wieprzowym. Aż do momentu kiedy natknęłam się na rewelacyjny i prosty w wykonaniu przepis na gulasz z kurczaka. Mięso w nim jest delikatne i soczyste. Doskonale smakuje z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Jeżeli ktoś woli ostrzejsze dania dodać jeszcze odrobinę ostrej papryki. Zalać
Świat Domowej Kuchniogniu.Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, obraną pietruszkę, pokrojonego w paseczki pora oraz kapustę. Następnie dodać posiekaną w drobną kosteczkę cebulę oraz obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zagotować i dodać fasolkę wraz z wywarem, a po 5 minutach starte buraczki, natkę pietruszki oraz przecier pomidorowy. Jeszcze raz zagotować, zdjąć z ognia i wlać sok z cytryny (zatrzyma
Świat Domowej Kuchnidodać do pomidorów. Następnie przyprawić do pożądanego smaku (dużo majeranku i oregano).4.Kawałki piersi wkładamy do sosu , by się delikatnie zabarwiły i ogrzały. 5.Polecam podawać z ziemniakami dodając do nich łyżkę masła i śmietany ;)SMACZNEGO !!! Pozdrawiam
Gotuj Z Muzykągodzinę.5.Sos:Do gotującej się wody po kapuście dodajemy koncentrat pomidorowy,śmietanę i drobno pokrojone ząbki czosnku. Przyprawiamy do smaku i sos gotowy. Zapiekankę można można jeść z ziemniakami lub bez. Kroimy, wykładamy na talerz i polewamy sosem. Dziś udostępniam wspaniałą piosenkę zespołu Kings Of Leon:"Pyro" PozdrawiamMichał
Gotuj Z MuzykąI kolejny przepis na kurczaka!Tzn. może nawet nie na całego kurczaka ( choć i takiego można przyrządzić w przedstawiony przeze mnie dziś sposób ) , ale na podudzia
Ostra na SłodkoTortilla – znana w 2 formach.Jako cieniutki placek , które faszerujemy mięsem czy też warzywami i jako hiszpański omlet z dodatkiem ziemniaków.Dziś mam dla Was przepis na tę pierwszą wersję , którą śmiało można przyrządzić w domu za ułamek ceny sklepowej.Faszerowana warzywami jest świetnym pomysłem na zdrowy obiad lub też przekąskę w pracy.Mięsożercy śmiało mogą wzbogacić ją o dodatek kurczaka
Ostra na Słodkokiedy to smaki i zachcianki zdecydowanie zwyciężyły nad leniem ;)Powstały niesamowicie pyszne … wielkie … pachnące kopytka , którymi zajadała się cała rodzina!Ale nie takie zwykłe , bo zamiast z ziemniaków zrobione z kaszy jaglanej!Niesamowicie pyszne , a do tego zdrowe!Zobaczcie! SKŁADNIKI:* kasza jaglana – 200 g* mleko – 250 ml* jajko – 2 szt* masło – 1 łyżeczka
Ostra na Słodkowielką przyjemnością ma się ochotę wypróbować ( ja wypróbuję! ) kilka z nich.Suflet czekoladowy …lawendowe ciasteczka …sernik taksówkarza …nadziewane piersi z kurczaka …naleśniki … zapiekane ziemniaki …i wiele wiele innych kuszących przepisów , wśród których z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie! Minus jak dla mnie : zdjęcia!Jak wiecie je się najpierw oczami ( przynajmniej
Ostra na SłodkoDzisiejsza propozycja to pierogi ruskie w nowej odsłonie. Zamiast ziemniaków do ich przyrządzenia użyłyśmy kaszy jaglanej. Nadała ona pierogom nowy, ciekawy smak. Polecamy wypróbować wszystkim fanom nowości na stole (i miłośnikom kaszy jaglanej)!Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten.Ilość porcji: około 60-70 pierogówSkładniki:Ciasto pierogowe podstawowe:500g mąki pszennej (ok 3 szklanek)250ml wody1 łyżka masłaSólFarsz:200g
Kolizje Smakówposiadacie takiego urządzenia wystarczy specjalna metalowa nakładka do gotowania na parze albo nawet zwykły metalowy durszlak. Jeśli raz spróbujecie kalafiora, brokułów lub ziemniaków ugotowanych na parze nie będziecie już chcieli wrócić do tradycyjnej metody gotowania. W przygotowaniu potraw pomagał nam Tomasz
Kulinarne przygody Gatityciepłego, domowego, zdrowego dania, szybkiej i nietypowej kanapki i oryginalnego fast-fooda to nasz sposób na pyszny obiad. Jeśli połączy się siły, to gotowy będzie szybkiej niż trwałoby ugotowanie ziemniaków. I tak też zrobiłyśmy tym razem - w czasie gdy uwieszona na telefonie starsza kucharka bawiła się ciastem, to młodsza wgapiona w szklany ekran wyczarowywała nadzienie. Nasza 2-osobowa ekipa spisała
Wypisz Wymalujskórką z cytryny. Odłożyć do lodówki na 10-15 minut. Rybę panierować w mące i smażyć po 2 minuty z każdej strony na złoty kolor. Podawać z frytkami bądź ziemniakami oraz dowolną surówką
Magiczne Życie MartyOgórka drobno pokroić lub zetrzeć.Śmietanę wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku .Dodać do pokrojonych śledzi i wymieszać . Posypać suszonym szczypiorkiem . Podawać samodzielnie lub z ziemniakami .SMACZNEGO
Sama słodycz i szczypta chiliklasyczne risotto milanese, ale na tym koniec. Receptury utrzymane są w moim ukochanym stylu "la cucina povera" czyli kuchni włoskiej biedoty. Najwymowniejsze przykłady to skromna zupa czosnkowa, chleb z ziemniakami, zupa z pokrzywy oraz zupa kapuściana z Canavese w Piemoncie, którą mama Carluccio przygotowywała zimą. Sporo jest właśnie przepisów z rodzinnych stron autorów, czyli Piemontu i Kampanii. Receptury są zarówno
Chilli Czosnek i OliwaChrupiąca panierka z soczystym mięsem rybnym w środku. Alternatywa, dla tradycyjnej ryby w bułce. Podajemy ją z ulubionymi surówkami i ziemniakami w dowolnej postaci (od frytek po puree). Ryba w Płatkach Kukurydzianych - Składniki:ok. 4 filety z białej rybyciasto: 2 łyżki maki pszennej 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej
Słodka Strona