Składniki: bób 1/2 kg, masło 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka, sól czosnkowa - do smaku bób opłukać i ugotować do miękkości bez soli - nie będzie twardy gdy jest już ugotowany to wodę odlać z garnka i do bobu dać masło, paprykę ostrą, koperek i sól czosnkową do smaku wszystko w garnku zamieszać i bób jest
W Mojej Kuchni Lubięserca drobiowe 60 dag, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, kalafior 1 mniejszy, fasolka szparagowa 25 dag, ziemniaki młode 8 sztuk, kucharek SMAK WIOSNY 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka zagotować w niedużej ilości wody i po zagotowaniu wylać na sito i opłukać serca teraz wlać 4 litry wody do garnka, dodać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: udka kurczaka 2 większe, sól wędzona Royal Brand 1,5 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, woda 1 szklanka umyte i osuszone udka natrzeć solą wędzoną i ostawić do lodówki na 30 minut na gorącym oleju zrumienić udka z każdej strony, posypać papryką dodać ćwiartki cebuli, ząbki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: marchew 4 sztuki, seler korzeniowy 1 mały, pietruszka gotowana 2 sztuki, ziemniaki ugotowane 8 sztuk, groszek konserwowy 1 puszka, ogórek kiszony 4 sztuki, sól 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, majonez light 180 ml, matiasy 8 sztuk marchew, pietruszkę, seler ugotować i wystudzone pokroić w kosteczkę ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzone obrać i pokroić w kosteczkę
W Mojej Kuchni Lubięmasło do smażenia 1 łyżeczka, pierś z kurczaka 1 podwójna, panierka do kurczaka prymat - ile potrzeba, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, jajka sadzone 2 sztuki, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, natka pietruszki - ile potrzeba ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić szpinak świeży sparzyć na sitku, boczek wędzony zrumienić na maśle i dodać szpinak, doprawić sola czosnkową
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: botwinka 4 pęczki, buraki czerwone 4 sztuki, woda 5 litrów, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek SMAK WIOSNY 2 łyżki, ocet jabłkowy 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, koperek 1 pęczek, śmietana 18 proc - ile potrzeba, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, masło 1/4 kostki liście botwinki z łodyżkami dobrze wypłukać, pokroić
W Mojej Kuchni Lubięlaurowe 2 sztuki, cukier 2 łyżki, kiełbasa wiejska 6 sztuk, cebula 1 sztuka, smalec 1 łyżka, ząbki czosnku 4 sztuki, koncentrat pomidorowy 200 gram, kucharek - do smaku, pieprz czarny mielony - do smaku, majeranek 2 łyżki, mięso wieprzowe 30 dag fasolę jasia zalać na całą noc zimną wodą i przed gotowaniem wodę tę odlać fasolę w garnku zalać odpowiednią ilością
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: makrela wędzona 1 większa, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, ząbki czosnku 2 sztuki, cebula 1 mała, pomidory 1 większy, natka pietruszki 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 4 łyżki świeżą makrelę wędzoną dokładnie obrać z ości i widelcem pognieść dodać obrane jajka przetarte przez kratkę do jajek dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek, pomidor
W Mojej Kuchni Lubięfasolka szparagowa 30 dag, ziemniaki 4 sztuki, kucharek 3 łyżeczki, koncentrat z buraków 1/2 szklanki, majeranek 1 łyżka, jajka ugotowane na twardo - ile potrzeba, koperek 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony - do smaku ładny kawałek szpondra wołowego opłukać, zagotować w niedużej ilości wody i wodę odlać, wlać teraz odpowiednią ilość wody i zagotować wsypać ziele i liście i gotować
W Mojej Kuchni LubięBartolli Extra Virgine 4 łyżki, kostki rosołowe Knorr z czosnkiem i pietruszką 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ziemniaki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, pieczarki 8 sztuk, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka kostkę Knorr rozetrzeć w oliwie Bertolli i natrzeć dobrze umyte udka kurczaka - schować do lodówki na całą noc w rondlu rozgrzać olej i zrumienić udka z każdej
W Mojej Kuchni Lubiępodwójna, oliwa z oliwek Bartolli Extra Virgine 4 łyżki, kostki rosołowe Knorr z czosnkiem i pietruszką 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, buraczkiugotowane6 sztuk, cebula 1 sztuka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sól do smaku, cukier 1 łyżka, ocet winny 1 łyżka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mąką pszenna 1 łyżka kostkę Knorr rozetrzeć w oliwie Bertolli i natrzeć dobrze umytą
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: farsz: - w opisie, bakłażan 2 sztuki, pomidory 3 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, ser żółty morski 15 dag, woda 1/2 szklanki FARSZ DO GOŁĄBKÓW: ryż-jajka-mięso mielone z łopatki-papryka ostra-czosnek-kucharek - składniki w ilości wg uznania wszystko dobrze wymieszać pomidory sparzone rozdrobnić razem ze skórką i natką pietruszki bakłażany przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pomidory 6 sztuk, natka pietruszki 1 pęczek, ząbki czosnku 4 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżka, olej rzepakowy 2 łyżki, fasolka szparagowa 1/2 kg ugotować w osolonej wodzie na "al dente" z 15 minut fasolkę szparagową, użyłam żółtej umyte miękkie pomidory zmiksować ze skórką z czosnkiem, natką pietruszki do rondla dać olej, dodać pesto, cukier
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kasza jęczmienna średnia 1 szklanka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso gulaszowe z indyka 30 dag, cebula 1 sztuka, pieczarki 40 dag, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, papryka żółta 5 większe, olej 2 łyżki na gorącym oleju podsmażyć mięso gulaszowe z indyka pokrojone na małe kawałki razem z pokrojoną w kostkę cebulą
W Mojej Kuchni Lubię