z kremem budyniowym - 1000 przepisów (strona:28/67)

pani walewska vel pychotka 251

wiecie co? To ciasto tylko wygląda na bardzo skomplikowane i pracochłonne w przygotowaniu, ale jest proste! A poza tym, przepyszne. Połączenie kruchego ciasta z bezą, płatkami migdałów i kremem budyniowym tworzy słodki kwartet smakowy, który jest przełamany kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Nie bez powodu druga nazwa tego ciasta to pychotka ;) PANI WALEWSKA (PYCHOTKA) źródło przepisu: mojewypieki  // blacha 25x33cm

chili & sugar
Ciasto czekoladowe przekładane 209

pszennej, mieszamy dokładnie i wlewamy do gotującego się mleka, chwilę gotujemy, następnie ostawić do  wystudzenia. Miękką margarynę ucieramy, dodając po trochu przestudzony budyń. Spód ciasta smarujemy dżemem, z kremu budyniowego odkładamy 1/3 część masy, którą mieszamy z masą toffi, pozostały budyń wykładamy na dżem, przykrywamy drugim płatem ciasta, na wierzch smarujemy budyń z toffi. Dekorujemy według uznania

kgwjanczewo
Tarta z kremem waniliowym, truskawkami i prażonymi płatkami migdałowymi 147

Tarta z okazji Dnia Mamy :) Przygotowałam ją w bardzo krótkim czasie jak na ciasto kruche. Spód jest idealnie chrupiący, nie za słodki. Nadzienie to delikatny krem budyniowy, bez masła i śmietany. Ilość cukru można oczywiście regulować według własnych upodobań. Wierzch można udekorować świeżymi truskawkami, ale znakomicie pasują tu również maliny. Nie mogą być to owoce mrożone. Zapraszam :) Zaskoczcie swoją Mamę

Chocolate Muffin Blog
Metrowiec 173

innych okazji kiedy udawało się namówić rodziców żeby je zrobili. Przepis był doskonalony przez lata i został dopracowany do perfekcji. To idealne połączenie ciemnego i jasnego ciasta z pysznym kremem budyniowym a wszystko to delikatnie przystrojone polewą czekoladową

Milion Smaków
Makowa panienka z kremem budyniowym 175

Jestem wielką miłośniczką ciast z dodatkiem suchego maku. Klasyczna makowa panienka kojarzy mi się z dzieciństwem i Świętami. Przepis, który znajdziecie poniżej jest wersją zmodyfikowaną o budyniowy krem, który sprawia, że ciasto jest pełniejsze i mniej suche. Jeżeli nie macie jeszcze pomysłu na świąteczne smakołyki koniecznie rozważcie tą opcję. Inspiracja pochodzi z bloga http://przepisy-aleksandry.blogspot.com

Milion Smaków
973. Z kremem budyniowym i gruszką. 164

Naleśniki na mleczku kokosowym; z kremem budyniowym* i gruszką; płatki migdałowe *budyń, z utartym żółtkiem z cukrem Swoją drogą naleśniki na mleczku kokosowym, nawet z jego małym dodatkiem są genialne, koniecznie spróbujcie! :D (i wychodzi ich więcej! :D ) Chcę więcej takich jak wczoraj, dużo biegania, ogarniania, zupełna zmiana planu, ale brzuch wciąż bolał od śmiechu, bieg

More food, love and dreams
Karpatka 174

Klasyczny przepis na karpatkę, który wyszperałam w starym zeszycie z przepisami. Zawsze omijany wielkim łukiem w końcu doczekał się sprawdzenia. Cudowne ciasto parzone z aksamitnym, budyniowym kremem. Okazuję się, że karpatka to naprawdę banalne w wykonaniu ciacho, które smakuje wszystkim. Składniki: 1 szklanka wody 150g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 3 szklanki

