z kremem budyniowym - 1000 przepisów (strona:36/67)

Malinowa tarta 204

galaretki – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak kremu) – łączymy masę na najniższych obrotach robota. Gotową masę budyniową przekładamy na półkruchy spód (nie wyjmujemy go z formy), wyrównujemy powierzchnię. Na kremie układamy opłukane i osuszone maliny. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Tartę wstawiamy

mojewypiekiinietylko
Biszkopt malinowy 216

puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka

Domowe Torty
KARPATKA 151

części. Blachę 35x24 wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić połowę ciasta na blasze i piec 30 minut w 180 stopniach. Drugą część ciasta upiec tak samo. Krem Przygotować masę budyniową.  2 szklanki mleka i cukier zagotować.  Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami.  Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając

Kuchnia w opałach
Tort z Musem z Czarnej Porzeczki 229

oczekiwania! W niedługim czasie musiałam upiec drugi o takim samym smaku, gdyż wszystkim tak smakował, że domagali się jeszcze :) Miłe. Tort jest łatwy, biszkopt jak do Wuzetki, a krem to masa budyniowa, przysłowiową wisienką na torcie jest mus z czarnej porzeczki.  Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm:BISZKOPT: 6 jajek 150 g cukru drobnego do wypieków

Blondynka Gotuje
CIASTO MAKOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I POMARAŃCZAMI 374

wiecie uwielbiam ciasta budyniowe ( a jakich ja ciast nie uwielbiam?! ;) ). Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne ciasto budyniowe o orzeźwiającym smaku! Delikatny makowy biszkopt przełożony pomarańczowym kremem i obsypany chrupiącymi bakaliami. Ozdobione soczystymi owocami sprawia, że wygląda niesamowicie apetycznie i przywodzi na myśl wakacyjne słońce i egzotyczne wakacje! Niebo w gębie! Ciasto po które sięga się z przyjemnością(...)wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy podprażonymi na patelni orzechami i kokosem oraz pokrojonymi owocami. Przepis zainspirowany przepisem na Tort makowo-budyniowy ze strony mojeciasto.pl . Zmniejszyłam ilość mleka w kremie. Dodałam olejek pomarańczowy. Dodałam orzechy oraz kokos. Dodałam pomarańcze oraz cytryny do dekoracji

Ostra na Słodko
Ptysie - Łabędzie 293

łabędzi.  Ciekawy pomysł na podanie tradycyjnego ptysia w troszkę innej formie. Do zrobienia prezentowanych ptysi możemy użyć dowolnego kremu. Ja użyłam dwóch: budyniowy i śmietanowy. Ptysie - Łabędzie - Składniki:Ciasto:4 jajka100 g masła/ margarynyszklanka mąki pszennejszklanka wodyszczypta soliKrem:2 duże żółtka1/3 szklanki cukru (lub mniej)połowa budyniu śmietankowego (bez cukru(...)jego pomocą wyciskamy kształty na wzór załączonego rysunku.Pieczemy ok. 15-25 minut (w zależności od wielkości ptysiów) w 180 stopniach. Ciasto będzie gotowe gdy zacznie się rumienić.Krem:Do mleka wrzucić cukier, budyń w proszku, mąkę oraz cukier waniliowy - dokładnie wymieszać. Następnie dodać żółtka i gotować - energicznie mieszając do momentu zgęstnienia masy. Gdy budyń będzie gotowy zdjąć z ognia

Słodka Strona
Torcik cytrynowy 231

Dodajemy jajka, cukier, mąkę i olej, mieszamy trzepaczką aż do połączenia się składników. Garnek z masą wstawiamy na najmniejszy palnik i bardzo powoli podgrzewamy, cały czas mieszając. Krem powinien mieć mocno budyniową konsystencję, więc chwilę musicie poczekać zanim zgęstnieje.       Wystudzony biszkopt dzielimy na 3 części: najlepiej naciąć nożem wzdłuż ciasta i przeciąć za pomocą krzyżowania nitki

sama złodycz
Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 172

blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec tak długo, aż ciasto nabierze złotego koloru (u mnie trwało to 30 minut). Krem: Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładki puch. Dodawać partiami zimny budyń. Na końcu wlać wódkę. Na ciasto

My simple kitchen
Torcik kakaowy z kremem pomarańczowym 238

Dodajemy jajka, cukier, mąkę i olej, mieszamy trzepaczką aż do połączenia się składników. Garnek z masą wstawiamy na najmniejszy palnik i bardzo powoli podgrzewamy, cały czas mieszając. Krem powinien mieć mocno budyniową konsystencję, więc chwilę musicie poczekać zanim zgęstnieje.       Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno (pamiętając, żeby naczynie w którym ubijacie było suche). Dodajemy kakao i cukier

sama złodycz
Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) 1718

wielbicieli delikatnego aromatu i głębokiego smaku cappuccino. Ciasto Cappuccino jest proste w wykonaniu i co najważniejsze nie trzeba włączać piekarnika, aby je przygotować. Połączenie śmietanowego, lekkiego kremu z delikatną masą budyniową z dodatkiem cappuccino to wyjątkowa kombinacja smaków, która z pewnością zasmakuję niejednemu amatorowi delikatnej kawy.Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) - Składniki: Masa Budyniowa:1 l mleka2/3 szklanki cukrucukier waniliowy2 budynie śmietankowe2

Słodka Strona
565. Na piątek. Spóźnione. 175

budyniowa waniliowa kasza manna z pieczonym jabłkiem* i kremem speculus*z cynamonem i goździkamiMój komputer się buntuje. Nie wiem o co chodzi. I kiedy znów tu zawitam

More food, love and dreams
SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. 325

ubijam je na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania 3 łyżki cukru, aby piana była lśniąca i "twarda". Żółtka ucieram z serem i pozostałym cukrem. Dodaję krem kokosowy, wsypuję proszek budyniowy oraz wiórki kokosowe. Miksuję razem. Następnie wlewam mleko i ciągle miksując dodaję cienkim strumieniem olej. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą.   Na samym końcu, za pomocą szpatułki, delikatnie łączę

W kuchni Karmel-itki
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 742

Ciasto stworzone z tego, co miałam akurat pod ręką, więc nie jest to oryginalne `ciasto Krówka` tylko moja wariacja ;-) W oryginale jest krem śmietanowy , a nie budyniowy ;-) Ja robię na biszkopcie , inni na półkruchym cieście . Składniki Składniki na biszkopt: Jajko 6 jajek Cukier 1 szklanka Mąka tortowa 1 szklanka Mąka […] The post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu appeared first

Kulinarne Przeboje
Muffinki z budyniem i kremem jeżynowym 259

Delikatne i wilgotne muffinki z nadzieniem budyniowym i pysznym, mocno jeżynowym kremem na wierzchu. Zabarwiły go na fantastyczny kolor, a jeżynki sama osobiście zbierałam na leśnej polanie ;) Hmm, mogę je zajadać garściami… MUFFINKI: 4 jajka 1 szklanka cukru 1/4 szklanka oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia BUDYŃ

https:KKuchniaMniam
Torcik kawowo-orzechowy 454

masy jajecznej. Ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub kaszą manną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 15 minut. Krem: 500ml mleka zagotować, proszek budyniowy rozpuścić w 250ml mleka, ugotować budyń i ostudzić. Kawę zalać 50ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać. Masło utrzeć z cukrem na puch, nie przerywając ucierania powoli dodawać przestudzone Cappuccino

Zapiski Młodej Żony