sosem czosnkowym albo z sosem BBQ ( i tu muszę się przyznać, że najbardziej smakuje mi ten z paczki, a dokładnie jest to Party Dip Barbecue marki Prymat). Składniki: parówki 6-8 szt. ciasto francuskie 1 op. Ciasto kroję w paski na szerokość ok 1,5-2 cm a parówki na pół. Następnie parówkę owijam ciastem i wstawiam do nagrzanego piekarnika
Kuchnia VikiSałatka ryżowa z parówkami, rzeczą która wyróżnia tą sałatkę jest jej uniwersalność, świetnie się nada na sałatkę do pracy ale również jako element zimnej płyty czy jako dodatek do obiadu ... Składniki : woreczek (100gr) ryżu typu parboiled 4 parówki z dużą zawartością mięsa 4-5 kawałków papryki marynowanej niecała puszka kukurydzy pół pęczka koperku 2 łyżki ulubionego majonezu sól, pieprz Przygotowanie(...)Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i studzimy. Parówki kroimy w cienkie półplasterki a paprykę w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodając poszatkowany koperek, majonez i doprawiając solą i pieprzem. Smacznego
Mechanik w kuchniskładniki: 2 parówki 2 jajka tłuszcz do smażenia sól, pieprz 2 wykałaczki wykonanie: Z parówek usuwamy osłonki. Przecinamy wzdłuż, pozostawiając na jeden koniec (ok. 1,5 cm) nie przecięty. Delikatnie wyginamy końce parówki, formując kształt serc. Końcówki spinamy wykałaczką. Przenosimy na patelnię (możemy chwilkę podgrzać na wodzie), podsmażamy chwilkę na tłuszczu z obu stron. Do każdego „serduszka” wbijamy
Domowy Smak Jedzeniawszystko co uwielbiam, przez co powstają pyszne dania! Dodatkowo zawsze mam świadomość, że podczas jednego posiłku udało mi się skonsumować większość moich ulubionych produktów. Jestem wegetarianką, dlatego nie jem parówek - z tego co pamiętam, zanim nią zostałam, również ich nie jadałam.. Za to przekonałam się do ich wegańskiej wersji ! SKŁADNIKI: 2 wegańskie parówki sojowe kawałek papryki duży pomidor(...)przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, papryka słodka mielona, majeranek, czosnek niedźwiedzi, płatki chili WYKONANIE: warzywa kroimy w kostkę, umieszczamy na patelni podlanej wodą i chwilę dusimy parówki obieramy, kroimy w plasterki, wrzucamy do warzyw - przyprawamy całość mieszamy na patelni i dusimy
healthy dreamsmąki kukurydzianej 90 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 190 g maślanki 1/2 łyżki oleju dodatkowo: ok. 8 parówek 24 szt. wykałaczek tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Mąkę kukurydzianą mieszamy z mąką pszenną, cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu miksujemy jajko z maślanką oraz olejem. Suche(...)składniki miksujemy z mokrymi (najlepiej w wąskim, wysokim naczyniu, gdyż łatwiej będzie w nim maczać parówki). Z parówek usuwamy osłonki, przecieramy je ręcznikiem papierowym i dzielimy każdą na 3 równe części. Następnie nabijamy je na wykałaczki i obtaczamy dokładnie w cieście. Wkładamy do gorącego, głębokiego tłuszczu i smażymy na złoty kolor. Podajemy na ciepło np. z ketchupem, musztardą
Domowy Smak Jedzeniasłyszymy : ” a co ja koza ,żeby sałatą się karmić ? No dobra dla królika mama zrobiła , a co dla nas ? ” Łza w oku się kręci i ..no cóż parówka , ciasto ..i coś się ukręci , nie zdrowego , tuczącego , tłustego , nie dla królika …ach dzieci Składniki : ciasto : 5 szklanek mąki pszennej 1 opakowanie drożdży suszonych ( 7g ) 2 szklanki wody(...)łyżki oleju 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli reszta: 10 cienkich parówek w typie berlinek kawałek startego żółtego sera papier do pieczenia Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski lub najlepiej do maszyny do chleba i wyrabiamy na gładką masę . Wyjmujemy , przekładamy do miski oprószonej mąka i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut . Po tym czasie
Ogrodnik w podróżyParówki w cieście z serem są niesamowicie pyszne i bardzo sycące. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Przysmak kojarzący się nam z dzieciństwem. Składniki: 10 sztuk parówki cielęce lub wieprzowe 2 i 1/2 szklanki mąki 5 dag. drożdży 10 dag. masła 1 jajko 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Na początek rozgrzewamy mleko na małym ogniu, dodajemy(...)minuty, żeby wyrosło. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy ciasto. Na koniec dolewamy rozczyn z drożdży, mleka i cukru. Następnie należy ciasto rozwałkować, pociąć na paski i obwinąć parówki, położyć na blaszkę wyłożonym papierem do pieczenia. Na koniec całość smarujemy przed pieczeniem roztrzepanym jajkiem i posypujemy tarkowanym serem. Pieczemy w 180 stopniach C. 20 minut. Najlepiej smakują z pomidorami