Wielki apetyt
Fale Dunaju z rabarbarem 242

eksperymentować ? Zaproszono mnie na wydarzenie "Ciasto na niedzielę" [ klik ] i ponieważ kocham rabarbar to postanowiłam zrobić właśnie Fale Dunaju z rabarbarem. Ciasto wyszło rewelacyjnie, polecam każdemu, słodycz kremu budyniowego i kwaskowatość rabarbaru, pyszota. Zachęcam do pieczenia i korzystania z rabarbaru wszak sezon jest teraz na niego a potem zatęsknimy, zatem. Fale Dunaju z rabarbarem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Słodkie Środy - Tarta z brzoskwiniami 278

cyklu "Słodkie Środy" zapraszamy na tartę z ciasta francuskiego z brzoskwiniami i kremem budyniowym. To kolejny wiosenny przepis, który może zainspiruje Was do wzięcia udziału w Naszym "Wiosennym Konkursie ". Póki co do moich słodkich wypieków z użyciem ciasta francuskiego wykorzystuję zakupione francuskie ciasto, jednak mam nadzieje, że wkrótce i ja skuszę się by przygotować je samodzielnie...  Zapraszam na pyszny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto czekoladowe z musem brzoskwiniowym 225

Połączenie czekolady z brzoskwiniami okazało się jak dla mnie trafione, a do tego krem budyniowy fajnie połączył oba smaki. Ciasto o dziwo jest lekkie, nie za słodkie i jedynym minusem jest to, że za szybko znika. Składniki:           Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany

Kuchcik gotuje
Sernik 331

brzegu ciasta (po przekątnej) - pomiędzy biszkoptami kółka wycięte z ciemnego biszkopta - zalać tężejącą galaretką - pozostała część kremu (wyłożyć na stężałą dobrze galaretkę) - sernik - polewa. Uwagi: Sernik można przełożyć kremem budyniowym

In my kitchen
Ciasto z owocami, czy owoce z ciastem? 172

Wujków, owoce z ciastem. Nazwa nie ważna, najważniejsze, że smakowało :) Jedyna uwaga, to lepiej nie formować brzegów, tylko upiec płaski placek. Serowy spód ma ciekawy smak. Do tego krem budyniowy, który oddziela ciasto od solidnej warstwy owoców. To chyba mój słodki faworyt tego sezonu. Ciasto 200 g trzykrotnie zmielonego twarogu 6-8 łyżek oleju 6-8 łyżek mleka 6 łyżek

Pełny talerz
Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows 215

Urocze babeczki o delikatnym, rozpływającym się w ustach spodzie z aksamitnym budyniowym kremem oraz dekoracją z pianek marshmallow to połączenie idealnie ze sobą komponujące. Babeczki ze ślicznymi kwiatuszkami tworzą przepyszne mini wypieki, którym nie sposób się oprzeć. Babeczki idealne na wiosenny lub letni deser, a także ciekawa propozycja na przyjęcia dla dziewczynek lub nawet Wielkanocny stół. Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki

Słodka Strona
Islandzkie słodycze, wegańskie brownie i pinacolada 193

cierpliwie podążać za przepisem, krok po kroku i wszystko się uda, a to dzięki świetnym przepisom Jadłonomii . Drugie ciasto, pinacolada, pachnie kokosem i ananasami, jest lekkie, biszkoptowe z delikatnym kremem budyniowym. Idealne do filiżanki małej czarnej. Poezja – spróbujcie sami:). Brownie idealne Składniki na małą blachę (piekłam w okrągłej o średnicy 28 cm): 3 łyżki wody 2 łyżki mielonego siemienia lnianego

Qlinarnie i Qlinarnie
Karpatka 313

codziennie w swojej lodówce. Karpatka o której dzisiaj mowa nie należy do bardzo słodkich ciast. Składa się ona z dwóch blatów przygotowanych z parzonego ciasta oraz przepysznego budyniowego kremu. Oczywiście krem można przygotować na bazie kupnego budyniu ale zapewniam, że o wiele smaczniejszy i nie bardziej pracochłonny jest ten domowy. Karpatka jest wyjątkowym ciastem, dlatego, że za każdym razem wygląda

Krakowskie smaki Ani