z kremem budyniowym - 1000 przepisów (strona:31/67)

CIASTO BUDYNIOWO JABŁKOWE POD BEZĄ 295

pieczenia na ciasto wyłożyłam sztywną pianę z białek. Budyń gdy już całe ciasto dobrze wystygnie ma smak kremu, a kwaśne jabłka w raz z bezą świetnie zaostrzają smak słodkiego kremu budyniowego. Składniki (na formę 20 x 20cm) Ciasto 30 dkg mąki15 dkg masła1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku

RAROSSA
CIASTO WIŚNIOWE 296

galaretki wiśniowe 500 g serka waniliowego  Ponadto 400 g dżemu wiśniowego 500 ml śmietany 36% cukier waniliowy 1,5 łyżki żelatyny Lub zamiast bitej śmietany  krem budyniowy Sposób przygotowania: biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej

RAROSSA
Jesienne ciasto z gruszkami- najlepsze! 307

Kochani zapraszam Was na pyszne ciasto waniliowo- czekoladowe z korzennym aromatem z dodatkiem gruszek i kremu budyniowego zwieńczone polewą czekoladową z rodzynkami. Idealne ciasto na październik. Dzięki przyprawie korzennej smak gruszki jest jeszcze bardziej uwypuklony w cieście, a dodatek rodzynek sułtańskich zatopionych w polewie nie tylko dodaje uroku ciastu ale też dostarcza dużej ilości słodyczy ;-) Zapraszam   Składniki

SMYKWKUCHNI
KARPATKA 194

kochają karpatkę. Mój brat potrafi sam zjeść całą blachę, a pewien wiedźmin przyrządza karpatkę na wszystkie święta w roku...odkąd go znam :). Sama też lubię to ciasto. Najbardziej za budyniowy krem, który tylko w tym cieście nie wydaje mi się mdły. Bardzo zimna karpatka smakuję, jak waniliowe lody :) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
"MAGICZNE CIASTO" ORZECHOWE 367

Dlaczego ciasto nazywa się "magiczne"? To bardzo proste - podczas pieczenia ciasta samoistnie tworzą się warstwy kremu budyniowego (czasami dwie o różnej barwie i gęstości - zależy to od czasu pieczenia), orzechów i biszkoptu, a skoro masa powstaje sama, to oszczędzamy mnóstwo czasu. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Brak tytułu 206

cukrem na puszystą masę, dodać połowę budyniu - ubić kremDo naczynia wsypać orzechy, dodać 4 łyżki kremu - wymieszać.Czekoladowe babeczki ostrożnie wyjąć z papierowych foremek. Napełnić orzechowym nadzieniem - udekorować kremem budyniowym i perełkami. Smacznego ! Polecam Wam tę propozycję - babeczka wygląda niesamowicie. Zaskoczycie nią nie jedną osobę

kolorowotorcikowo
Sernik z brzoskwiniami 674

Bardzo kremowy sernik z brzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym. Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180oC Czas pieczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto cappuccino bez pieczenia 116845

czegoś bez pieczenia, co wymaga po przygotowaniu leżakowania w lodówce. Sięgnęłam po przepis, który kiedyś gościł kilkakrotnie w mojej kuchni - ciasto cappuccino. Zmieniłam go trochę i zamiast kremu karpatkowego, zrobiłam masę budyniową, gdyż niedawno przygotowywałam karpatkę i potrzebna mi była jakaś lekka odmiana. Do tej masy wykorzystałam budyń w proszku, dla chcących przygotować go w domu(...)polecam masę z przepisu na karpatkę, zaznaczając, że warto zmniejszyć ilość składników, żeby warstwa budyniowa nie była za gruba.Moje ciasto cappuccino to dwie warstwy ciasteczkowe, wspomniana już masa budyniowa i krem cappuccino zrobiony na bazie Śnieżki i serka mascarpone. Ciasto cappuccino bez pieczeniaSkładniki:masa budyniowa2 budynie w proszku bez cukru0,5l mleka8dag margaryny4 łyżki cukru krem cappuccino1 opakowanie Śnieżki200ml mleka8

Smakołyki Bereniki
Ciasto czekoladowe z borówkami 255

Podobne ciasto czekoladowe jest już wśród moich ciast, tym razem je nieco urozmaiciłam. Lubię coś zawsze zmieniać i dodawać do przepisów. Tutaj majstrowałam przy kremie, jest budyniowy z borówkami. Borówki nadały ciastu pysznego orzeźwiającego smaku i soczystości. Ciasto jest umiarkowanie słodkie. Ostrzegam, bardzo szybko znika :) Składniki:         Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko(...)Piec w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku 25- 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowy placek wyłożyć masę budyniową, równomiernie powciskać w krem umyte i osuszone borówki, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki.  Łatwiej będzie złożyć warstwy ciasta. gdy spód włoży się do formy w której

Kuchcik gotuje
Królewiec lub Hetmańskie 260

Dziś mam dla Was odrobinę pysznej klasyki - w moim domu to ciasto nazywa się Hetmańskie ale wydaje mi się, że jednak bardziej popularna jego nazwa to

Cynamonowe szczęście
Budyniowiec śmietanowy z figami 198

Jak zagospodarować figi, aby ich smak wystarczył na dłużej i trwał, trwał…   Zatopiłam je więc w galaretce, a dokładniej - zrobiłam budyniowiec śmietanowy z figami. Można

mojewypiekiinietylko
Makowy przekładaniec 241

Wiosna Kochani, w końcu ją widać, słychać i czuć w powietrzu i do tego to słónce wdzierające się do każdego zakamarka, po prostu bajka. Trzeba się

Cynamonowe szczęście
Pani Walewska zwana też Pychotką 266

Tego ciasta nie mogło zabraknąć tutaj, bo to jedno z moich ulubionych. Stary przepis, znany chyba wszystkim. Ale trudno ja nie mogę się oprzeć kruchemu spodowi

Cynamonowe szczęście
Marchewkowe 148

rozrabiamy dokładnie w 120 ml mleka. Pozostałe 380 ml mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i mieszamy aż powstanie gęsta masa budyniowa. Chwilę gotujemy a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto : Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz kolejno olej i cynamon(...)blachy o wymiarach około 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 40 minut. Krem : Masło utrzeć a następnie stopniowo dodawać masę budyniową. Przygotowanym kremem przełozyć placek. Polewa : Masło roztopić w niedużym garnuszku. Odstawić z palnika, dodać obie czekolady, posiekane. Poczekać do roztopienia, mieszając od czasu do czasu

cucinare
Proste kremówki 3128

Smaczna i uważam, że prosta w przygotowaniu kremówka z ciasta francuskiego. Krem maślano- budyniowy ma lekką konsystencję, nie czuć, że to krem przygotowany na budyniu. Jest waniliowy i dobrze smakuje z bitą śmietaną oraz chrupiącym ciastem francuskim. Ciasto pyszne i nie można się od niego oderwać:). Można podać je ze świeżymi owocami. Bardzo mi smakuje, polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki(...)mikserem, aż budyń połączy się z masłem. 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z fixem i cukrem pudrem. 7. Na ciasto francuskie, które było ponakłuwane widelcem, wyłożyć równomiernie masę budyniową. Na wierzchu rozsmarować ubitą śmietankę i przykryć drugim ciastem francuskim. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, aż dobrze się schłodzi. 8. Kremówkę kroić ostrym nożem (ciasto trochę się kruszy

Mała Cukierenka