Makaron alla carbonara z cukinią

Makaron alla carbonara z cukinią

Makaron alla carbonara z cukinią

Składniki: 300 g makaronu (u mnie mafaldine Lubelli); 1 mała cebula; 1 mała cukinia (o wadze około 200 g); 125 g wędzonego boczku; 3 żółtka jaj; 2 czubate łyżki startego parmezanu; 1 chochla gorącej wody z gotowania makaronu (ok. 125 ml); 2 łyżki oliwy z oliwek; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Pozostawić 1 chochlę (ok. 125 ml) wody z gotowania makaronu. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.