danie będzie pyszne przez 365 dni w roku. Polecam. Brzoskwinie jeśli się uda warto znaleźć świeże, te z puszki mogą być za miękkie, ale też się uda. Zapiekane tosty francuskie z karmenolizowanymi brzoskwiniami Danie Śniadania Kuchnia Polska Porcje 2 porcje Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 30 minut Składniki Francuskie tosty 1/2 szt. chałki/ ciasta drożdżowego(...)minut, aż brzoskwinie będą miękkie a utworzony sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Upieczone tosty francuskie wyłożyć na talerz i polać karmelizowaną brzoskwinią. Inne informacje wpis Nowy post Zapiekane tosty francuskie z karmenolizowanymi brzoskwiniami pojawił się w Wypieki i Rumience
Wypieki i RumieńcePonieważ te ostatnie można obecnie kupić właściwie przez cały rok, więc z prostych składników „wyczarujemy” takie sycące danie niezależnie od sezonu. Technicznie, to dość typowa quiche, a więc składniki zapiekamy w masie jajecznej wypełniającej kruche ciasto w formie do tarty. Aczkolwiek proporcje i sposób ułożenia składników starałem dobrać tak, aby danie również dobrze wyglądało. Nie będzie ono skomplikowane w przyrządzeniu(...)roztrzepujemy 4 jajka, dodając śmietanę oraz nieco soli. Wlewamy do ciasta w formie, a następnie wykładamy równomiernie składniki z patelni oraz szparagi. Umieszczamy w piekarniku (180 stopni / termoobieg) i zapiekamy 15 do 20 minut – do ścięcia się masy jajecznej. Przez Krystian Kulinarna Pokusa Post Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna PokusaZapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, papryką, pomidorami i cukinią Pikantne ziemniaki zapiekane w mleku Zupa marchewkowa z sokiem grejpfrutowym
Codzienna kuchnia niecodziennałyżki nadzienia. Zawiń 2 boki naleśnika na nadzienie i następnie 2 krótsze w celu utworzenia „krokieta” i ułóż każdy zawiniętymi brzegami do dołu w większym naczyniu do zapiekania. Przełóż je do lodówki na na kilkanaście minut, a w międzyczasie przygotuj sos. Włóż rabarbar, sok pomarańczowy i cukier do średniego rondelka, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez(...)gotuj bez przykrycia przez kolejne 5 minut. Wmieszaj ocet balsamiczny, gotuj przez kolejną minutę i zdejmij z ognia. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Włóż naleśniki i zapiekaj przez 15 minut. Wyłóż naleśniki na talerze, polej obficie sosem i podawaj. Smacznego! English version Cheese blintzes with strawberry rhubarb sauce (8 blintzes) Ingredients for the crepes: 1 cup milk
karmelowyJabłka zapiekane z cynamonem, pod śmietanow ą pierzynką, w towarzystwie ryżu 8 marca - dziś moje Święto! W końcu fajna babka jestem, czyż nie? :P Przede mną popołudnie słodkiego lenistwa przy książce i herbatce, przed telewizorem nastawionym na program o gotowaniu, z domieszką kulinarnego rozpieszczania moich kubków smakowych. Krotko mówiąc, to Pan Mąż dziś walczy w kuchni(...)deser , to już całkiem inna sprawa! Dla deseru z wielką chęcią zerwę się z kanapy i porzucę błogie leniuchowanie. Byle z umiarem i nie przepracować się za bardzo! Zapiekany ryż na ciepło wyśmienicie spełnia te założenia. Deser dla fajnej babeczki , przez takową babeczkę przygotowywany - podano do stołu! A wszystko to w ramach fejsbukowej akcji organizowanej w grupie Blogerzy
Grunt to przepis!Odwiedziliście mnie 458.595 razy, a pozostawiliście po sobie ślad 1.164 razy. Za wszystko Wam dziękuję i mam nadzieję, że przygoda ta będzie ciągnęła się jak najdłużej! :) Dzisiaj przepis na zapiekany ryż, który może stanowić formę deseru, ale również jako śniadanie na słodko. Jedynym jego minusem jest czas przygotowywania, ale zapewniam Was - jest tego wart! :) Składniki: - 500ml mleka sojowego (naturalnego(...)maliny), gorzka czekolada Do naczynia żaroodpornego wlewamy mleko naturalne i sojowe. Dorzucamy ryż, wydrążone ziarenka z laski wanilii i wydrążoną laskę, mieszamy. Całość szczelnie przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy godzinę w temperaturze 160 stopni. Po tym czasie zdejmujemy folię, dodajemy wiórki kokosowe i płatki jaglane, porządnie mieszamy. Ponownie umieszczamy w piekarniku i zapiekamy 45 w 160 stopniach bez folii. Podajemy
Be Fit Be Strongłyżeczka pieprzu ziołowego pół pęczka natki pietruszki olej lub oliwa do smażenia 2-3 łyżki 1 kulka mozarelli 18 płatów lazanii (ilość zależy od wielkości naczynia do zapiekania i grubości warstw farszu; ja zapiekałam lazanię w naczyniu wielkości 20 x 30 cm; z podanych składników wychodzi 3 warstwy płatów lazanii i 2 warstwy farszu(...)Powtarzamy warstwy. Kończymy warstwą makaronu przykrytą warstwą beszamelu. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 35 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię. Na wierzchu układamy platerki mozarelli i zapiekamy jeszcze około 10 -15 minut, aż lazania ładnie się zrumieni. I gotowe! Smacznego! Jeśli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz na blogu
