z kremem budyniowym - 1000 przepisów (strona:44/67)

Ciasto z bananem 807

Propozycja dla wszystkich milosnikow bananów :) Mięciutki kakaowy spod, banany pokryte masa budyniowa to rozkosz dla podniebienia. Bardzo ladnie się prezentuje i szczególnie polecam na wszelakie uroczystości

Słodkości i nie tylko
Ptysie 181

kostki margaryny-szklanka mąki pszennej-5 jajek Składniki na krem:-budyń o dowolnym smaku-1,5 szklanki mleka-kostka margaryny-szklanka cukru pudru-łyżka soku z cytryny   Wodę z tłuszczem zagotowujemy.Do wrzątku dosypujemy mąkę i dokładnie mieszamy.Odstawiamy do wystudzenia.    Proszek budyniowy mieszamy w 1/2 szklanki mleka.      Zagotowujemy szklankę mleka i dolewamy wymieszany(...)cytryny.Miksujemy do uzyskania puszystej masy.   Gotowe ciastka zdejmujemy z blaszki.Po kilku minutach będą wystudzone.   Ostrym nożem odcinamy górę ciastek.   Spody ciastek wypełniamy kremem i przykrywamy odciętymi częściami.   Możemy udekorować płynną czekoladą.Z podanej porcji składników otrzymamy ok. 18 szt. rewelacyjnych ptysi.Smacznego

Maminek kulinarny
Ciasto marchewkowe 482

jogurtu naturalnego 1 szklanka cukru 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2,5 łyżeczki cynamonu *na krem jasny: 300 g śmietany 30% 200 g serka waniliowego cukier puder do smaku *na krem pomarańczowy: 1 galaretka pomarańczowa 1 budyń śmietankowy pół litra soku marchewkowo-bananowego (np. Kubuś) * dekoracja: kilkanaście pasków marchewki (zrobionych przy pomocy obieraczki), sparzonych wrzątkiem Przygotowanie: Obydwa rodzaje mąki wymieszałam, dodając(...)garnka o podgrzałam, a w 200 ml soku rozrobiłam budyń. Gdy sok zaczął się gotować wlałam miksturę budyniową i mieszając gotowałam przez 2 minuty do zgęstnienia. Zdjęłam masę z ognia, dodałam opakowanie galaretki i wymieszałam dokładnie, aż galaretka się rozpuściła. Krem wystudziłam i chłodny wyłożyłam na wierzch ciasta. Ostawiłam do stężenia. Pokrojone ciasto dekorowałam wstążkami marchewkowymi

Kulinarny Pamiętnik
Karpatka - masa budyniowa + galaretka 359

KARPATKA  czyli pyszne ciasto parzone przełożone masą budyniową i kostkami galaretki wiśniowej , która ożywia masę. Na blogu można znaleźć też karpatkę z masą cytrynowa i karpatkę z kremem czekoladowo - waniliowym  . Zapraszam do wypróbowania. Ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ( opcjonalnie) 4 jajka Zagotować wodę z margaryną, wsypać do niej

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort chałwowy i pierwsze urodziny bloga 180

praca i oczywiście moje małe pociechy Takim małym symbolem na zakończenie pierwszego roku blogowania jest tort chałwowy. Ja oczywiście jak to ja pierwszy kawałek spróbowałam zaraz po przełożeniu ciasta kremem, ale stanowczo jest bardzo pyszny po nocnym chłodzeniu się w lodówce. Bardzo słodki, pyszny. Składniki na tortownicę 20 cm: - 6 jajek; - 2 szklanki mleka; - 1/2 szklanki mąki pszennej+2łyżki(...)cukrem wanilinowym. Masę rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka i wlać do gotującego mleka. Mieszać do zgęstnienia. Masę budyniową wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce budyniu i pokruszoną chałwę. Płaty biszkoptu nasączyć herbatą, wyłożyć połowę konfitury wiśniowej i połowę kremu. Przykryć kolejnym płatem, wyłożyć resztę konfitury i masy. Krem przykryć ostatnim płatem. Ozdobić polewą czekoladową (roztopić czekoladę z dodatkiem

dom-agi.pl
Torcik marchewkowy 210

Pierwsza to budyń z sokiem marchewkowym , a druga to puszysty krem śmietanowy. Składniki : Ciasto : 2 szklanki utartej marchewki 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 jajka 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżeczki cynamonu 1,5 szklanki dowolnych bakalii Masa budyniowa : 2,5 szklanki soku marchewkowego typu Kubuś , Pysio(...)pozostałym soku rozmieszać proszek budyniowy i wlać do garnka . zagotować. Gorący budyń wylać na pierwszy blat ciasta , przykryć drugim .  Schłodzić. W tym czasie  ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać serek waniliowy. Zeatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody , a gdy napęcznieje rozpuścić umieszczając szklankę we wrzatku. Dodać żelatynę do śmietany , wymieszać i wyłożyć krem na schłodzone ciasto. Udekorować wierzch