Smaczne Potrawyporze w ogrodzie zazwyczaj mamy wszystko pod ręka i aż żal tego nie wykorzystać Składniki na 8 szt: 8 liści sałaty lodowej – dużych brzegowych 6 jajek 1 średnia parówka podwędzana kawałek świeżej ostrej papryczki ( ja używam całej ale jeśli nie lubicie ostro to dodajcie mniej ) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej pęczek szczypiorku sól do smaku Liście płukamy(...)wystygnięcia . Po tym czasie , obieramy ze skorupek , przekładamy do miski , lekko rozgniatamy , co ułatwi miksowanie . Dodajemy majonez , musztardę , sól , rozcieramy blenderem . Na koniec dodajemy posiekany szczypior , mieszamy łyżką . Parówkę kroimy w paski , papryczkę również . Na liściach sałaty kładziemy łyżkę farszu , kilka pasków parówki , papryki . Wszystko zawijamy jak klasyczne gołąbki . Wkładamy na godzinkę do lodówki , żeby się schłodziły . Można podawać Post
Ogrodnik w podróżymoże zbyt wymyślna, lecz bardzo smaczna (jak na sałatkę przygotowaną z resztek zalegających w lodówce:)). A przy tym cieszy oko bo nie brakuje jej koloru :) Jeśli wolicie wersję bez parówek to śmiało możecie z nich zrezygnować :) Lub zgarnąć z lodówki inne mięsko pozostałe po obiedzie;) Porcja dla 2 osób Składniki: pół torebki ugotowanego ryżu pół brokuła 2 jajka pół papryki(...)łyżka majonezu sól, pieprz sok z cytryny 2 parówki pestki dyni Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy al dente (aby był lekko chrupiący a nie "rozciapkany") i kroimy na mniejsze kawałki . Jajka gotujemy na twardo. Paprykę kroimy w kosteczkę a parówki w plasterki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku
My simple kitchenketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25 g drożdży 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cukru łyżka oleju 200 g mąki oregano, zioła prowansalskie 4 długie parówki Ponadto: jajko, sezam Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją objętość. Do mąki dodajemy(...)zioła i zaczyn z drożdży. Zagniatamy ciasto i wyrabiamy, aż stanie się gładkie, elastyczne. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Z parówek zdejmujemy osłonki i przekrawamy je na pół. Kiedy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 8 części. Każdą z nich formujemy z wałek długości ok 25 cm i owijamy nim parówkę. Bułeczki
e-PrzepisyKulinarneDzisiaj zapraszam na corn-dogi, czyli parówki w cieście z mąki kukurydzianej, smażone w głębokim tłuszczu. Smakują rewelacyjnie, ale uwaga - są baardzo zapychające :) Przepis znalazłam na stronie food52 . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 16 corn dogów (4 porcje): ok. 1-2 l oleju do głębokiego smażenia 140 g mąki kukurydzianej (3/4 szkl.) 185 g mąki pszennej (1 szkl(...)chilli 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy dla koloru (opcjonalnie) pieprz do smaku 1 jajko 400 g maślanki 8 dobrej jakości parówek CZAS PRZYGOTOWANIA: 20-30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W małym garnku rozgrzewamy olej na prawie najwyższej mocy palnika (rozgrzewałam na 7 w skali 1-9). W między czasie przygotowujemy
My Culinary Artdanie nie zajmowało całego dnia w kuchni. Tak się składa, że to danie robi się dosłownie w kilka chwil, a do tego jest bardzo smaczne. Większość dzieciaków uwielbia parówki ( moje na pewno), więc od czasu do czasu je im serwuję, przy okazji robiąc z tego obiad :D Dodatek ryżu sprawia, że mamy pełnowartościowy obiad, a do tego bardzo sycący :) Składniki(...)parówek 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1-2 czerwone papryki 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki kwaśnej śmietany - u mnie 18% sól pieprz papryka słodka mielona papryka ostra mielona szczypta chili 1 łyżeczka natka pietruszki, użyłam suszonej olej do smażenia wywar jarzynowy, tyle by wszystko było przykryte Wykonanie: Cebule i paprykę kroję w kostkę
Bea(u)ty kitchen