Simple DishPrzygotowanie: Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki lub w całości kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go olejem i oprószamy przyprawami: słodką i ostrą papryką, curry, pieprzem i solą. Następnie zapiekamy w 180 st przez 15-20 min. Kaszę jaglaną prażymy na patelni, po czym zalewamy wrzątkiem dodajemy 0,5 łyżeczki soli i gotujemy, aż kasza będzie miękka. Do lekko(...)ostrą, słodką, olej ryżowy, mąkę, prażony słonecznik, sezam, imbir, czarnuszkę, pieprz, sól, i całość dokładnie mieszamy. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać. Pieczemy w 200 st przez
Łycha smakówGolonki wraz z marynatą przekładamy do bardzo dużego gara. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 90 minut. Po tym czasie golonki przekładamy do naczynia do zapiekania, nacinamy skórę, polewamy odrobiną oleju. Wywar przecedzamy przez sitko i odstawiamy na bok. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Wkładamy golonki i pieczemy 70 minut, od czasu(...)czasu polewając przecedzonym wywarem. Kapustę doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do golonek i obficie polewamy wywarem. Dodajemy 4 ząbki czosnku w łupinkach. Całość zapiekamy kolejne 50-60 minut, aż golonka będzie miękka. Jeżeli zauważymy, że skórka zbyt szybko się przypieka, możemy całość przykryć folią aluminiową błyszczącą skórą do góry. 4. Golonki wyciągamy z kapusty i przy pomocy ostrego noża odkrawamy
My Culinary Artfaszerowane krewetkami Koreczki śledziowe Koreczki z marynowanego sera Mini kanapki z łososiem Zapiekane daktyle Sylwestrowe przekąski na ciepło Mini zapiekanki z francuskiego ciasta z daktylami i pleśniowym serem Zapiekane pieczarki z chevre Nuggets z awokado Kruche pierogi z grzybami Przekąska z klopsików i francuskiego ciasta Dania mięsne Udka z kurczaka w musztardzie Klopsiki z parmezanem Mini kebab Pieczone
codojedzeniamozzarellą Tarta z pieczarkami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Pikantny dip marchewkowy Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą Zapiekane tortille z mozzarellą, pomidorami i pesto Zapiekany camembert Mozzarella z kiwi Skandynawska sałatka z buraczków i jabłka Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne: Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka
Codzienne Gotowanieboczku. Na boczek kładę plasterki pomidora. Listki bazylii rwę na mniejsze kawałki i kładę na pomidora. Na górę wybijam delikatnie jajko i górę doprawiam do smaku solą i pierzem. Zapiekanie jajek sadzonych w bułce: Tak przygotowane bułki owijam folią aluminiową od spodu i od boków i układam na blasze do pieczenia - góry bułek nie przykrywam folią. Blachę z bułkami wstawiam(...)nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i zapiekam około 20 minut tak aby białko się ścięło - piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Jajka sadzone w bułkach są gotowe, przed podaniem można posypać posiekanym szczypiorkiem. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujeśniadanie (na jogurcie) w migdałowo-owocowej odsłonie Owsianka pod musem z kiwi - idealna na śniadanie Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką w kokosowo-otrębowej posypce Zapiekana karobowo-bananowa owsianka - zdrowe śniadanie pełne naturalnej słodyczy Lekkie serowo-jogurtowe placuszki. Sałatki, surówki: Zielona sałatka z kiełkami - szybka i zdrowa Kolorowa sałatka z pieczonymi w miodzie
Słodkie okruszkiChrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia(...)Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniażółty ser. Mój przepis może nie jest wyszukany, ale bezbłędnie pyszny! Proste połączenie aromatycznych dodatków i ciągnącego się sera, oto co mam dziś dla Was :) Pieczarki zapiekane z mozzarellą świetnie sprawdzą(...)się jako przekąska na imprezę, bo dobrze komponują się z piwem i białym winem. Możecie podać go także z sosem z pieczonych pomidorów (idealnym zresztą do wszystkich przekąsek). Pieczarki zapiekane z mozzarellą Składniki: 6 dużych pieczarek, portobello lub o białych kapeluszach 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli pęczek natki pietruszki sól 150 g tartej mozzarelli (takiej do pizzy
Chilli Czosnek i Oliwa