z ziemniakami - 3500 przepisów (strona:187/234)

mielone z czubricą na kapuście młodej... 199

minut, mielone wyjąć na talerz, dodać koperek, maggi do smaku, wsypać mąkę i szybko zamieszać zagęszczając kapustę kotlety pokroić na grube plastry i podać na kapuście, można zjeść z ziemniakami, pieczywem.............SMACZNEGO!!! czubrica mielona Royal Brand: zawiera naturalne składniki - skład: cząber, lubczyk, kozieradka, sól - zastosowanie: dodaje się do ciężkostrawnych potraw, takich jak fasola i soczewica, do dań z baraniny

W Mojej Kuchni Lubię
biodrówka na ostro na młodej kapuście... 206

porcje do tłuszczyku po mięsie wsypać pokrojoną młodą kapustę, zamieszać, dusić na średnim ogniu z 15 minut, wsypać posiekany koperek porcje biodrówki podać na kapuście np. do młodych ziemniaków.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety mielone z dorsza... 126

stron rumiane kotlety usmażone kotlety dać wszystkie na patelnię i pod przykryciem dusić z 5 minut - będą puszyste i delikatne można podać na obiad z kapustą kiszoną z ziemniakami lub do pieczywa na kolację..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
wątróbka z cebulą,zielonym ogórkiem w sosie pomidorowym czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – kurczak 196

sosu wątróbkę i dusić z 10 minut na małym ogniu pod przykryciem wątróbka dzięki ogórkowi ma wyjątkowy i oryginalny smak, można ją podać z pieczywem, z ryżem, z ziemniakami.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
smarowidło ze śląskiej kiełbasy... 160

majeranek, zamieszać i przelać smarowidło do naczynia i wystudzone schować do lodówki takie smarowidło raz na jakiś czas lubimy do razowego chleba, można też ze smarowidła robić okrasy do ziemniaków, pierogów, kaszy..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
mielone kotlety z pieczarkami w pomidorach z koperkiem... 197

wody dusić bez przykrycia z 20-30 minut, na koniec dodać koperek i przyprawą w płynie do smaku - woda odparuje i jest dość gęsty sos podawać na obiad z ziemniakami tłuczonymi lub z czym lubisz...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
soczyste piersi z buraczkami... 184

podsmażać mieszając z 3 minutyna buraczki wsypać łyżkę mąki i szybko mieszając zagęścićsmaczne piersi, są naprawdę soczyste i podane tylko z buraczkami smakują bardzo, jak chcesz możesz podać i ziemniaki, ryż lub co lubisz..............SMACZNEGO!!! biorę udział w akcji: „Soczyste piersi? To możliwe!” – akcja testowa dla blogerek "TUTAJ" - dostałam taki zestaw do testowania

W Mojej Kuchni Lubię
kotlety marchwiowo-kalafiorowe... 133

potrzeba kalafior różyczki, pokrojoną marchew ugotować w osolonej wodzie na "al dente" i wylać na sito - wywar można wykorzystać do zupy jarzynowej kalafior i marchew rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i dodać pozostałe składniki /bez oleju/ i dobrze wymieszać masa ma być zwarta, jeśli trzeba to dosypać odpowiednią ilość więcej tartej bułki i formować z 1,5 cm grubości kotlety smażyć

W Mojej Kuchni Lubię
szybkowar-udziec indyka z kością z marchewką,papryką,czosnkiem,cebulą... 222

ciśnienie samo spadło ok. 15 minut szybkowar teraz otworzyć, wyjąć mięso, warzywa, wywar przelac do mniejszego garnka i zrobić sos ze śmietaną słodką 18% i maką , podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Przepis na idealne pierogi..... 438

cebulę na złoty kolor. Ugotuj kaszę. Następnie ugotuj osobno szynkę i osobno płuca z sercem. Zmiel mięso w maszynce do mięsa. Chłodne wymieszaj z kaszą gryczaną. Jeśli chcesz dodaj ziemniaków ugotowanych, farsz nie będzie taki sypki. Dodaj cebuli. I pieprzu ziołowego od Skworcu.  Wymieszaj. Rozpuść bulionetkę lub kostke rosolową , dodaj do całości. Wymieszaj, skontroluj i ustaw swój smak. Odstaw

Z Kuchni Do Kuchni
Tajskie czerwone curry z warzywami 339

To pożywne i zdrowe curry warzywne to szybki pomysł na rozgrzewającą obiadokolację. Orientalne przyprawy i mleko kokosowe to składniki, które podkreślają jego charakterystyczny intensywny smak.Składniki

wyzwania kuchenne
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 276

Uwielbiam szybkie, rozgrzewające dania jednogarnkowe, ponieważ są łatwe w przygotowaniu,  a zasada, która mówi, że najlepsze dania powstają z "resztek" jak najbardziej się sprawdza. :) Jemy z ryżem, chlebem, ziemniakami, makaronem lub... bez :) Smacznego

Kitchens Alphabet
S... Szpinak&Szparagi! 172

zrobiły się ciepłe. Danie należy podawać w następujący sposób: szpinak, 2 plastry mozarelli, kawałki kurczaka, 3 szparagi. Z boku towarzyszyć  im będzie ryż*. *fajną alternatywą są też pieczone ziemniaki. Smacznego

Kitchens Alphabet
Grochówka fasolowa 217

Lubicie grochówkę?, bo ja tak. Świetnie rozgrzewa, pomimo, że jest bez „wkładki”. POLECAM!!!  Składniki; 300g fasoli,  2 litry wody,  marchewka, pietruszka, kawałek selera,  3 ziemniaki,   ząbek czosnku,  cebula,  bulion warzywny,  liść laurowy,  ziele angielskie,  sól, pieprz, łyżka majeranku, łyżka mąki. Wykonanie: Fasolę namoczyć na noc, następnie gotować w wywarze

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania