Składniki: · podwójna pierś z kurczaka · 25 dag pieczarek · 4 ząbki czosnku · 1 czerwona papryka · szklanka groszku (może być mrożony(...)sól, pieprz · tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Piersi solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy do czasu aż zmiękną. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy
Pobite gary Barbarygazowanej 200 g mąki pszennej 200 g mąki gryczanej 2 łyżki oleju szczypta soli tłuszcz do smażenia Nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 szklanka grzybów suszonych lub 300 gram pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki oleju 3 listki laurowe 4 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu czarnego szczypta rozmaryny, kminu mielonego. tymianek sól, pieprz świeżo zmielony Ponadto 2 jajka(...)smażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor. Pozostawiam do ostudzenia. Nadzienie Suszone grzyby zalewam gorącą wodą, pozostawiamy najlepiej na całą noc do namoczenia. Namoczone grzyby ( oczyszczone pieczarki ) kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, smażymy w rondlu na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Kapustę opłukujemy w zimnej wodzie, odciskamy. Do rondla dorzucamy pokrojoną kapustę, grzyby, liść laurowy
kgwjanczewoBardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Mięso umyć i bardzo drobno posiekać, razem ze serem ni pieczarkami. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić do smaku, dodać jajko
Tradycyjna Kuchniabędzie inaczej troszkę frywolnie i smaczne. Wołowina z przyprawami zamienia się w mini kebaby całkiem fajnie i smacznie . Trochę urozmaicenia nie zaszkodzi. Składniki : wołowina zmielona ( karczek wołowy) pieczarki 300 g ( starte na tarce) rozmaryn świeży drobno posiekany szczypta tymianek świeży drobno posiekany szczypta pietruszka świeża drobno posiekana szczypta pieprz ziołowy szczypta sól do smaku papryka(...)tarta do obtoczenia kebabów olej do smażenia sos czosnkowy Folwark pieczywo Wykonanie: Karczek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym , kroimy na mniejsze porcję i mielimy na średnich oczkach . Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na tarce podsmażamy na patelni , dodajemy do mięsa ostudzone . Dodajemy do mięsa rozmaryn tymianek i pietruszkę , doprawiamy solą i pieprzem . Wbijamy jajo i dodajemy
Różowa kuchniacukinii ,bez dodatku mięsa jest naprawdę smaczny i warto go upiec. Składniki:keksówka 30 na 10 cm 1 kg cukinii 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 1 łyżka masła pietruszka zielona ,pół pęczka 3 jajka 140 g bułki tartej 100 g żółtego sera sól ,pieprz szczypta chili Najpierw obieramy marchewki i ścieramy na tartce o grubych(...)odstawiamy na 30 minut .Po tym czasie odciskamy z warzyw wodę . Na maśle podsmażyć cebulkę ,pod koniec dodać czosnek .Do tego dodajemy starte na tartce o grubych oczkach pieczarki .Po podsmażeniu odstawiamy do ostygnięcia. Cukinię z marchewką dodajemy do podsmażonych warzyw ,do tego pokrojoną drobno pietruszkę ,ser żółty i żółtka .Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku .Na koniec ubijamy
Ladylaura.wielu pieczonych warzyw. Mięso jest bardzo aromatyczne i mięciutkie. 1 kg udek z kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Majeranek 1 czerwona papryka 3 łyżki natki pietruszki 5 pieczarek 1,5 cebuli 30 ml oleju Udka z kurczaka myjemy i dzielimy na części. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, ostrą papryką i majerankiem. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu. Wszystkie warzywa(...)papryka, pieczarki, cebula i natka pietruszki) kroimy w kosteczkę. 2/3 warzyw miksujemy na gładki krem w blenderze. Mieszamy z resztą warzyw. Wykładamy na mięsie. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę 10 minut w 190*C. Pod koniec na kilka minut możemy odkryć naczynie, po to aby mięso się zarumieniło
VioletoweKucharzenieSkładniki : 50-70 dag fileta z indyka 2 małe jajka kasza manna lub bułka tarta około 8 średnich pieczarek mała cebula sól, pieprz czarny mielony, kilka kropel maggi Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojone pieczarki i cebulę, jajka, kaszę, sól, pieprz mielony i maggi, dokładnie połączyłam składniki i pozostawiłam mięso na chwilę by smaki się połączyły Moje mięso było
Proste Potrawypapryka ostra mielona 3/4 łyżeczki MARYNATA 2: cukinia 1 średnia, cebula 5 średnie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1,5 łyżki MARYNATA 3: pieczarki 12 średnie, papryka czerwona 1 duża, olej rzepakowy 1/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżeczka, tymianek 1 łyżka, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki DODATKI: ryż 1,5 szklanki, woda - ile potrzeba(...)talarki nie za cienkie posypać solą i po 15 minutach opłukać pod zimną wodą, wsypać do pokrojonej w talarki nie za cienkie cebuli i wymieszać z marynatą 3/ pieczarki oczyścić i przekroić na połowę, paprykę oczyścić z pestek i pokroić w kawałki, wymieszać z marynatą - schować do lodówki na 2 godziny składniki nadziewać na patyczki do szaszłyków, ułożyć na blasze
W Mojej Kuchni Lubięsmakuje super! Polecam! Pizza Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki, szklanka ciepłej wody, 5 dkg drożdży, 2 łyżki oleju, szczypta soli, nadzienie: 3 łyżeczki przecieru pomidorowego, cebula, 20 dag pieczarek, laska kiełbasy podwawelskiej, 20 dag sera gouda, przyprawa do pizzy, gałka muszkatołowa. Wykonanie: Mąkę należy przesiać. Drożdże rozpuszczamy w szklance ciepłej wody, dodajemy sól i olej. Ciasto wyrabiamy, rozwałkowujemy(...)wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, lekko posypujemy przyprawą do pizzy, nakładamy pokrojoną w kosteczkę cebulę, na nią plasterki kiełbasy, plasterki pieczarek, opruszamy gałką muszkatołową i przykrywamy plastrami sera żółtego. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut. Pizzę najlepiej podawać razem z sosami: ekspresowy sos do pizzy , pomidorowy
paapilotkaaJAJECZNO-PIECZARKOWA WITAM WSZYSTKICH,MAM DZISIAJ DLA WAS SAŁATKĘ PROSTĄ I SZYBKĄ,CZYLI COŚ CO LUBIĘ,W SAM RAZ NA DOMOWĄ UROCZYSTOŚĆ,LUB PO PROSTU NA KOLACJĘ SKŁADNIKI: 250G PIECZAREK 6 JAJEK 200G SERA ŻÓŁTEGO SERA GROSZEK SZCZYPIOREK 3-4 OGÓRKI MAŁOSOLNE LUB KISZONE BULIONETKA DROBIOWA ŁYŻKA MAJONEZU 3 ŁYŻKI JOGURTU GRECKIEGO PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: PIECZARKI KROIMY I PODSMAŻAMY , JAJKA GOTUJEMY
Swojskie jedzonkoDROŻDŻY 2 ŁYŻKI CUKRU 2 JAJKA ŁYŻKA OCTU 3 ŻÓŁTKA 100 ML ŚMIETANY 18% KOSTKA MARGARYNY 2 ŁYŻKI SMALCU 1/2 ŁYŻECZKI SOLI NA FARSZ KAPUŚCIANY: 1/2 KG PIECZAREK,LUB 25 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW 3 CEBULE 1/2 KG KAPUSTY KISZONEJ NA FARSZ MIĘSNY: JAJKO 1/2 MIĘSA WIEPRZOWEGO NP.ŁOPATKI PRZYPRAWA DO MIELONEGO MIĘSA OPRÓCZ TEGO PRZYPRAWY,BIAŁKO,OLEJ,KMINEK DO POSYPANIA(...)DROŻDŻE MIESZAMY Z CUKREM I ŚMIETANĄ.MARGARYNĘ SIEKAMY Z MĄKĄ DODAJEMY DROŻDŻE I POZOSTAŁE SKŁADNIKI,WYRABIAMY CIASTO.ODSTAWIAMY NA 30 MIN. NA FARSZ KAPUŚCIANY:KAPUSTĘ KROIMY I GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI,PIECZARKI ŚCIERAMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH,PODSMAŻAMY,(JAK UŻYWAMY SUSZONYCH GRZYBÓW TO NAMACZAMY JE I GOTUJEMY RAZEM Z KAPUSTĄ),CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I PODSMAŻAMY,MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI FARSZU
Swojskie jedzonkopyszna sałatka,z trzech składników-naprawdę polecam.... SKŁADNIKI: 500G PIECZAREK PUSZKA CZERWONEJ FASOLI POR ŁYŻKA MASŁA OK 4 ŁYŻKI MAJONEZU 2 ŁYŻKI JOGURTU NATURALNEGO VEGETA PRZYGOTOWANIE: PIECZARKI POKROIĆ W PLASTERKI,PODSMAŻYĆ NA MAŚLE,DODAĆ POKROJONĄ PORĘ I JESZCZE CHWILKĘ POMIESZAĆ NA MAŁYM OGNIU,ŻEBY PORA ODROBINĘ ZMIĘKŁA,JAK PRZESTYGNIE TO DODAJEMY ODSĄCZONĄ FASOLĘ,DODAJEMY MAJONEZ I JOGURT,DOPRAWIAMY VEGETĄ
Swojskie jedzonkoskładników, ale bardzo smaczną sałatkę jajeczną z łososiem Moja zachcianka sałatkowa już zrobiona i zjedzona. Polecam i smacznego. Składniki: 5 jajek ugotowane na twardo 1 puszka groszku 150 g pieczarek konserwowych 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 100 g wędzonego łososia 3 łyżki majonezu 1 cebula sol pieprz Jajka pokroić w grubą kostkę. Pieczarki podzielić na mniejsze
O kuchni z uczuciemźle i oby nie zepsuło mi to jutrzejszego dnia :). Jak już wspominałam wcześniej, uwielbiam kurki. Jak dla mnie są to najlepsze grzybki i śmiało mogą konkurować wraz z pieczarkami o pierwsze miejsce w moim rankingu. Żałuję jedynie, że nie mamy ich świeżych przez cały rok.. Przypuszczam, że byłyby u mnie częstym elementem dań, takim, jakim są pieczarki
Be Fit Be StrongSkładniki: 380g pieczarek, 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 cebule, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, 155g startego sera żółtego, 9 plastrów bekonu. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 3 łyżkach oleju. Podczas smażenia popieprzyć oraz delikatnie posolić. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z większą częścią startego sera żółtego. Piersi kurczaka pokroić ( każdą na trzy części) i rozbić. Posolić
W kuchni u Moniki