Malinowa Kawiarenka
Ciasto z budyniem i jagodami 375

jeszcze jagody , chociaz musze przyznac , że coraz mniej ich na targu :( to proponuję upiec pyszna tartę , gdzie krem jest na bazie budyniu i cała tarta zalana jest galaretką brzoskwiniową. Spód ciasta jest bardzo maślany w smaku i kruchy.W połączeniu z masa budyniową , jagodami i galaretką tworzą niesamowity duet. Foremka o średnicy : 28 cmCzas pieczenia w sumie : ok. 40 minut(...)Ciasto ostudzic w formie. Z 300 ml mleka , cukru oraz 1 opakowania budyniu ugotowac gęsta masę. (W przepisie należy połączyc masę z 2 żółtkami , ale ja ten składnik ominęłam.) Krem należy zmiksowac ze 100 g pokrojonego na kawałki masła.Składniki utrzec na gładką masę . Tak przygoptowany krem rozsmarowac na upieczonym i ostudzonym spodzie.5.Wierzch ciasta opruszyc wiórkami kokosowymi. Jagody umyc

Słodkości i nie tylko
Ciasto " Miętowa czekolada " 1135

syrop miętowy i rozrobiony w pozostałym mleku proszek budyniowy. Zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę i porcjami dodajemy miętowy budyń. Tak przygotowana masę wykładamy na biszkopt. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody.Odlewamy z tego ok 1/3 szklanki, . a pozostałą część odstawiamy do wystudzenia. Na kremie miętowym układamy namoczone w odlanej 1/3 szklance galaretki herbatniki

Malinowa Kawiarenka
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 271

Mam bardzo dużo rabarbaru, dlatego wciąż szukam nowych pomysłów na jego wykotzystanie. Tym razem inspirację znalazłam u Doroty . Babeczki są fantastyczne, słodki krem przełamuje kwaśność

Z miłości do słodkości
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 218

przyciskamy grochemlub fasolą (suche).  Piekę 10 min w temp. 200°C. Odstawiam na bok.Jajka na krem ucieram z cukrem na dość jasną, lekko płynną masę.Mieszam kremówkę i szklankę soku pomarańczowego, a w pozostałej ilości soku rozcieńczam proszek budyniowy. Mieszaninę kremówki i soku dodaję do jajek, mieszam, stawiam na palnikui na wolnym ogniu podgrzewam, ciągle mieszając. Po około

W kuchni Karmel-itki
Karpatka 183

kostki margaryny-5 jajekSkładniki na krem:-budyń-kostka margaryny-szklanka cukru pudru-1,5 szklanki mleka   Zaczynamy od przygotowania ciasta.Wodę zagotowujemy z margaryną.   Do wrzątku wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, utrzymując masę na niewielkim ogniu przez kilka minut.Odstawiamy i studzimy.   W tym czasie z proszku budyniowego i mleka gotujemy i studzimy budyń(...)ucieramy z cukrem pudrem a następnie dodajemy budyń i miksujemy.Możemy dodać odrobinę soku z cytryny.W piekarniku powstały piękne góry.   Na jeden z placków wykładamy większą część kremu.   Przykrywamy drugim plackiem i wierzch dekorujemy pozostałym kremem.Gotowe!Smacznego

Maminek kulinarny
Ciasto chałwowe na zimno 2100

ciągu jednego dnia! Jest bardzo łatwe w przygotowaniu a smakuje naprawdę pysznie!! Robiłam je już wielokrotnie i śmiało może konkurować z naszym ulubionym tradycyjnym ciastem chałwowym:) foremka 24x27 cm Krem chałwowy:    500ml mleka,  2 jajka,  2 łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  3 łyżki cukru,  150g masła,  300g chałwy(...)utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce masy budyniowej. Dodatkowo:  300g herbatników,  mały słoik powideł śliwkowych,  100g czekolady,  100ml śmietanki 36%,  2 łyżeczki cukru pudru. Na dno foremki (można ją wcześniej wyłożyć folią aluminiową) wyłożyć warstwę herbatników i posmarować cienką warstwą powideł śliwkowych. Wyłożyć 1/3 kremu chałwowego, przykryć kolejną warstwą ciastek i powideł. Ponownie posmarować

Z miłości do słodkości
Miętusek 957

pieczenia i piec przez 40 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić. W między czasie przygotować krem. 2 szklanki  szklanki mleka i cukier umieścić w rondelku, podgrzewać do czasu aż mleko zacznie wrzeć. W osobnej miseczce wymieszać pozostałą ilość mleka z proszkiem budyniowym i dodać je go gotującego się mleka. Ugotować gęsty budyń. Landrynki umieścić w garnuszku zalać wrzącą wodą

Krakowskie smaki Ani
Orzeszki z masą orzechową 313

Małe ciasteczka wypiekane z ciasta kruchego w specjalnej formie, patelni. Wypełnione masą budyniową z orzechami i sklejane takie same połówki, tworzą ciasteczka 3D. Oprócz orzeszków z mojej formy wychodzą wiewiórki, szyszki i grzybki :) CIASTO: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 1 jajko 100 g masła 1 łyżka smalcu 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka octu 2 łyżki cukru pudru(...)jakiś czas mieszając. Tak przygotowaną masą napełniać połówki wypieczonych orzeszków i zlepiać w całość. Gotowe orzeszki można polać dodatkowo polewą np czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam