z orzechami - 5000 przepisów (strona:170/334)

Serek waniliowy 90

smak). Do podania polecam dodać na wierzch powidła śliwkowe lub mus jabłkowy. Świetna alternatywa dla wegan, osób nietolerujących laktozy lub po prostu ludzi lubiących smaczne i zdrowe jedzenie. Składniki: Orzechy nerkowca – 40g Kasza jaglana – 60g Syrop klonowy – 60g Wanilia sproszkowana – 2 łyżeczki (można użyć wanilii w laskach) Cynamon – 1/2 łyżeczki Płatki drożdżowe – 1 łyżka

Blendman
Orkiszowe, pełnoziarniste ciasto drożdżowe z kruszonką 167

ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 3 części. Kruszonka: 1,5-2 szklanki płatków owsianych (zmielić w blenderze) lub gotowej mąki owsianej 4-5 łyżek mielonych orzechów włoskich 1 czubiata łyżeczka domowego masła orzechowego 3-4 łyżki ksylitolu (można dodać więcej lub mniej, najlepiej próbując kruszonki) 1/3 łyżeczki sproszkowanego ekstraktu ze stewii 20 g masła 20 g oleju

FitKot
Mintaj w warzywnym sosie 203

mintaja 1 jajko Bułka tarta do panierki 4 marchewki 1/4 selera 1 korzeń pietruszki 2 cebule 0,5 szklanki wody 3 kiszone ogórki 2 papryki konserwowe marynowane Orzech  (klik) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, pieprz, cukier, lubczyk Rybę rozmrażamy. Kroimy ją na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

VioletoweKucharzenie
Budyniowiec na ciasteczkach 167

Jest to ciasto bez pieczenia, budyniowy przysmak. Warstwa pierwsza – ciastka pokruszyć, masło roztopić dodać czekoladę, podgrzewać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Dodać kakao, rodzynki, orzechy pokruszone ciastka i dżem, dokładnie wszystko wymieszać. Rozłożyć masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę lekko przygnieść i wstawić do lodówki na godzinę. Warstwa druga – ugotować budyń z dwóch paczek. Odstawić

Kuchnia Pokoleń
Szybki kurczak w glazurze z masła orzechowego i pomarańczy / Easy peanut orange chicken 230

kurczaka w stylu tajskim. Najpierw obsmażony w aromatycznej mieszance przypraw, a następnie zapiekany w przepysznej glazurze z masła orzechowego, pomarańczy i chilli, a na koniec podany z prażonymi orzechami ziemnymi – rewelacja! Polecam wszystkim zapracowanym, a lubiącym dobrze i smacznie zjeść. Zapraszam:) Scroll down for recipe in English Szybki kurczak w glazurze z masła orzechowego i pomarańczy (4-6 porcji

karmelowy
Sernik Snickers 1123

chłodne miejsce. Żeby sernik lepiej się kroił, orzeszki można trochę posiekać. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Serniki pieczone Tagged: czekolada , herbatniki , kajmak , kremówka , masło orzechowe , orzechy ziemne , twaróg

https:KKuchniaMniam
Makowiec zawijany 157

kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru 1/3 łyżeczki soli Masa makowa: 400 g maku zmielonego 150 g masła 3/4 szkl płynnego miodu 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 100 g posiekanych orzechów, np. włoskich 100 g posiekanych migdałów 100 g rodzynek 2 łyżki ekstraktu migdałowego ½ szkl cukru 4 żółtka 6 białek 1/3 łyżeczki soli Lukier mandarynkowy: 1 szkl cukru pudru

