wysypujemy na talerz i panierujemy kotlety kolejno- najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w płatkach smażymy na złoty kolor. Smacznego! P.S Płatki migdałowe możemy zastąpić mielonymi orzechami włoskimi lub sezamem
Luźna KuchniaSkładniki: 10 dkg orzechów włoskich 10 dkg migdałów 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 kg mielonego twarogu 3 dkg drożdży 2 łyżki mleka 1 szkl cukru pudru 7 jajek cukier waniliowy 10 dkg masła Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy na puszystą masę z cukrem i masłem, drożdże rozcieramy w mleku z łyżką cukru. Z białek ubijamy pianę. Jedno możemy
Luźna Kuchniapowidłami śliwkowymi. Czekoladę gorzką oraz karmelową łamiemy i roztapiamy w kąpieli wodnej, każdą osobno, dodajemy po łyżce masła i odrobinie mleka. Polewamy pierniki zalotną falą czekoladowo- karmellovą i dekorujemy orzechami:) P.S Piernik pieczemy na około miesiąc przed świętami:) Smacznego
Luźna Kuchniaolejek i mieszamy. Mielone migdały mieszamy z przesianą mąką i dodajemy do masła. Mieszamy dokładnie, zagniatamy ciasto i chłodzimy pół godzinki w lodówce. Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 12-15 minut. Po upieczeniu posypujemy z wierzchu cukrem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimaślany (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) Składniki na domową masę cukrową +barwniki spożywcze (opcjonalnie) Babeczki przygotowujemy według przepisu. Możemy do nich według uznania dodać ulubione składniki: czekoladę, orzechy, bakalie czy draże. Cza,s kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na zrobienie kremu. Krem maślany najlepiej nadaje się do przyczepiania ozdób z masy cukrowej, bo po pewnym czasie
Ciastkozercykurczaka. Doprawiamy sosami sojowym i rybnym, solą (ostrożnie), pieprzem, dorzucamy pędy bambusa i trzymamy na ogniu jeszcze 4 min. Skrapiamy sokiem z cytryny. Zestawiamy z ognia dorzucamy kiełki, orzechy i kolendrę. Podajemy i puchniemy z dumy Smacznego Post Walentynki i męskie gotowanie. Kurczak na modłę azjatycką pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenłyżki kakao 3/4 słoika powideł śliwkowych (słoik 200ml) 2-3 łyżki miodu 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej olejek migdałowy kilka kropel bakalie: skórka pomarańczowa, orzechy, migdały i rodzinki WYKONANIE: mak zaparzyć i zostawić na 12 godz. po czym zmielić na najmniejszych oczkach 3 razy białka ubić z cukrem, dodać żółtka ciągle ubijając masło roztopić, dodać miód
Kuchnia Beatysałatkę z selera naciowego. Trochę ją zmodyfikowałam i myślę, że każdemu rozpieści podniebienie! SKŁADNIKI: seler naciowy młoda mozzarella kilka pomidorków koktajlowych 1 średnia cebula czerwona kilka orzechów włoskich, ja dodałam pistacje prażone pierś z drobiu około 300gr. trochę vegety, ewentualnie pieprz, sól do smaku SOS: sok z limonki, cytryny, mandarynki oliwa z oliwek łyżka musztardy np. dijon
Kuchnia Beatypłaskie łyżki cukru ½ płaskiej łyżeczki soli A dodatkowo jedno rozbełtane jajo do posmarowania rogali i sezam do posypania Ja posmarowałam rozcięte rogaliki dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym z dodatkiem jabłka ORZECH Do kubka wsypać drożdże z łyżeczką cukru i mąki, dodać jogurt.Następnie wlać lekko ciepłe mleko około 4 łyżek i jogurt. Wymieszaj i odstaw na około 15 minut .Powstanie zaczyn
Z Kuchni Do Kuchniwłoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jarzynowa Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej
Moja smaczna kuchniaSurowa gryczanka z bananem i winogronami ~ Składniki: 60g kaszy gryczanej niepalonej 1/4 szklanki mleka/maślanki/jogurtu/kefiru 5g świeżo mielonego siemienia lnianego 1 dojrzały banan + dowolne dodatki np. owoce i orzechy Kaszę gryczaną zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc. Rano odlewamy wodę i miksujemy kaszę z resztą składników. Jeśli krem ma być bardzo gęsty to nie dodajemy mleka/maślanki/jogurtu/kefiru
Kuchenny Skrawek Niebażytniej) wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną. Wetrzyj masło opuszkami palców do mieszaniny z mąki, a następnie dosyp cukru i przemieszaj całość palcami, aby pozbyć się wszystkich grudek.Dodaj orzechy i wymieszaj. Na środku masy zrób wgłębienie. Wbij jajo do miski, wmieszaj do nich jogurt i olej rzepakowy. Mieszaninę wlej razem z rozgniecionymi bananami do wgłębienia. Wymieszaj wszystko krótki
Kredowe Menuręczniku papierowym a następnie polewamy gęstym lukrem, u mnie wymieszanym e skórka pomarańczową z cykaty. Weekend minął w zawrotnym tempie. Szczególnie sobota była intensywna! Razem z Brownie z orzechami i wiśniami odwiedziliśmy Wujka Olka w nowym mieszkaniu, potem moją babcię czyli Prabcię jak mówią dzieciaki. Istny maraton! Wróciliśmy dopiero ok 20ej śpiący i zmęczeni. Dzień zaczął się jednak
Dzieje kuchennej Wiewióryjuż robiłam podobny omlet . Był smażony z całych jajek i zamiast pomidora miał kukurydzę. Poza tym warzywa były w miejszej ilości. A ponieważ robiłam wczoraj ciasteczka z bezą i orzechami i zostały mi białka (do ciasteczek potrzebowałam 7 żółtek i tylko dwa białka), to wykorzystałam 5 pozostałych białek do zrobienia śniadania. Powstał omlet ziołowy z warzywami bogaty w białko
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsera w wiaderku 4 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka cynamonu 200 gramów cukru 100 gramów czekolady z orzechami Masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika wymieszać. Powstaje kruszonka Dodać dwa jajka i zagnieść ciasto Owinąć w folię spożywczą i schłodzić 30 minut w lodówce Nastawić piecyk
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com