SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 6 pieczarek 1 5 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Pieprz i sól 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego PRZYGOTOWANIE: Ciasto lekko rozwałkowuję. W ciasta wycinam 10 kwadratów. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie posypuję serem żółtym tartym. Pieczarki i cukinię obieram kroję w kostkę. Posypuję solą i pieprzem oraz niedźwiedzim czosnkiem. Brzegi
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 chorizo 6 pieczarek 1 czerwona cebula 15 dag sera żółtego tartego Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku Suszona bazylia PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią. Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk. Pieczarki myję i kroję
Gotowanie Patkitego jednogarnkowy? Tak ! mam na to fantastyczny pomysł :) Pyszny makaron w sosie pieczarkowym, do tego jajka i dużo sera.. Pychotka! Składniki (minimum 4 osoby pojedzą :) : 400 g pieczarek 2 łyżki oleju 1 mała marchewka gałązka selera naciowego 350 g makaronu świderki 500 ml wrzątku sól, pieprz 150 g sera żółtego duża łyżka masła 6 jajek zielona pietruszka Pieczarki marchew
coolinarnyKłos- Pol 2 pełne szklanki gorąca woda- 160 ml oliwa z oliwek- 3 łyżki sól- 1/3 łyżeczki wilgotna ściereczka bawełniana Dodatkowo: papryka zielona papryka czerwona pieczarki 400 g gouda 400 g serek naturalny śmietankowy 300 g czosnek 4 ząbki sprasowane sól pieprz do smaku Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę odrobiną soli. Zalewamy(...)patelni bez tłuszczu( ciasto bom-belkuje) znaczy że przewracamy je na druga stronę . Kładziemy na talerz przykrywając wilgotną ściereczką wtedy będzie akurat. Farsz: Obydwie papryki kroimy cieniutko w paseczki,pieczarki w plasterki i smażymy na patelni z odrobina soli i pieprzu. Serek przekładamy do miseczki dodajemy sól,pieprz czosnek sprawsowany. Tortille smarujemy serkiem i układamy warzywa odsączone z tłuszczu, posypujemy
Różowa kuchniaprzypadnie do gustu. Składniki 3 łyżki oleju 250 g mielonego mięsa z indyka 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 2 średniej wielkości ziemniaki 100 g boczniaków 100 g pieczarek 1,4 l bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej papryki 1/4 główki białej kapusty natka pietruszki mielony kminek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false(...)czasu mieszając i rozdrabniając przy pomocy drewnianej łyżki. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Smażymy następne 5 min. Do całości dodajemy pokrojone boczniaki i pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat, pokrojoną w kostkę paprykę, wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym
R'n'G Kitchenjest idealne dla zabieganych oraz studentów. Pyszny obiad można ugotować w bardzo krótkim czasie, bez wielkich nakładów finansowych. SKŁADNIKI: 500 g łopatki wieprzowej (może też być szynka) 200 g pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1/2 marchewki 1/2 pietruszki 1/2 białej częśći pora 3 ziemniaki 1 papryka (u nas pół żółtej i pół czerwonej) ostra papryczka - opcjonalnie 2 liście laurowe(...)temperatury i nie spowodować, że wsiąknie w mięso. Ma się jedynie zamknąć, by zachowało jędrność. Prosto z patelni przerzucamy do gotującego się wywaru. Na tej samej patelni smażymy pokrojone pieczarki, aż puszczą sok i razem z nim wlewamy do zupy. Kroimy marchew i pietruszkę i również dorzucamy do garnka. Teraz zabieramy się za obieranie ziemniaków. Kiedy będą już pozbawione
Kuchnia od dwojgamąki kukurydzianej 2 litry wody 3 łyżeczki soli Pasta pomidorowa do posmarowania Kilka plasterków podprażonego boczku lub szynki Kozi serek dojrzewający (np. roladka z koziego sera Chavroux) Pieczarki pokrojone na cienkie plasterki Tymianek lub rozmaryn do posypania Opcjonalnie: siekane świeże zioła (bazylia, tymianek ,oregano) czarnuszka, sezam, kminek, sól gruboziarnistą tarty parmezan jajko Dodatkowy rondelek z wrzącą wodą Przygotowanie: W wysokim(...)jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami wielkiego kamiennego blatu). Z zastygłej polenty za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy niewielką ilością pasty pomidorowej, układamy boczek lub szynkę pokrojone na niewielkie kawałki, pieczarki, kozi ser i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku (opcja grill, 170 stopni) tak, aby ser lekko się przyrumienił. Zamiast tych wszystkich dodatków możemy również krążki jedynie posmarować jajkiem, posypać świeżymi
