Składniki: 250 g drobnego makaronu muszelki 350 g pieczarek 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 łyżki majonezu sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany Pieczarki płuczemy i kroimy w kosteczkę - podsmażamy na odrobinie masełka do momentu wyparowania całej wody (kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem), kurczaka również kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem
Moje-pitraszeniekażdy ma na to swój pomysł. Pyszne są cukinie na grillu ale jest jeszcze troszkę za zimno więc trzeba ratować się patelnią lub piekarnikiem. Składniki: 2 małe cukinie 2 pieczarki 1 mała cebula 1 pierś z kurczaka jajko około 3 łyżek posiekanego sera Rokpol 2 łyżki startego żółtego sera(twardego) 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki pieprz i sól olej Wykonanie(...)Cukinie przekroić wzdłuż i usunąć nasiona i lekko wysmarować olejem. Pierś z kurczaka bardzo drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę. Podsmażyć na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę oczyścić i bardzo drobno pokroić. Podsmażyć na patelni. Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełniać cukinię i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C około 30 minut.Cukinie
Pysznie & Piękniedość tanim markecie z dolnych polek na których zazwyczaj znajdują się najtańsze produkty ukryte przed kupującymi. Produkty : Naleśnik : Mąka, woda. Farsz: Pierwsza warstwa: Ziemniaki, cebula Druga warstwa: pieczarki z półki z przecena lekko czarnawe, koncentrat pomidorowy Trzecia Warstwa: szpinak mrożony. Sos: koncentrat pomidorowy, musztarda, Przyprawy : Sol, czosnek, pieprz, oregano, bazylia. Torcik składa się z 7 naleśników o standardowym rozmiarze patelni(...)użycia jajek i mleka. Każdy naleśnik przekładany jest kolejno od dołu farszem z ziemniaków, w skład którego wchodzą ugotowane ziemniaki wymieszane z surową, drobno pokrojoną cebula. Następnie starte uduszone pieczarki z koncentratem pomidorowym, doprawiamy je bazylią i oregano. Ostatnia warstwa to szpinak z czosnkiem i łyżka margaryny. Kolejne 3 warstwy powtarzają się. Całość polana jest sosem wykonanym z musztardy
Kryzysowa Książka Kucharskaczasu na pewno tak zrobię;) Składniki: 2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę i przesmażone na klarowanym maśle 3 średnie cebule obrane i pokrojone w piórka 300 g pieczarek pokrojonych w talarki 1 czerwona papryka i 1 żółta papryka pokrojona w kostkę połowa papryczki chili pokrojonej w drobniutką kosteczkę 6 kiszonych ogórków pokrojonych w plasterki pół puszki czerwonej fasoli(...)łyżeczka słodkiej czerwonej papryki, 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki, lubczyk, majeranek, vegeta natur 700 ml bulionu warzywnego / ewentualnie wody masło klarowane do smażenia Przygotowanie: na maśle przesmaż pieczarki pokrojone w talarki, połowę chili, paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę oraz kurczaka, przypraw solidnie, wymieszaj; w garnku z bulionem umieść przesmażone na maśle mięso wraz z warzywami, dodaj ogórki, fasolę
Zasmakuj Kuchnizainteresowana kuchnią wegańską i wegetariańską, czyli, że jem więcej w arzyw. O losie, jak człowiek się zmienia na przestrzeni lat. Składniki, na 3 - 4 porcje: opakowanie pieczarek (250g) średniej wielkości cebula czerwona pół papryki pół opakowania świeżego szpinaku, około 300g puszka pomidorów z puszki oliwki czosnek Generalnie jest to jeden z takich przepisów który(...)każdej chwili. Przed rozpoczęciem gotowania wrzucam szpinak na 7 minut do maszyny do gotowania na parze aby nie miał później tyle wody.Na początek kroimy cebulę, paprykę i pieczarki, podsmażamy wszystko na oliwie z oliwek. Przyprawić solą i pieprzem, wycisnąć 3 ząbki czosnku. Gdy wszystko ładnie się zrumieni dodać pomidory i gotować do momentu aż odparuje woda. Doprawić
Delusional Trinewiedziałam ze jest to aż tak banalne. Wiec po raz pierwszy kasza kuskus w moim wydaniu. Składniki na jedną porcję: 1/4 szklanki kaszy kuskus Dwie garści szpinaku 100g pieczarek Pół papryki czerwonej Parmezan Kasze należy wsypać do miseczki i zalać wrząca woda w tej samej ilości co kaszy. Czyli na 1/4 szklanki kaszy używamy 1/4 szklanki wrzątku. Przykrywamy i zostawiamy(...)przykryciem, po około 5 minutach kasza jest już gotowa. Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki z papryka, dodać szpinak i wszystko razem smażyć do odparowania wody. Doprawić sola, pieprzem, słodka papryka i curry. Dodać kuskus wszystko razem wymieszać i przełożyć na talerz. Posypać tartym parmezanem wedle uznania. Gotowe! Szybki obiad, a do tego bardzo zdrowy
Delusional Trinejajek, ale widziałam też przepisy z całymi jajkami, tak też w sumie moi włoscy znajomi robili tą pastę, ale zawsze bez śmietany! Składniki na jedną porcję porcja łososia 100g pieczarek 2 żółtka pół czerwonej cebuli parmezan Ja ugotowałam mojego łososia na parze, ale można też podsmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Na początek należy zacząć gotować makaron, ja wybrałam(...)białek. Do żółtek dodać około 2 łyżek tartego parmezanu i wszystko dobrze wymieszać widelcem. Następnie na rozgrzanej patelni smażymy na oliwie z oliwek cebulę pokrojoną w piórka i pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy łososia i rozdrabniamy go łyżką na patelni. Gdy wszystko jest podsmażone dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia
Delusional TrineSkładniki: FARSZ: 500 g pieczarek 300 g kapusty kiszonej 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe CIASTO: 1 kg mąki 2 szklanki wody 1 jajko 10 łyżek oleju szczypta soli FARSZ Kapustę płuczemy, drobno siekamy i wrzucamy do garnka z zielem i liściem laurowym, zalewamy szklanką wody i gotujemy do miękkości kapusty (może być potrzeba podlewania(...)kapusty). Pieczarki kroimy w malutkie kawałeczki, podsmażamy na masełku - kiedy nam trochę zmiękną solimy i pieprzymy. Smażymy jakieś 10 minut i dorzucamy do naszej kapusty. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia (ja przełożyłam na durszlak żeby odcedzić z nadmiaru wody). CIASTO Wodę należy zagotować. Mąkę przesiać do miski a następnie zrobić w środku dziurę, do której należy wlać wrzącą wodę
Moje-pitraszenieokoło 1 łyżki oleju 3/4 łyżki przyprawy do pizzy szczypta soli około 4 łyżek prażonej cebuli i ketchup do wysmarowania spodu pizzy Farsz może być dowolny – u mnie: pieczarki, ogórek kwaszony, 1/4 czerwonej papryki, kilka plasterków kiełbasy krakowskiej suchej, ser (mozzarella lub żółty) Przygotowanie: W szklance z ciepłą wodą i łyżeczką cukru rozrabiamy drożdże (mieszamy i odstawiamy(...)minut). Następnie na ciasto wysypujemy prażoną cebulę, robimy zygzaki z ketchupu i rozsmarowujemy je po całości. Na wierzch układamy dowolny farsz – u mnie pokrojone w plasterki (wcześniej obrane) pieczarki, pokrojona w kostkę papryka, pokrojoną plastry kiełbasę krakowską, pokrojonego w cienkie plasterki ogórka kwaszonego i kukurydzę. Całość posypujemy startym serem (dużą ilość). Pizze wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika
Słodkie okruszkitatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar(...)kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety z mięsem Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasto korzenne Keks piernikowy Ciasto śnieżny puch z limonką Donaty (donuts) z piekarnika Szwedzkie bułeczki kardamonowe
Kulinarne przygody Gatityłyżka ziół, u mnie bazylia, tymianek i rozmaryn garść krewetek 10 plasterków kiełbasy, u mnie z łosia kulki surowego kebabu szczypta curry 2 łyżki suszonego oregano 250 g smażonych pieczarek 1 duża cebula 200 g żółtego sera rukola Zacznij od ciasta na pizzę. Rozpuść drożdże w wodzie i oliwie. Wsyp mąkę i wymieszaj. Dodaj następnie sól i zagnieć elastyczne ciasto(...)ziołami. Posmaruj placki pomidorowym sosem. Wszystkie pizze obłóż cebulę pokrojoną w cienkie plasterki. Część nadziej kebabem, resztę kiełbasą i krewetkami. Pizze z krewetkami posyp curry. Do mięsnych pizz dodaj pieczarki. Wszystkie pizze posyp utartym serem. Poukładaj pizze na blasze w odstępach. Wstaw do nagrzanego na 225ºC piekarnika na same dno i piecz przez około 10 minut. Upieczone pizze posyp oregano
codojedzeniaziemniaków - 2 łyżki kaszy manny - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 cebule - 2 łyżeczki majeranku i tymianku - 2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka pieprzu - jajko Dodatki: - pomidory - ogórki - pieczarki - zielone pędy dymki - jogurt naturalny Zioła i przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . 1. Ziemniaki ścieramy na wiórki razem z cebulami, dokładamy jajko i wszystkie pozostałe przyprawy, mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju i odsączamy(...)papierowym ręczniku. 2. Placki układamy na tacy, na wierzchu kładziemy przesmażone pieczarki. Warzywa kroimy w kostkę lub w słupki, obficie nakładamy na placki, dodajemy łyżeczkę jogurtu, oprószamy solą, pieprzem oraz posypujemy drobno pokrojoną dymką
Apetyczna babeczkaCiasto: 1,5 szklanki mąki, 100g margaryny, 2 żółtka, 1,5 łyżki śmietany 18%, szczypta soli, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, Tatar śledziowy: 5 śledzi matiasów solonych, 15 sztuk pieczarek marynowanych, 3 ogórki konserwowe, 3 strąki papryki czerwonej marynowanej, 1 pomarańcza, 1/2 cebuli, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz, sok z cytryny. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę łączę z margaryną(...)wylepiam foremki na babeczki. Babeczki piekę około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Tatar śledziowy: Matiasy skrapiam z dwóch stron sokiem z cytryny. Następnie kroję w małą kosteczkę. Pieczarki, ogórki i paprykę odsączam z zalewy i kroję w małą kostkę. Pomarańczę i cebulę obieram i także kroję w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki tatara przekładam do salaterki. Dodaję oliwę oraz
Tradycyjna kuchnia Kasirazu po przygotowaniu ale najlepsze są jak się dobrze przegryzą. składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 kiszone ogórki 1 mała czerwona cebula 1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka tartego chrzanu, u mnie ze słoiczka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Filety śledziowe wcześniej wymoczyć aby pozbyć(...)się słonego smaku. Do miski przełożyć majonez, jogurt, chrzan i musztardę. Dokładnie wymieszać. Ogórki kiszone i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Marynowane pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem. Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki
Monia miesza i gotujekomentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na sałatkę to kliknijcie tutaj -> klik ! Prosta Sałatka z Soczewicą 2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal) Składniki: soczewica 100g pieczarki 250g pietruszka oliwki 25g curry 1/3 łyżeczki kurkuma 1/3 łyżeczki oliwa do smażenia sól i pieprz do smaku Wykonanie: Soczewicę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oliwie smażymy pieczarki
rabarbarowo