Nastoletnie Wypiekanie
Batoniki daktylowe 201

miód lub syrop klonowy) 50 g płatków owsianych 50 g płatków orkiszowych 30 g płatków jaglanych  2 łyżki otrębów żytnich 3-4 łyżki łuskanego słonecznika 8-10 szt. orzechów włoskich Przygotowanie: Daktyle razem z syropem lub miodem mielimy na gładką masę przy pomocy blendera.  Dodajemy resztę składników i miksujemy razem przez chwilę (przez to płatki i bakalie też

bistro mama
Torcik porzeczkowy z bezą! 127

orzechowy, a wierzch stanowi niezastąpiona, zawsze pyszna beza. Składniki na ciasto: 205g mąki pszennej 105g cukru pudru 1 małe jajko 2 żółtka 105g masła w temperaturze pokojowej 40g mielonych orzechów włoskich Składniki na nadzienie: 250g czerwonej porzeczki, przesypanej mąką ziemniaczaną Składniki na bezę: 3 białka 150g cukru pudru Sposób wykonania: W misce dokładnie ugnieść składniki na ciasto i wstawić

Kuchnia Pani Wiosny
Kruche rogaliki... 141

trochę wolnego czasu. Ich smak i świeżość utrzymuje się bardzo długo, dlatego można je bez problemu przechowywać. Składniki na ciasto: 100g mąki pszennej 250g cukru pudru 125g mielonych orzechów włoskich 125g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób wykonania: Wszystkie składniki razem ugniatamy w misce. Wypełniamy foremki małą ilością ciasta, gdyż rogaliki szybko urosną podczas pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni

Kuchnia Pani Wiosny
Ciasto daktylowe z kremem arachidowym i granatem 119

przesady. Posypujecie pestkami granatu i kakao. Zróbcie je kiedyś dla siebie. Albo dla kogoś. Na przykład na pierwszą randkę. Chociaż może nie, bo jeśli absztyfikant będzie uczulony na orzechy… To dopiero byłby stres! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Zagubiona szarlotka 140

włożyć do lodówki. Nadzienie: * 1 kg jabłek pokroić na ósemki i podsmażyć chwilkę - nie dopuścić do przekształcenia w dżem :-). * 10 dag cukru (opcjonalnie - ja nie dodawałam) Kruszonka: * 10 dag orzechów włoskich * 10 dag cukru * 5 dag płatków owsianych * 2 łyżki pokruszonych herbatników * esencja waniliowa * 10 dag masła Do dzieła!!! Dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia wylepić ciastem i delikatnie podpiec

sierotka maRysia w kuchni
Krem z dyni 111

Składniki: około 1,5 -2 kg dyni 1 cebula - sól i pieprz -do smaku 3 łyżki śmietany - orzechy - szczypiorek - 100 g kiełbasy tartym serem - 2-2, 5 szkl.mleka kokosowego dodatkowo ziarno kolendry,uprażone na 2-3 łyżkach oleju... Wykonanie Dynie obrać ,usunąć pestki i pokroić w kostkę . W rondlu podsmażyć cebulę w odrobiną masła i dodać dynię. Wlać trochę wody

w mojej kuchni
Sałatka z tuńczykiem, ryżem i orzechami 149

Przepyszna sałatka z tuńczykiem, kwaśną żurawiną i chrupiącymi orzechami która równe dobrze sprawdzi się jako przystawka ale też jako znakomita pasta na chleb. Wystarczy, że dodamy do niej starty żółty ser i zapieczemy na chlebku... otrzymamy wspaniałą grzankę z ciągnącym serem ;) Składniki: 100g brązowego ryżu puszka tuńczyka w sosie własnym średnia czerwona cebulka 1/2 szklanki

Pyry na Gaz
TRDELNIK ( Kürtőskalács , kürtős kalács )- słowackie ciasto kominowe 168

wałka mocno parują, wręcz bucha z nich para ! Świeżutkie Trdelniki są miękkie i bardzo delikatne w środku, a chrupiące z zewnątrz. Niesamowicie pachną cynamonem! Możecie je dodatkowo obsypać posiekanymi orzechami, migdałami … albo po upieczeniu oblać pyszną mleczną czekoladą ;) Polecam! Warto spróbować! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 300 g * mleko – 120 ml * świeże drożdże – 20 g * cukier

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania