godzinie przełożyć do niej mięso, dodać przecier pomidorowy i zioła. Gotowac razem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i fasoli. Doprawić do smaku solą i mielonym pieprzem.Smaczego!:)*wpis zawiera lokowanie produktu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałabulionu drobiowego lub warzywnego 2 kromki chleba (np. razowego, na zakwasie, z ziarnami) 4 łyżki startego sera gruyère 3 łyżki oliwy z oliwek kilka gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz Kromki chleba pieczemy w tosterze. Można też podpiec je w piekarniku. Po ostygnięciu kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek
My Chcemy JeśćInna wersja popularnych gołąbków i zdecydowanie inny smak. Składniki: - 1/2 kg mielonej łopatki - 15 dkg ugotowanego na sypko ryżu - 1/4 małej kapusty - 3-5 skórek z kurczaka - sól, pieprz naturalny i ziołowy - słodka papryka - czosnek niedźwiedzi Kapustę sparzamy przez chwilę w bulionie warzywnym i odsączamy. Skórki przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż
Maminek kulinarnyjednyj nazwie sie znojdōm 2 przeciwstawne wyrazy, to je oksymorōn; rechtory 5 bydōm 6 zachwycōne De lux tak po prołwdzie 7 to je ta zōłza, a jak jeszcze bydziecie mieli dō ni świyże pozimki, 8 to take śniołdanie straci sie, nim zdōnżycie dopić Wasza kawa. Co potrza? 3 stare b ōłki abo jak to niyftorzi gołdajōm: żymły (jak byjście mieli
Chop w kuchniRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} pulpety (9 sztuk) składniki na 4 porcje 450 g mięsa mielonego drobiowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki kolendry ¾ łyżeczki kminu rzymskiego ¼ łyżeczki ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku 3 łyżki otrąb pszennych
Fabryka pomysłówsalsą. Tego trzeba spróbować. Ale żeby spróbować wcale nie trzeba jechać do Turcji, wystarczy trzymać się mojego prostego przepisu na przygotowanie tego pysznego dania. Do przygotowania dania użyłem: 400 mielonej wołowiny, 400 gram mąki pszennej (typ 450), 4 łyżek oliwy, 25 gram świeżych drożdży, 2 pomidorów, 1/2 zielonej papryki, 1/2 czerwonej papryki, 2 czerwonych cebul, 2 ząbków czosnku
Wyprawy kulinarnelodówki najlepiej na całą noc . Następnego dnia obieramy ziemniaki i cebulę , ziemniaki kroimy na kawałki takie same jak wcześniej kurczaka , cebulkę siekamy drobno . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , wrzucamy mieloną paprykę , mieszanki przypraw , cebulę i ziemniaki , smażymy krótką chwilę , mieszając żeby się nie przypaliło ( około 5-6 minut ) . Następnie dorzucamy kurczaka, solimy , zmniejszamy ogień , przykrywamy pokrywką i dusimy
Ogrodnik w podróżyskrobi ziemniaczanej 200 g miodu gryczanego 125 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka mielonych goździków Sypkie produkty wsypać do miski, wymieszać. Na środku zrobić zagłębienie, wlać miód, wrzucić roztrzepane jajko oraz pokrojone na małe kawałeczki masło. Wyrobić dobrze ciasto. Jeśli będzie się kleiło do rąk
maniapieczeniaszklanki, masło lub margaryna 8 dag, mąka krupczatka 1,1/4 szklanki, proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki, wiśnie bez pestek 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 łyżka czubata, orzechy laskowe mielone Beach Flower-BACKMIT 5 łyżeczek mąkę krupczatkę, jajko, cukier, zimną palmę, proszek do pieczenia mikserem utrzeć jak na kruszonkę foremka żaroodporna do tart 17 cm - 3/4 ciasta dać do foremki
W Mojej Kuchni Lubięłyżki soku z cytryny 1 pełna łyżeczka pieprzu pomarańczowego* siekany szczypiorek i natka do dekoracji szczypta gałki muszkatołowej 1 płaska łyżka vegety- ewentualnie; ja mam własnej produkcji z mielonych suszonych warzyw, ziół i kurkumy - przepis niedługo! ;) * w skład przyprawy "pieprz pomarańczowy" wchodzi: wysuszona i zmielona skórka pomarańczowa (50%), pieprz biały (20%), lubczyk (20%) i pieprz czarny
Kuchnia PrezydentowejSkładniki (na 4 porcje): 4 jajka ugotowane na twardo i ładnie przekrojone wzdłuż na połówki 2 nieduże plastry łososia wędzonego lub marynowanego ( gravlax ) - posiekane 1 łyżka kremowego serka lub mielonego twarożku 1 łyżka dobrego, gęstego majonezu 4 łyżki siekanego, świeżego koperku 1 łyżka soku z cytryny sól, biały pieprz do smaku koperek i pomidorki koktajlowe do dekoracji
Kuchnia Prezydentowejaromatyczna 4-7 goździków (w zależności, jaki stopień natężenia goździkowego aromatu lubicie, ale zapewniam, że przy 7 aromat jest i tak ledwo wyczuwalny sól, czarny pieprz (najlepiej grubo mielony) woda do podlewania mięsa, najlepiej przefitrowana 1. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Oczyszczamy z błon, ścięgien, kroimy w dużą kostkę (ok. 2x2 cm) lub kawałki. 2. W szerokim garnku
Kuchnia PrezydentowejCiąg dalszy eksperymentów:) Kopytka z bobu z sosem mięsnym SKŁADNIKI: 0,5 kg bobu mąka pszenna zielona pietruszka mięso mielone pomidory z puszki śmietana sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Gdy już ostygnie obrać z łupinek i dobrze zmielić lub ugnieść. Dodać mąkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Ugniatać ciasto tak długo by już
MarciochaKucharzysernika: - 200 g mąki - 100 g masła - 80 g cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao Składniki na masę kawowo-śmietankową: - 1 kg sera białego mielonego - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki oleju - 2 jajka - 4 żółtka - 1 opakowanie budyniu śmietankowego - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Składniki na piankę: - 4 białka - 1 szklanka cukru
Kuchenne WariacjeSkładniki: 1/2 główki średniej młodej kapusty 1/2 szklanki pokrojonej natki pietruszki sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżka octu jabłkowego 4 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz sól (u mnie 1/2 łyżeczki) młoda kapusta sos surówka Przygotowanie: Kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Natkę pietruszki drobno pokroić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać (do rozpuszczenia się miodu), dodać
Kuchcik gotuje