Kate's Kitchenprzecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 1 łyżka oleju lub oliwy 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka oregano sól , pieprz dodatki do pizzy, takie jakie lubimy na przykład: salami lub szynka pieczarki ser żółty mozzarella oliwki ... Link do filmu z przygotowania: Mini Pizza Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Do miski wlewam letnią wodę, dodaję cukier i drożdże, delikatnie mieszam i odstawiam na około(...)czasie gdy wyrasta ciasto przygotuję sos oraz składniki na pizze: Do przecieru pomidorowego dodaję olej, bazylię, oregano, doprawiam solą i pierzem i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Pieczarki, wędlinę oliwki kroję na mniejsze kawałki a ser ścieram na tarce. Końcowe przygotowanie mini pizzy: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką, formuję wałek i dzielę na około 8-10 kawałków
Uwaga Babcia Piecze ChlebImprezowe przekąski – składniki na nasze koreczki jajca – 3 sztuki jogurt naturalny , odtłuszczony – około 3 łyżki mąka kukurydziana – 20 g proszek do pieczenia – 1 łyżeczka pieczarki – kilka sztuk sól i pieprz do smaku dodatki : mozarella, pomidorki, szynka z kurczaka, rukola Imprezowe przekąski – jak zrobić nasze koreczki z frittaty? Najpierw, przygotowujemy naszą frittatę. Musimy ubić(...)Dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenie i delikatnie musimy wmiksować też jogurt naturalny. Wylewamy wszystko na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie a na wierzch układamy pokrojone cieniutko, surowe pieczarki. No i wjazd go piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni na kwadrans. Później studzimy, i kroimy na kwadraciki. No i teraz zostało już tylko poukładać wszystko na tych naszych koreczkach
Matylda Gotujedużych, porcji. Składniki 1 chleb tostowy 1 mała kapusta pekińska 200 g szynki w plasterkach 200 g sera żółtego w plasterkach 5 łyżek majonezu 1 duża cebula 150 g pieczarek 200 g śmietany (dałam 18%) 2 jajka sól pieprz szczypiorek Kromki chleba tostowego zrumienić na patelni lub w tosterze. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć podpieczone kromki chleba, posmarować(...)każdą kromkę ułożyć plasterek szynki i plasterek sera, a następnie warstwę pokrojonej kapusty pekińskiej. Układamy kolejną warstwę tostów, smarujemy majonezem, kładziemy plasterki szynki,sera i cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki. Przykładamy kolejną warstwą tostów. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy solą, pieprzem i zalewamy zapiekankę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż śmietana się
O kuchni z uczuciemSkładniki ciasto: 160 g mąki (pół na pół pszenna i krupczatka Młynomag) 80 g masła 1 jajko duża szczypta soli nadzienie: 20 dkg pieczarek 1 większa cebula 3-4 plasterki szynki … Czytaj dalej Tarta z pieczarkami
czarrna od kuchnidoskonałym pomysłem na przekąskę, świetnie się prezentują, trudno znaleźć... Artykuł Faszerowane pieczarki pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdomu 😉) ... tym razem jednak danie całkowicie bezmięsne, które podałam z sadzonym jajkiem ❤ Pychotka! Składniki: (ilość uzależniona od naszego apetytu) kasza bulgur (u mnie średnia) cebula czosnek pieczarki (u mnie brązowe) brukselka groszek konserwowy sól pieprz olej dodatkowo: jajka sadzone Wykonanie: Kaszę gotujemy wg zasady: 1 szklankę kaszy zalewamy 1.5 szkl. wrzątku. Gotujemy 3-5 minut bez przykrycia(...)wchłonąć cały płyn i być sypka. W czasie gdy kasza "będzie dochodzić" przygotowujemy warzywa. Brukselkę gotujemy aldente w lekko osolonej wodzie. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy czosnek, pieczarki, solimy, pieprzymy i smażymy całość ok. 10 minut. Następnie przekładamy na patelnię ugotowaną kaszę, brukselkę i odcedzoną małą puszkę groszku. Smażymy chwilę całość, doprawiamy do smaku. Do kaszy
Walijskie Pichceniebagietki ( bądź małe długie bułeczki 6 sztuk ) pęczek szczypioru 2 łyżki masła ( dobrej jakości ) ząbek czosnku 1 papryka 2 szt kabanosa 10 pieczarek 20 dag sera ( twardego ) sól pierz Wykonanie Do miski przekładam nasze masło , posiekany szczypior , czosnek , doprawiam do smaku solą pieprzem i smaruje nasze przekrojone bułki , następnie na rozgrzana(...)patelnie przekładam posiekane pieczarki oraz naszego kabanosa w kostkę , i przesmażamy razem 10 minut często mieszając aby się nie przypaliło , po przesmażeniu wykładam na nasze wysmarowane masłem bułki przesmażony farsz . Kiedy farsz mamy wyłożony , ścieramy ser żółty na drobnych oczkach i posypuję nasze zapiekanki i dłonią dociskam do naszej bułki , tak aby nie obsypywał się za mocno , następnie wstawiam
Mój SmakSkładniki(4 porcje): 2 l wody 2 szklanki zakwasu 2 cebule 2 ząbki czosnku 100 g pieczarek łyżeczka oleju do smażenia sól i pieprz majeranek Sposób przygotowania: Zagotuj 2 l wody, a następnie dolej 2 szklanki zakwasu. Dodaj czosnek roztarty z solą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Umyte i poczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, wraz z posiekaną cebulą
Menu Zdrowia