z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:345/703)

Pulpety z kaszą jaglaną. 258

mielonego kawałek cebuli marchewka por kawałek papryka czerwona,połówka ,dodajemy surową jajko sól ,pieprz ,oliwa ,zioła prowansalskie sos: 600 g passaty sól ,pieprz marchewka ,ugotowana na miękko 100 g pieczarek Passatę wlewamy do garnka i miksujemy ,doprawiamy, doprowadzamy do wrzenia . Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy kilka minut , dodajemy do sosu . Kaszę gotujemy w dwóch szklankach wody 10 minut. Marchewkę

Ladylaura.
Zupa gulaszowa 125

Składniki: Warzywa • 1 seler • 4 marchewki • 2 pietruszki • 5 ziemniaków • 2 łyżki vegety Mięso • 1 kg wołowiny do gulaszu bez kości • 4 cebule • 1 papryka czerwona • 25 dkg pieczarek • 3 liście laurowe • kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia oraz • 1 puszka groszku konserwowego • 1 mały koncentrat pomidorowy(...)pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. • Podlać wodą ok. 3 szklanki, dodać przyprawy i dusić 30 minut. • Paprykę i pieczarki oczyścić, pokroić i dodać pod koniec duszenia mięsa. • Połączyć zmiksowane warzywa z mięsem i dalej dusić, aż mieso będzie miękkie. • Na koniec dodać koncentrat, keczup

To co kocham
Kurczak w czerwonym winie 141

często pojawia się w niedzielnym jadłospisie, kiedy to obiad jest celebrowany przez kilka godzin. U mnie w roli koguta występuje kurczak. Składniki: • 2 udka kurczaka • 6 pieczarek • 1 mała cebula • 4 plastry boczku • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki masła • kieliszek winiaku • 3/4 szklanki wina czerwonego • 1 szklanka bulionu • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego • gałązka tymianku • pęczek natki pietruszki(...)paseczki, obsmażyć na maśle. Dodać nogi kurczaka podzielone na udźce i podudzia, przesmażyć. • Dodać cebulę i czosnek pokrojone w plasterki oraz pieczarki, każda pokrojona na 6 części. • Polać winiakiem i podpalić. • Gdy zgaśnie ogień zalać czerwonym winem i bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, przykryć i gotować do miękkości mięsa

To co kocham
Niby pizza na cieście francuskim 110

czyszczenie lodówki z zalegających resztek. Składniki: • 1 płat ciasta francuskiego • 2 łyżki keczupu • 1 kulka mozzarelli 100 g • 3 plastry szynki konserwowej lub innej • 2-3 pieczarki • 3-4 pomidorki koktajlowe • zioła prowansalskie • 1 łyżka parmezanu Wykonanie: • Ciasto francuskie rozwinąć i położyć na papierze do pieczenia. • Rozsmarować keczup pozostawiająć na obwodzie ok. 2 cm wolnego(...)ciasta i rozłożyć plastry mozzarelli. • Następnie ułożyć na wierzchu szynkę, pokrojone pieczarki i połówki pomidorów. • Posypać ziołami i parmezanem. • Zawinąć dookoła ciasto do środka mocno dociskająć w rogach. • Piec w 180 st.C przez 30 minut

To co kocham
Królik w śmietanie z marchewką i pieczarkami 119

zresztą do dzisiaj. Mój królik wyszedł bardzo mięciutki, mięso wprost rozpływało się ustach. Bardzo smakowity królik! Składniki: • 1 królik podzielony na porcje • 5 marchewek • 500 g pieczarek • 3 łyżki natki pietruszki • 1 łyżka koperku • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • 1 łyżeczka soli, pieprz do smaku • 1/2 łyżeczki kurkumy • 1 szklanka śmietanki 30% • 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)Czosnek drobno posiekać, dodać do królika, podlać 2 szklankami wody, dodać sól, kurkumę, przykryć i dusić ok. 20 minut na wolnym ogniu. • Obraną marchewkę i pieczarki pokroić w plastry i dodać do królika. Dusić dalej ok. 40 minut. • Gdy królik będzie miękki, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i mąkę ziemniaczanę wymieszaną

To co kocham
Zupa pieczarkowa z dynią 101

zmieniła smaku i dało się wcisnąć chłopakom, że to marchewka. Zupka pyszna i bardzo sycąca dzięki dodatkowi w postaci makaronu orzo. Składniki: • 500 g pieczarek • 1 cebula • 1 marchewka • 1 pietruszka • kawałek pora • 2 szklanki dyni pokrojonej w kostkę • sól, pieprz do smaku • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • pęczek natki pietruszki(...)pora, zalać wodą, aby przykryła warzywa, i gotować 10 minut z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich. • Następnie dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i dynię, i gotować, aż pieeczarki będą miękkie, a dynia rozgotuje się – ok. 15 minut. • Na koniec zmiksować i wlać śmietanę. • Doprawić

To co kocham
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 122

marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 pory, 3 cebule • tłuszcz z rosołu • 1 szklanka rosołu • 500 g wątróbki z indyka • garść suszonych grzybów leśnych • 250 g pieczarek • 2 garści orzechów włoskich + do dekoracji • 3 jajka • sól, pieprz do smaku • 2 łyżeczki majeranku • gałka muszkatołowa do smaku Wykonanie: • Po ugotowaniu rosołu z kaczki zdjąć(...)wierzchu tłuszcz. • Wątróbkę gotować z wodzie ok. 10 minut, dodać suszone grzyby i gotować jeszcze 15 minut. Dorzucić pieczarki jeszcze na 5 minut. • W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, warzywa z rosołu – marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę oraz wątróbkę z grzybami. • Zmieloną masę doprawić solą, pieprzem

