Wystarczy dobry mikser i odrobina cierpliwości, aby móc cieszyć się smakiem letniej, kokosowej rozkoszy. Tak naprawdę możecie je podać z dowolnymi owocami - tym razem mój wybór padł na jagody. Nie mogłam też zapomnieć o syropie z agawy, który ostatnio jest moim małym uzależnieniem. Składniki: 2 puszki mleczka kokosowego light 1 duży jogurt grecki 5-6 łyżek
Kuchnia Elliebanalne i szybkie w przygotowaniu babeczki na maślance są wprost stworzone do pieczenia z sezonowymi owocami! Można je przygotować z truskawkami, porzeczką, agrestem, malinami, jeżynami, brzoskwinią, jagodami, czy czymkolwiek innym, czego dusza zapragnie. Ja swoje upiekłem z czarną maliną z własnego ogródka, którą gorąco polecam, bo jest zdrowsza i smaczniejsza od czerwonej. Babeczki, dzięki użyciu maślanki, są bardziej
Food Squareduża miska tych piękności. Połowa od razu wylądowała w brzuchu, ale z reszty trzeba było coś zrobić Padło na drożdżówki <3 Standardowo robi się je zwykle z jagodami (szukasz przepisu na mega jagodzianki? zapraszam tutaj – domowe jagodzianki ), jednak tym razem cudowne drożdżowe ciasto wypełniłam słodkim nadzieniem agrestowym. I to był strzał w dziesiątkę Drożdżówki z agrestem
365 dni dookoła kuchniLubicie porzeczki? Ja za czarnymi nie przepadam ale czerwone mogę pochłaniać garściami. Co roku przygotowuje babkę piaskową . Sprawdzi się zarówno z jagodami, malinami, truskawkami czy morelami. Można użyć owoców mrożonych jak i świeżych. Czasami dodaje też posiekaną czekoladę czy orzechy. Babka jest prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna. Składniki: 250 g miękkiego masła 200 g cukru
Kuchnia w oparachcukrzycą i chorobami układu krążenia. Nic tylko jeść, jeść i jeść! Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1/2 szklanki oleju dodatkowo: jagoda kamczacka cukier puder foremki do muffinek Przygotowanie: W dużej misce mieszamy jajko, olej oraz mleko, następnie dodajemy składniki suche tj, cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy(...)piekłam w dużych kartonowych foremkach do muffinek. Wyszło mi 8 sztuk z taj proporcji ciasta. Nakładamy ciasta około 1/2 wysokości foremki, na wierzch wkładamy po około 10 owoców jagody kamczackiej, dokładamy po 1-2 łyżki ciasta. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, góra-dół, pieczemy 25 minut
Życie zaczyna się w kuchnirabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO kruche z truskawkami i bezą PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej
nietylkopasta.pldostałam od znajomej Agnieszki B, które trochę zmodyfikowałam :) Jagodzianki wyszły pyszne, dobre są na drugi dzień. Z przyczyn wiadomych nie wiem, jak smakują na trzeci dzień :) Bułeczki z jagodami Składniki · 1kg mąki
Kulinarne pyszności Molkipyszne śniadanie lub podwieczorek. To też idealny przepis na placuszki z borówkami fit dla czteroosobowej rodziny lub wygłodniałej pary :-) Podobne, a jednak zupełnie inne są moje placki z jagodami . Jeśli masz jednak pod ręką tylko banany, to zobacz koniecznie przepis na placki z bananami
AniaGotuje.plrazem u mnie borówki prosto z mojego ogródka 😉. Idealne na co dzień do kawy lub herbaty. Można go wykonać prawie z każdymi sezonowymi owocami, np. truskawkami, malinami, porzeczami, jagodami, borówkami, czereśniami...a najlepsze jest z miksem różnych owoców. Ma jedną wadę- za szybko znika 😉 Jest tak dobre! Składniki: 2,5 szklanki mąki 200 g twardego masła 2 łyżeczki
Kuchnia MagdaLenypuszyste ciasto malinowe , które robi się bardzo szybko, a do tego jest też super proste do przygotowania. Ciasto można też upiec z malinami mrożonymi lub też z jagodami czy borówkami. Dodatek prawdziwego masła oraz twarogu sprawia, że ciasto z malinami jest wilgotne i długo zachowuje świeżość. Świetne jest również ciasto jogurtowe z truskawkami . Warto upiec oba ciasta
AniaGotuje.plrozpadają się. Doskonale nadają się też do mrożenia. Takie rozmrożone i wrzucone na kilku minut do wrzątku smakują jak świeżo zrobione. Pierogi ruskie obok tych z owocami- np. jagodami i słodką śmietanką oraz tych z kapustą i grzybami to moje ulubione dania obiadowe. A Wy które pierogi lubicie najbardziej? Artykuł Przepis
Arbuziakirzepakowego 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli owoce (u mnie 5 moreli, garść jagody kamczackiej, garść truskawek) W 1 naczyniu mieszamy składniki suche, w drugim mokre. Łączymy je mieszając kilka razy łyżką do połączenia się składników. Mogą pozostać nawet widoczne grudki mąki. Cały
MamaOskarkadużych okrągłych biszkoptów 800 g serka homogenizowanego waniliowego 3 łyżki domowego dżemu jagodowego 1 galaretka o smaku poziomki i 1 galaretka o smaku truskawkowym 300 g jagód Wykonanie: Poziomkową galaretkę rozpuszczamy w 180 - 200 ml gorącej wody, a truskawkową w 400. Studzimy Na dnie małej prostokątnej blaszki wykładamy biszkopty. Moje są dwukolorowe bo takie akurat miałam w domu, wasze mogą(...)niższych obrotach. Odstawiamy aż zacznie nam tężeć bo za wcześnie wlana spowoduje ,że nasze biszkopty mogą nam wypłynąć Zanim pianka z serka zastygła powrzucałam do środka topiąc do połowy jagody, które wcześniej należy umyć i oczyścić z liści. Kiedy nam wszystko zastygnie możemy śmiało zalać ciasta drugą zimną galaretką i pozostawić w lodówce do całkowitego zastygnięcia Można też zawsze
W Moim Magicznym Domuciasta ,rozwałkować i wykrawać krążki. Każdy krążek wypełnić nadzieniem. Po skończeniu lepienia ,gotować we wrzącej wodzie pod przykryciem do wypłynięcia pierożków.:)) Składniki 800 gram jagód,lub innych owoców cukier do smaku Wykonanie Umyte ,osuszone jagody wymieszać z cukrem
w mojej kuchniCiasteczka ” i jest to przepis w oryginale na „buchty drożdżowe” ale jak wdać na załączonych fotkach, ciasto świetnie sprawdza się w roli jagodzianek, na które serdecznie zapraszam ;) PS. Jagód około 40 dag W przepisie podane jest aby, formować krążki i aby robić w nich wgłębienie i wypełniać je nadzieniem. Dla własnych potrzeb każdą „bułeczkę” rozwałkowałam/ rozciągnęłam na prostokąt(...)ciasto położyłam po 2 łyżki jagód skleiłam jak pirogi i klejoną częścią kładłam na blasze PRZEPIS
RAROSSA