z orzechami - 5000 przepisów (strona:219/334)

Tort makowy z kremem rumowym 212

przekładamy niewielką ilością kremu, tak by warstwy ciasta zlepiły się razem. Wierzch i boki tortu pokrywamy również niewielką ilością kremu. Boki tortu można obsypać kokosem, a wierzch udekorować rodzynkami, orzechami   i kokosem, lub obsypać kolorowymi posypkami. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Kraków, zimowy obiad wegański V 226

Pysznie, niedrogo i nie trzeba długo czekać! Na zdj.: zupa pasternakowo-ziemniaczana, sambal, gulasz z seitanem i lassi. Masala dosa - placek ziemniaczany z ziemniaczanym nadzieniem i sosem z orzechów ziemnych. Niebo w gębie. Momo bar  serwuje kuchnię indyjską - ul. Dietla 49. Pyszna kawa i genialny wystrój - Les Coloreurs Cafe , ul. Estery 10. Kładka Ojca Bernadka Miejsce, gdzie można kupić

Qlinarnie i Qlinarnie
Jabłko z bakaliami 141

miseczkach,  ale odświętnie można pokusić się na  przygotowannie go w sposób nieco odmienny ...... Składniki: /2 porcje/ 2 jabłka po 2 łyżki  grubo pokrojonych bakalii /migdały, orzechy włoskie, / rodzynek, żurawiny. 2 łyżki miodu sok z 1 pomarańczy  Po ¼  łyżeczki cynamonu,  mielonych gożdzików, imbiru i  kardamonu Wykonanie:  Jabłka umyć i wydrążyć  miąższ

Zakamarki mojej kuchni
jabłka nadziane bakaliami 167

kolacji. Świetnie sprawdzi się jako deser. Zdrowe i pożywne! Nabite bakaliami w zalewie miodowo – cytrynowej z cynamonem. Dla mnie super! SKŁADNIKI 4 szt. dużych jabłek 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych 3 łyżki posiekanych migdałów 8 szt. pokrojonych śliwek suszonych łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki rodzynek łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny cynamon PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzać

zabawa smakiem
Make cooking easier - książka inna niż wszystkie 178

brzoskwiniowym - domowe gofry z truskawkami - jajecznica z twarogiem i kminkiem Obiady: - knedle ze śliwkami i cynamonem - placuszki z cukinii ze szparagami - domowe lasagne z mozzarellą Desery: - krucha tarta z orzechami włoskimi - puszyste serniczki cytrynowe na zimno - czekoladowy pudding Przepisy z tej książki może przygotować w domu każdy. Nie wymagają specjalnych umiejętności ani specjalistycznego sprzętu. To książka, która nie tylko poszerzy

Szefowa kuchni
Muffinki sowy :) 135

proszku do pieczenia 150 g gorzkiej czekolady 100 ml zagęszczonego mleka Ciasteczka typu oreo, lub markizy z białym nadzieniem Kolorowe draże (np. m&m  lub kamyczki z orzechami) Przygotowanie:  Do miski wrzucamy 200 g masła, mąkę, kakao, 200g cukru, mleko oraz jajka i wyrabiamy mikserem na gładką masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy w piekarniku

W kuchennej krainie
Brownie z cukinią 135

wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Nagrzać piekarnik do 175 stopni i piec ok. 30 - 40 min. Wystudzić i kroić. Można dodatkowo polać z góry czekoladą i posypać orzechami włoskimi. Smacznego

pink envelope
Chlebek bananowy 154

przepis na prosty chlebek, od którego nie będziecie mogli się oderwać lub będziecie wyrywać go sobie z rąk ;) Szybki i nieskomplikowany, otwarty na dodatki z orzechów, kawałków czekolady lub innych owoców. Pomysł ja wniosłam do kuchni, wykonanie tego chlebka, należało do siostry. To co, może na niedzielę zapraszam do Nas na słodkie śniadanie? ;) Składniki 3 dojrzałe, rozgniecione banany 2 szklanki

pink envelope
Makaron z pesto i cukinią 161

cukinię. Zostawiam Wam kuszące pesto i zbieram siły na  ogarnięcie walizki, która ciągle czeka na rozpakowanie w pokoju ;) Składniki 2 garście listków bazylii 1 ząbek czosnku 3 łyżki orzechów nerkowca (zarumienionych na suchej patelni) 2 łyżki startego parmezanu 70 ml oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Dodatkowo 1 duża cukinia 250 g makaronu spaghetti łyżka masła Sposób przygotowania

pink envelope
Maślane ciasteczka - bałwanki 154

cukrem na puszystą masę. Dodać proszek do pieczenia, mleko, sól, jajko i wymieszać do połączenia się składników. Na sam koniec wsypać mąkę i zmiksować. Z masy wyrabiać kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (zachowując duże odstępy pomiędzy nimi) i lekko je spłaszczyć. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Piec ok. 10 minut.(do złotego koloru). Ciasteczka

pink envelope
Muffinki z kremem czekoladowym 146

zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy jak beton, mogłabym nim orzechy rozłupać albo połamać zęby. Kolejne próby przyniosły ubity, jajeczny placek, który nawet nie urósł o 1 mm. Podobno kiedy jest burza nie należy brać się za pieczenie biszkoptu. Szkoda

pink envelope
AMERICAN COOKIES – KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 255

ciastka wypełnione po brzegi czekoladą. W smaku przypominają nasze ” pieguski „. Idealne zarówno na słodką przekąskę , jak i np, drugie śniadanie w szkole. Czekoladę śmiało można zastąpić posiekanymi orzechami – włoskimi … ziemnymi … rodzynkami , żurawiną albo innymi ulubionymi bakaliami. Robi się je niesamowicie szybko i tak samo szybko znikają! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 15-20 sztuk ) * masło

Ostra na Słodko
Wzywamy naturalne posiłki 193

robala albo dwa. Ptaki przyciągniemy na przykład umieszczając budki lęgowe na drzewach- oczywiście poza zasięgiem kocich pazurów. Regularne ptasie wizyty zapewnimy sobie również umieszczając w bezpiecznych miejscach pożywienie- pokruszone orzechy, nasiona czy suszone owoce. Niektóre owoce na krzewach przyciągają też wiele ptaków- u nas na przykład dużo stołuje się na kruszynie. Na koniec zaprośmy też owady. W zarośniętym miejscu

les mirabelles
Rogaliki z różą mamy Majki 160

będą takie smaczne (nadzienie zdominuje łagodny smak drożdżowego ciasta). Zwijamy rogaliki, układamy na blasze wyłożonej papierem (nie za blisko bo trochę rosną), smarujemy białkiem i posypujemy grubym cukrem, orzechami lub kokosem. Pieczemy około 15 minut, aż będą złote. Smacznego

les mirabelles
Dziś są bloga urodziiiiiny! 148

nasienne, czekając w bloczkach startowych na rozpoczęcie wiosny:) DEKADENCKIE MUFFINY Z MARCEPANEM, MALINAMI I RÓŻANĄ KRUSZONKĄ   Na kruszonkę 50g masła 100g cukru 1/4 szklanki grubo posiekanych i podprażonych orzechów nerkowca 1/2 szklanki płatków owsianych szczypta soli 1 łyżka konfitury z płatków róż Na muffiny 40g masła 100g masy marcepanowej 300g maki 150g cukru   2 łyżeczki proszku do pieczenia

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania