdy kęs jest inny i pyszny. Cukinia, brokuł oraz brukselka to chrupiący, zielony i zdrowy miks , który świetnie do siebie pasuje i sprawia, że ta zapiekanka jest taka pyszna. Na wierzch jak w każdej zapiekance obowiązkowo ciągnący się ser oraz coś ciekawego – soczyste pomidorki, które po upieczeniu będą(...)brukselkę, mieszamy i dodajemy odrobinę wody – dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Po tym czasie odparowujemy wodę całkowicie z patelni, jeśli jakaś została. Dodajemy brokuły i cukinię i smażymy wszystko razem, mieszając, aż warzywa zaczną się lekko przypiekać – około 5-7 minut. Ściągamy z ognia. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron, wszystkie warzywa z patelni oraz
Smaczna Strona