To co kocham
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 258

Kliknij po przepis.  4. Ptysie na słono, z pastą z wędzonego łososia -  Kliknij po przepis  5. Paluchy serowe z sezamem -  Kliknij po przepis.  6. Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  7. Pulpeciki w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  8. Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego -  Kliknij(...)przepis.  9. Jajka faszerowane -  Kliknij po przepis.  10. Pieczarki w cieście naleśnikowym -  Kliknij po przepis.  11. Rolada szpinakowo marchwiowa -  Kliknij po przepis.  12. Pizza inaczej -  Kliknij po przepis.  13. Rogaliki z ciasta francuskiego, na słono -  Kliknij po przepis.  14. Kapuśniaczki z ciasta francuskiego -  Kliknij po przepis

W kuchni u Moniki
Gołąbki z kapusty włoskiej z pieczarkami w sosie pomidorowym 156

białej kapusty. Poza tym, dzięki kapuście włoskiej są bardziej delikatne. Z podanych składników wychodzi 10 gołąbków. Składniki: 1 nieduża włoska kapusta 500 gramów mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 200 gramów pieczarek 1 woreczek ryżu 1 cebula 1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz czerwona mielona papryka 1 kostka rosołowa - opcjonalnie Liście kapusty oddzielamy od głąba(...)parzymy wrzątkiem ok. 2 minut Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie Mięso mielone podsmażamy ok. 10 minut stale mieszając. Przekładamy do miseczki Pieczarki i cebulę siekamy niezbyt drobno i dusimy do miękkości. Przekładamy do miseczki z mięsem Dodajemy ryż, przyprawy i mieszamy Następnie nadzienie nakładamy na liście sałaty. Wychodzi mniej więcej po ok. 2 łyżki nadzienia na liść - ilość łyżek

Szczęśliwa kuchnia
Jaglane muffinki serowe z pieczarkami i zielonym groszkiem 105

tradycyjnie podana kasza do obiadu, dlatego postanowiłam z niej zrobić pyszne muffinki serowe. Idealnie komponuje się jako dodatek do dania głównego.    Składniki: 100 g kaszy jaglanej 4 pieczarki 1/3 szklanki zielonego groszku 1 jajko 10 dag sera żółtego sól, pieprz oregano oliwa Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. W między czasie pieczarki lekko podsmażyć z przyprawami. Dodać ugotowaną

Tradycyjna Kuchnia
Tom kha z kurczakiem. Tajska zupa kokosowa z kurczakiem. 210

Dziś wariacja na temat zupy Tom Kha. Ze składników, które udało mi się kupić w pobliskim sklepie powstała zupa kokosowa z kurczakiem i pieczarkami. Składniki na około 6-8 miseczek zupy 1 litr wody 2-3 "laski" trawy cytrynowej 8-10 liści limonki kaffir House Of Asia ok 3 cm korzenia galangal ( opcjonalnie imbir ale to nie to samo(...)małe tajskie papryczki chilli ( jak ktoś lubi łagodną zupę radzę dodać jej jak najmniej ) 3 puszki mleka kokosowego House of Asia 8 średnich pieczarek ( mogą być boczniaki ) pół opakowania krojonych grzybów moon House Of Asia 1/2 czerwonej papryki ćwiatrka kalafiora 10 pomidorków koktajlowych 1/2 kubka świeżej kolendry ( pół odłożyć do posypania zupy w miseczce ) pęczek szczpioru ok 6 łyżek sosu

Jemy Pijemy
Svampsoppa – szwedzka zupa grzybowa 157

zjeść itp. Powoli ogarniam temat, a was zapraszam na przepyszną zupę grzybową rodem ze Szwecji. Najlepiej sprawdzą się w niej grzyby leśne, ale jeżeli taki nie macie wykorzystajcie pospolite pieczarki. W obu przypadkach zupa jest grzechu warta! Do przygotowania zupy potrzebujemy: 2 szalotki 400 g grzybów (najlepiej mieszanka grzybów leśnych typu kurki, borowiki ale można dodać też pieczarki

Szybko Tanio Smacznie
Gulasz z warzywami pieczony w Gjuwecz. 163

godziny ale było warto poczekać. Wszystkich zainteresowanych kupnem zapraszam na stronę internetową http://gjuwecz.pl/ Zapraszam :)   Składniki : 1kg i 200 g szynki  1 mała cukinia 6 pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona 5 ziemniaków 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżeczka czubrycy 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka przyprawy węgierskiej domowa vegeta lub sól do smaku pieprz i szczypta(...)liść laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego  3 ząbki czosnku Wykonanie: Mięso myjemy i kroimy w kostkę, nacieramy wszystkimi przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą.Cukinię, cebulę, pieczarki myjemy i kroimy w grubą kostkę lub w pół plasterki, dodajemy do mięsa i zalewamy bulionem mięsnym. Wszystko dobrze mieszamy, dodajemy listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.Wkładamy gjuwecz

Sama słodycz i szczypta chili